Canisius College

vmbo, havo, vwo (atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Je voelt je snel thuis op onze fijne en veilige school
  • Je kunt je optimaal ontwikkelen in de tweejarige brugklas
  • Je krijgt ruimte om eigen keuzes te maken en werkt op je laptop
  • Je leert jezelf kennen en durft kritisch na te denken
  • Je doet uitdagend onderzoek in vakoverstijgende projecten voor zowel mavo, havo als vwo
  • Je volgt een talentenprogramma op ons atheneum/gymnasium
"Non scholae sed vitae". Niet voor de school, maar voor het leven

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

We hebben een breed onderwijsaanbod en zijn WON-school. Elk talent bieden we ontwikkelruimte. Naast kennisontwikkeling kun je ook sportief, creatief en expressief aan de slag. Wij willen je inspireren kritisch te denken en te onderzoeken wie je wil zijn in het leven. Het CC staat voor kennis en karakter!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We bieden je degelijk én modern onderwijs met onder meer digitaal lesmateriaal. Naast de gewone lessen doe je onderzoek in vakoverstijgende projecten. 

Je docenten zijn er voor je als je wat extra hulp kan gebruiken, maar ook als je juist uitdaging nodig hebt.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni heb je een introductiemiddag met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Ook zijn er minimentoren die je helpen snel te wennen aan de school.

Je leert je klasgenoten goed kennen tijdens het brugklaskamp en andere introductieactiviteiten. De eerste weken wordt veelal aandacht besteed aan het wennen, studievaardigheden en het werken met de laptop. En er wordt in deze periode nog geen huiswerk opgegeven.

Meer info over deze school

Het Canisius College biedt onderwijs aan 1350 leerlingen voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. Het Canisius College wil de school voor je leven zijn. Wat houdt dat in? Vooral een prettige, degelijke leeromgeving. Een leeromgeving die verbindingen legt met de werkelijkheid. Een leeromgeving die is gericht op persoonlijke vorming. Een leeromgeving die zorgt voor een leefgemeenschap waarin je gezien wordt, met anderen leert omgaan en waarin je zelfstandig en verantwoordelijk kunt worden. Door deze leeromgeving bieden wij een fundament voor een succesvolle ontplooiing in de maatschappij. Tenslotte leer je niet voor de school maar voor je leven.

Natuurlijk is het aanbieden van onderwijs het eerste doel van een school. Maar het Canisius College streeft een vorming na die breder is dan het opdoen van kennis en de daarbij behorende vaardigheden. Daarom vinden we activiteiten buiten de lessen ook van groot belang. Het Canisius College kenmerkt zich door de vele activiteiten, de CCplus-activiteiten, die voor en door de leerlingen georganiseerd worden. Sporttoernooien, goede doelenacties, debatclub, theater- en muziekactiviteiten, reizen en kampen in binnen en buitenland en natuurlijk worden er ook leuke feesten georganiseerd en heeft de school zijn eigen schoolkrant. Voor je talent en interesse zijn er veel mogelijkheden om deze te ontwikkelen. 

Meer lezen

Dagindeling

Elke dag begin je om 8.30 uur en eindig je om 15.25 uur, een enkele keer om 16.15 uur. Lessen duren 50 minuten. Elke leerling heeft projecturen in het rooster. 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1350

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Berg en Dalseweg 207

6522 BK Nijmegen

Meer informatie

0243816816

bendweg@canisiuscollege.nl

www.canisiuscollege.nl

Contactpersoon

Mw. Willeke Rijkers (conrector)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image