Canisius College

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • "Je voelt je thuis op het Canisius College", zeggen onze leerlingen. "Het gebouw is gezellig en je maakt er snel vrienden."
  • Er is een tweejarige brugklas, dus tijd om te wennen
  • We combineren denken en doen. Zo doen we bij projectonderwijs o.a. mee met de First Lego League waarbij je zelf een robot bouwt en programmeert.
  • Alle leraren zijn opgeleid tot coach: ze ondersteunen je bij het leren, zodat je er steeds beter in wordt.
  • Wij geloven dat plezier leidt tot resultaat. Daarom organiseren we veel vakexcursies, feesten, kampen en reizen.
  • Atheneum- en gymnasiumleerlingen zetten de eerste stappen in wetenschappelijk denken door ons talentprogramma 'onderzoekend leren' (WON).
  • Vloggen, docu’s maken, een DJ-cursus volgen of aan de slag met licht en geluid: het kan in ons Mediahuis.
Ontdekken, onderzoeken, beleven!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Ontdekken, onderzoeken en beleven: daar is ons onderwijs op gericht.  Je hebt een ochtend in de week projectonderwijs waarin je vooral zelf denkstappen zet, op onderzoek gaat en oplossingen bedenkt. Een robot een hindernis laten nemen, een product maken waar gehandicapte bewoners van Pluryn echt iets aan hebben: daar leer je van, vinden wij.   

Tegelijkertijd bieden we veel rust en structuur  waardoor het leren gemakkelijker gaat. Door de fijne, veilige sfeer kun je jezelf goed ontwikkelen, ontdek je waar je kwaliteiten liggen en is er ruimte om fouten te maken. De leerlingen geven ons voor veiligheid en sfeer een 8,9!

Wil je je horizon verbreden? Dat kan o.a. in het Mediahuis, met filosofie, technologie, wetenschapsoriëntatie of de jaarlijkse musicalproductie.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Leraren en leerlingen gaan op een vriendelijke manier met elkaar om. De leraren hebben aandacht voor de lesstof maar ook voor je studie-aanpak. Wat is een effectieve manier, past die  manier bij jou of zou je het de volgende keer anders aanpakken? Door deze manier van lesgeven krijg je steeds meer zicht op wat voor jou het beste werkt en word je steeds zelfstandiger. Ze zijn er voor je als je wat extra hulp kunt gebruiken, maar ook als je juist uitdaging nodig hebt. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni heb je al een introductiemiddag en ontmoet je je nieuwe klasgenoten, je mentor en de minimentoren (ouderejaars leerlingen aan wie je alles kunt vragen).

Je leert je klasgenoten goed kennen tijdens de introductieweek. Later in het jaar gaan we ook nog op kamp. De eerste periode gebruiken we om te wennen en is er aandacht voor studievaardigheden en het werken met de PLENDA (een super handige planner en agenda in één). Zo wordt plannen voor jou een makkie!

Meer info over onze school

Het Canisius College is een middelgrote middelbare school met leerlingen uit de stad maar ook uit de dorpen rondom Nijmegen.  Alle leerlingen met een vmbo-t-advies, havo- of vwo-advies zijn welkom.

Het Canisius College wil de school voor je leven zijn. Een school die niet alleen op kennis is gericht, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Waar je vrienden maakt, waar je met anderen leert omgaan, waar je zelfstandig wordt en verantwoordelijkheid leert nemen. Zo bieden wij je een basis voor jouw volgende sprong in de maatschappij.

Je krijgt bij ons goed onderwijs, zodat je met veel kennis straks weer van school gaat. Onze leerlingen halen goede resultaten. Maar we vinden het ook belangrijk dat jij je ontwikkelt op andere gebieden. Daarom zijn er veel activiteiten, de CC+-activiteiten, die voor en door de leerlingen georganiseerd worden. De Zjee Huub-feesten en het Collegekamp zijn zeer populair. Bovendien heeft onze school zijn eigen Mediahuis , kun je jaarlijks schitteren in een musicalproductie of meedoen aan de debatclub.  Er zijn dus veel mogelijkheden om je talenten en interesses te ontwikkelen. Zo krijg je steeds meer zicht op wie je bent, wat je leuk vindt en welke mogelijkheden je hebt. Tenslotte leer je niet voor de school, maar voor je leven.

Dagindeling

Elke dag begin je om 8.30 uur. Op woensdag en donderdag bieden we het eerste uur co-uren aan. Dat zijn keuze-uren voor vakken waarvoor je wat extra tijd nodig hebt. De eindtijd verschilt per dag. We werken met een rooster zonder tussenuren in de brugklas.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1050

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Berg en Dalseweg 207

6522 BK Nijmegen

Meer informatie

0243816816

info@canisiuscollege.nl

www.canisiuscollege.nl

Contactpersoon

Mw. Marijn Noorduyn (afdelingsleider leerjaar 1 en 2)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK