Canisius College

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • "Je voelt je thuis op het Canisius" zeggen de leerlingen
  • Er is een tweejarige brugklas, dus tijd om te wennen
  • Structuur, coachende leraren en mentoren, dat is onze basis
  • Denken en doen combineren? Een ochtend per week is er projectonderwijs
  • Je volgt een talentenprogramma op ons atheneum/gymnasium
  • Vloggen, docu’s maken, aan de slag met licht en geluid: het kan in ons Mediahuis
  • Alle leerlingen kunnen hun talent ontdekken en ontwikkelen met de CC+ activiteiten

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Bij ons maak je, naast de gewone vakken, kennis met het Mediahuis, met filosofie, robotica of wetenschapsoriëntatie. Kritisch leren denken, onderzoek doen, steeds meer zien wat je kunt en wie je wilt zijn, dat vinden we belangrijk. We hebben een rijke traditie in gave activiteiten die voor en door leerlingen worden georganiseerd, met hulp van docenten. Zo ontstaat er een fijne sfeer op school – we doen het samen! Spreekt jou dit aan? Wie weet zit er dan een Canisiaan in jou.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We bieden je goed én modern onderwijs met onder meer digitaal lesmateriaal. Bij projectonderwijs leer je onderzoek doen en samenwerken.

Je docenten zijn er voor je als je wat extra hulp kunt gebruiken, maar ook als je juist uitdaging nodig hebt.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni heb je een introductiemiddag met je nieuwe klasgenoten, je mentor en de minimentoren (ouderejaars leerlingen aan wie je alles kunt vragen).

Je leert je klasgenoten goed kennen tijdens het brugklaskamp en andere introductieactiviteiten. Er is  aandacht voor studievaardigheden en het werken met de PLENDA (een super handige planner en agenda in één).

Meer info over deze school

Het Canisius College biedt onderwijs aan 1100 leerlingen voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. Het Canisius College wil de school voor je leven zijn. Wat houdt dat in? Vooral een prettige en goede leeromgeving. Een school die uitdaging biedt en die je stimuleert het beste uit jezelf te halen. Een school die niet alleen op kennis is gericht, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Waar je vrienden maakt, waar je met anderen leert omgaan, je zelfstandig wordt en verantwoordelijkheid leert nemen. Zo bieden wij je een basis voor jouw volgende sprong in de maatschappij. Tenslotte leer je niet voor de school, maar voor je leven.

Natuurlijk, je krijgt bij ons goed onderwijs, zodat je met veel kennis straks weer van school gaat. Maar we vinden het ook belangrijk dat jij je ontwikkelt op andere gebieden. Daarom zijn er veel verschillende activiteiten, de CCplus-activiteiten, die voor en door de leerlingen georganiseerd worden. Je kunt hierbij denken aan sporttoernooien,  feesten, reizen en kampen in binnen- en buitenland en de debatclub. Bovendien heeft onze school zijn eigen Mediahuis én kun je jaarlijks schitteren in een musicalproductie. Er zijn dus veel mogelijkheden om je talenten en interesses te ontwikkelen. 

Dagindeling

Elke dag begin je om 8.30 uur. De eindtijd verschilt per dag. We werken met een rooster zonder tussenuren in de brugklas.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1100

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Berg en Dalseweg 207

6522 BK Nijmegen

Meer informatie

0243816816

info@canisiuscollege.nl

www.canisiuscollege.nl

Contactpersoon

Mw. Willeke Rijkers (conrector)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK