Citadel College

vmbo, havo, vwo (atheneum)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Economie en ondernemen
  • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

  • Vwo+
  • World, art en science
  • Talenturen
  • Vervroegd examen
  • Onderweg
  • Lumen
Je leert, je groeit, je schittert

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het Citadel College is een school waar je veel leert. Je ontdekt je talenten, werkt aan je ambities en heel belangrijk: je komt erachter wie je zelf bent. Vind je bovendien een goed contact met je mentor belangrijk? Vind je het fijn dat docenten geïnteresseerd zijn hoe het met je gaat? Dan past het Citadel College misschien wel bij jou! 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Onze docenten zijn steeds op zoek naar de manier van lesgeven die het beste werkt. Voor biologie zelf een Freek Vonk-filmpje maken bijvoorbeeld. Er wordt veel gebruik gemaakt van laptops, filmpjes en andere digitale middelen.
Je kunt vaak keuzes maken en daar helpen we je bij. Zo kun je kiezen voor een talent uur, voor keuzemodules of een sterproject. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In de eerste twee jaar zit je in een dakpanklas, je kunt dan nog uitzoeken welk niveau het beste bij je past. Met je mentor bespreek je wat je doelen zijn en wat je nodig hebt om die doelen te bereiken.
Het eerste jaar heb je veel contact met je mentor. Hij of zij gaat ook bij je op huisbezoek om jou en je familie nóg beter te leren kennen.

Meer info over deze school

Je zit op school om zoveel mogelijk nieuwe, leuke, belangrijke en interessante dingen te leren. Daar helpen we je graag bij. Je maakt kennis met verschillende vakken en krijgt les van docenten die jou uitdagen en helpen om het beste uit jezelf te halen. Dit kun je doen in de reguliere lessen, maar je kunt ook kiezen voor Onderweg of Lumen.

Kim, klas 2A1: “Ik heb veel vriendinnen op school. Iedereen gaat goed met elkaar om. Als er iets is, dan kun je terecht bij de docenten en je mentor.”

Alkin, klas 2A3: "De docenten kunnen goed uitleg geven en je wordt met alles geholpen. Ik vind het leuk dat we Talentuur hebben in klas 1 en 2. Vorig jaar had ik voor koken gekozen. Dit jaar wil ik een Talentuur met sport kiezen."

 

Rowin, Onderweg leerjaar 1: "Ik heb geen zin om de hele dag van lokaal naar lokaal te lopen. Ik kan ook niet zo goed stilzitten. Ik bepaal nu wanneer ik iets doe. Bij Onderweg mag je een leervraag bedenken waar jezelf interesse in hebt. Ik vind het gewoon leuk bij Onderweg."

 

Ella, klas 1D1: "De wisseling van de docenten is erg fijn, niet elke keer dezelfde persoon voor de klas"

 

Stan, klas 2C2: "Het is heel fijn dat je je huiswerk bijna altijd in de les kan maken waardoor je thuis tijd over houdt voor andere dingen"

 

Julia (Lumen): "In Lumen ben ik veel bezig met mijn persoonlijk leerdoel daarnaast werk je aan de verplichte leerdoelen, dit geeft mij meer motivatie voor school"

Meer lezen

Dagindeling

De lessen beginnen om 8.30 uur. De eindtijd verschilt per dag. We werken met een rooster zonder tussen uren in de brugklas.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1440

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Griftdijk-Noord 9a

6663 AA Lent

Meer informatie

0243297740

info@citadelcollege.nl

www.citadelcollege.nl

Contactpersoon

Dhr. J. Heijs (afdelingsleider onderbouw vmbo-b/k en vmbo-k/t), Dhr. M. Okoducu (afdelingsleider onderbouw havo/vwo), Mw. S. van Stipdonk (afdelingsleider onderbouw vmbo-t/havo)

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image