Citadel College

vmbo, havo, vwo (atheneum)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Economie en ondernemen
  • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

  • Iwoo
  • vwo+
  • world, art en science
  • talent uren
  • vervroegd examen
Je leert, je groeit, je schittert

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het Citadel College is een school waar je veel leert. Je ontdekt je talenten, werkt aan je ambities en heel belangrijk: je komt erachter wie je zelf bent. Vind je bovendien een goed contact met je mentor belangrijk? Vind je het fijn dat docenten geïnteresseerd zijn hoe het met je gaat? Dan past het Citadel College misschien wel bij jou!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Onze docenten zijn steeds op zoek naar de manier van lesgeven die het beste werkt. Voor biologie zelf een Freek Vonk-filmpje maken bijvoorbeeld. Er wordt veel gebruik gemaakt van laptops, filmpjes en andere digitale middelen.

Je kunt vaak keuzes maken en daar helpen we je bij. Zo kun je kiezen voor een talent uur, voor keuzemodules of een sterproject.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In de eerste twee jaar zit je in een dakpanklas, je kunt dan nog uitzoeken welk niveau het beste bij je past. Met je mentor bespreek je wat je doelen zijn en wat je nodig hebt om die doelen te bereiken.
Het eerste jaar heb je veel contact met je mentor. Hij of zij gaat ook bij je op huisbezoek om jou en je familie nóg beter te leren kennen.

Meer info over deze school

Je zit op school om zoveel mogelijk nieuwe, leuke, belangrijke en interessante dingen te leren. Daar helpen we je graag bij. Je maakt kennis met verschillende vakken en krijgt les van docenten die jou uitdagen en helpen om het beste uit jezelf te halen. Elke dag opnieuw.

Twan 1A: “Ik vind het heel leuk dat je met laptops werkt. Dat is beter voor mij. Ik kan me dan beter concentreren.”

Sanne 1A: “Het lijkt me gezellig als de mentor op huisbezoek komt, zodat zij ook weet hoe het bij mij thuis gaat.”

Mikael 2A: “Bij talent uur Wereld gingen we de stad in om te kijken naar oude gebouwen. Ik vond het heel interessant om te zien. Daarna moesten we er in de klas een presentatie van maken.”

Riley 2D: “Tijdens de les luisteren we naar een uitleg, doen spelletjes en maken groepsopdrachten. Ik verveel mij niet en kan tussendoor ook even ontspannen. “

Ruben 2C: “Het onderdeel hoeken van wiskunde vond ik best ingewikkeld. Ik ben voor extra uitleg naar de hulples gegaan. Daarna snapte ik het!”

 

Meer lezen

Dagindeling

De lessen beginnen om 8.30 uur. De eindtijd verschilt per dag. We werken met een rooster zonder tussenuren in de brugklas.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1445

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Griftdijk-Noord 9a

6663 AA Lent

Meer informatie

0243297740

info@citadelcollege.nl

www.citadelcollege.nl

Contactpersoon

Mw. A. Jeuken (afdelingsleider onderbouw vmbo-b/k en vmbo-k/t), Mw. J. van den Broek (afdelingsleider onderbouw havo/vwo), Mw. S. van Stipdonk (afdelingsleider onderbouw vmbo-t/havo)

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image