Dominicus College – de Monnikskap

havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Voor jongeren met een lichamelijke beperking
  • Voor jongeren met een chronische ziekte
  • Onderwijs op maat
  • Individuele leerlijn
  • Individueel rooster
  • Verlengde onderwijstijd mogelijk
Onbeperkt werken aan talent

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Heb je een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte? Op de Monnikskap kun je in eigen tempo, volgens een persoonlijk onderwijsprogramma toewerken naar havo- of vwo-diploma. Soms kun je meedoen met lessen en activiteiten van de andere leerlingen van het Dominicus College.  Op de Monnikskap geldt: “Samen waar het kan, apart waar het moet”.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je volgt onderwijs op maat. We gaan uit van je mogelijkheden en talenten en stimuleren jou het beste uit jezelf te halen. We vinden het belangrijk dat je leert om je eigen keuzes te maken op het gebied van leren en ook daarbuiten. Aan de hand van jouw dromen en mogelijkheden ontdek je wat jouw persoonlijke leerdoelen zijn. Zo werk je aan jouw toekomst!

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Het eerste leerjaar staat in het teken van elkaar en de school leren kennen. Je gaat ontdekken wat je talenten zijn en onderzoeken op welke manier je het beste kunt leren.

Meer info over onze school

Het College van Bestuur van de Stichting @voCampus heeft met het oog op dalende leerlingaantallen besloten om het Dominicus College per 1 augustus 2024 te sluiten. De leerlingen van de afdeling de Monnikskap worden vanaf dat moment ondergebracht bij het Kandinsky College Nijmegen. Op dit moment vindt vernieuwbouw plaats van de locatie van het Kandinsky College aan de Malderburchtstraat; hier wordt een nieuwe vleugel gerealiseerd voor de leerlingen van de Monnikskap. Instroom voor alle leerjaren blijft op elk moment mogelijk.

Op maat voor jou
De Monnikskap is een afdeling van het Dominicus College, een havo/vwo-school in Nijmegen-West. Op deze afdeling volg je onderwijs op maat. Ben je een tijdje wat vaker afwezig omdat je moet revalideren? Moet je even een stapje terug doen omdat je bepaalde klachten hebt? Op de Monnikskap houden we hier rekening mee! In totaal mag je er maximaal twee keer zo lang over doen om je diploma te halen.

We staan voor je klaar
Je krijgt een persoonlijk rooster en je volgt onderwijs in kleine groepen. We staan voor je klaar om jou in je kracht te zetten. De mentor is daarbij heel belangrijk. Elke docent past het onderwijs aan op jouw persoonlijke behoeften. De mentor en de docenten worden op hun beurt ondersteund door een orthopedagoog en Begeleiders Passend Onderwijs.

Werken aan jouw toekomst
Wat vind jij belangrijk in het leven, waar ben je goed in en wat je wil je graag bereiken? Jij krijgt de regie! Aan de hand van jouw talenten en mogelijkheden werk je aan jouw toekomst. Zo zorgen we dat je goed voorbereid wordt voor de volgende stap.  

Alles bij de hand
Als je er behoefte aan hebt om tussen de lessen door te rusten, dan kun je gebruik maken van rustruimtes. Er is ook een verpleegkundige op school waar je vanuit een persoonlijk budget een beroep op kunt doen.

Geïnteresseerde leerlingen en hun ouders kunnen het hele jaar door op de Monnikskap terecht voor voorlichting en meeloopdagen. Plaatsing is ook in de loop van een schooljaar mogelijk.

Dagindeling

De lessen zijn 75 of 50 minuten. We combineren ook groepen en dan zijn de lessen vakoverstijgend. Leerlingen hebben een individueel rooster en komen op verschillende dagen en tijden naar school.

Voorlichtingsdata

Bekijk de schoolwebsite voor de meest actuele informatie, tijden en updates.

01 februari 2023
15:30 tot 17:30
Voorlichting
Informatie- en kennismakingsmiddag
school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

62

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Energieweg 93

6541 CZ Nijmegen

Meer informatie

0243772164

postbus@dominicuscollege.nl

www.dominicuscollege.nl

Contactpersoon

Gijs van Wijlen, rector a.i.

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Alle informatie op deze website is bijgewerkt voor het komende schooljaar. Bekijk altijd de websites van de scholen zelf voor de meest actuele informatie over data en tijden van voorlichtingsactiviteiten.

OK