Dominicus College

havo, vwo (atheneum, gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Project- en maatwerkuren
  • Universumschool
  • Versterkt talenonderwijs Engels, Duits en Frans
  • Vak nieuwe media
  • Ecoschool
  • Werken met iPads in de klas
Wijs de wereld in

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Kleinschalig: een school waar je wordt gezien

Tolerant: je kunt jezelf zijn; we respecteren elkaar

Veilige leeromgeving: je weet waar je aan toe bent

Afwisselend onderwijs met moderne voorzieningen

Goede leerlingbegeleiding.

Niveauklassen vanaf leerjaar 1.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We zorgen voor een plezierige omgeving waarin jij je thuis voelt. We stellen jouw ontwikkeling centraal. We dagen je uit je talenten te ontwikkelen. Je krijgt verantwoordelijkheid; je mag meedenken en mee beslissen. Je wordt hierbij in een positief kritisch opbouwende sfeer ondersteund. We doen het samen!

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je start met een spetterende introductiedag. Tijdens de kennismakingsperiode kun je wennen aan de school en aan huiswerk. Op het introductiekamp leer je elkaar nog beter kennen. We sluiten de introductieperiode af met een sportdag en een feest.

Meer info over deze school

Het Dominicus College, opgericht in 1856, is een kleinschalige havo/vwo-school in Nijmegen-West. De ontwikkeling die je tijdens je middelbare schooltijd door maakt staat bij ons centraal. Wij bereiden je voor op je rol in de maatschappij. Kritisch burgerschap, digitale vaardigheden en morele keuzes kunnen maken vinden wij belangrijk. Je leert jezelf kennen en hierdoor kun je groeien.

Je kunt bij ons al in leerjaar 1 starten op het niveau dat het beste bij je past. Wij stimuleren jou om je talenten te ontwikkelen zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Het leerklimaat op onze school is best ambitieus. Maar bovenal willen we dat jij je thuis voelt.

Wij vinden het ook belangrijk dat jij mag meedenken en meebeslissen. Je kiest voor een deel zelf je eigen lesprogramma. Naast de reguliere vakken krijg je projecten en specialisaties aangeboden. Natuurlijk helpen we bij het maken van de juiste keuzes! Zo leer je omgaan met groeiende verantwoordelijkheid.

We reserveren ook tijd voor maatwerk. Heb je extra begeleiding nodig of ben je op zoek naar meer uitdaging of verdieping, dan is hier altijd ruimte voor. De sfeer is plezierig en positief. Je mag zijn wie je bent en ook fouten maken hoort erbij. Je leert juist van je fouten!

We zijn een moderne school. De iPad wordt gebruikt wanneer het onderwijs daarmee verrijkt wordt. We staan ook midden in de maatschappij. Wij halen graag specialisten in huis en zoeken verbinding met het bedrijfsleven, hogescholen en universiteiten. Even op adem komen doe je in onze schooltuin, een groene oase met kleurrijke accenten waar je de pauze kunt doorbrengen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken en sfeer proeven tijdens de Dominicus Xperience en de open dag.

Meer lezen

Dagindeling

Er zijn lessen van 50 minuten tussen 08.30 en 16.10 uur met elke 2 uur een pauze.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

905

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Energieweg 93

6541 CZ Nijmegen

Meer informatie

0243772164

postbus@dominicuscollege.nl

www.dominicuscollege.nl

Contactpersoon

Nancy van Riet-Bunte (afdelingsleider havo), Dorine Pepping (rector)

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image