Elzendaalcollege – Boxmeer

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Helemaal van nu: Design & Innovation
  • Sportklas: wekelijks extra uren sport
  • Extra Engelstalig onderwijs: Anglia en Cambridge
  • Aparte locatie voor de onderbouw
  • Veel keuze-mogelijkheden door grote bovenbouw
  • Meedoen aan talentenprogramma's
  • Veel aandacht voor muziek en cultuur
Reach for quality

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

We hebben alles onder één dak en bieden vele extra’s zoals de sportklas, waarbij je per week extra uren kunt sporten of EC+, een activiteitenprogramma vol cultuur en sport (van een cursus Spaans tot golflessen). Daarnaast bieden we diverse talentenprogramma’s, Anglia & Cambridge (extra Engelstalig onderwijs) en houden we ons dagelijks bezig met technologie en mediavormgeving bij de vakken Design & Innovation en informatica.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Op een normale lesdag volg je meerdere lessen (bijvoorbeeld Nederlands, Engels, wiskunde, gymnastiek, muziek en tekenen). Je volgt deze lessen volgens een rooster. Tijdens de lessen gebruik je je laptop en/of boeken. We hebben ook projectweken waarin we leuke activiteiten en excursies gepland hebben. Op www.brugklaselzendaal.nl krijg je al een goed beeld van onze vakken en kun je allerlei filmpjes van onze school bekijken.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni maak je alvast kennis met je mentor en klasgenoten. Het eerste leerjaar volg je mavo, mavo/havo, havo/atheneum of gymnasium. Na dit eerste jaar stroom je, in overleg met je mentor en ouder(s)/verzorger(s), door naar het onderwijssoort dat het beste bij jou past.   

Meer info over onze school

Op het Elzendaalcollege in Boxmeer worden de onderwijssoorten mavo, havo, atheneum en gymnasium aangeboden. Per onderwijssoort wordt zowel de onder- als de bovenbouw aangeboden. We bieden elke leerling een optimale kans om het diploma te behalen dat het beste bij zijn of haar capaciteiten past. Dit doen we in een veilige, vertrouwde en tegelijkertijd innoverende leeromgeving waarbij continu contact is tussen de mentor, leerling en ouder(s)/verzorger(s). Onze onderbouwleerlingen hebben een aparte onderwijslocatie. Hierdoor kunnen we onze leerlingen in de eerste twee leerjaren in een kleinschalige omgeving onderwijs bieden.

Naast de reguliere lessen, biedt het Elzendaalcollege vele extra’s. Denk bijvoorbeeld aan diverse talentenprogramma’s, de sportklas waarbij leerlingen wekelijks extra uren kunnen sporten of EC+, een activiteitenprogramma vol cultuur en sport (van een cursus Spaans tot golflessen). Daarnaast bieden we het vak Design & Innovation (technologie en mediavormgeving) aan waarmee leerlingen op jonge leeftijd de kans krijgen zich te specialiseren op het gebied van ontwerpen, creatief ontwikkelen, programmeren en (informatie) technologie. Dit vak is uniek in de regio!

Leerlingen met een passie voor tekenen en/of muziek kunnen deze vakken als examenvak kiezen. Vanaf de brugklas krijgen onze leerlingen extra Engelstalig onderwijs. Het Elzendaalcollege maakt hiervoor gebruik van twee unieke onderwijsvormen die wereldwijd bekend zijn: Anglia en Cambridge. In deze lessen wordt alleen Engels gesproken. Deze opleidingen worden afgesloten met internationaal erkende diploma’s.

In het reguliere lesrooster zijn flexuren opgenomen. Leerlingen kunnen zich tijdens flexuren opgeven voor bijlessen Nederlands, Engels en/of wiskunde of ze kiezen voor een huiswerkles. Leerlingen die meer verdieping of uitdaging zoeken kunnen zich opgeven voor het Lab of het Atelier.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning in de vorm van excursies, activiteiten en (buitenlandse) meerdaagse reizen. Er worden ook geregeld culturele activiteiten georganiseerd zoals Extravaganza. Tijdens deze avond tonen leerlingen al hun creatieve en muzikale kwaliteiten in de vorm van een openbare voorstelling.

Dagindeling

Een normale lesdag bestaat uit meerdere lessen van 50 minuten (bijvoorbeeld Nederlands, Engels, wiskunde, gymnastiek, muziek en tekenen). Het eerste uur begint om 08.30 uur. 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1680

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Bilderbeekstraat 27

5831 CW Boxmeer

Meer informatie

0485572032

info@elzendaalcollege.nl

www.elzendaalcollege.nl

Contactpersoon

Mw. Ellen van der Straaten (conrector onderbouw havo/vwo), Mw. Alice Geerdink (conrector onderbouw mavo)

Schoolbestuur

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK