Elzendaalcollege – Gennep

vmbo, havo, vwo ( atheneum)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten
  • Produceren, installeren en energie
  • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

  • Helemaal van nu: Design & Innovation
  • Passies & Dromen, keuze voor o.a. extra sport of cultuur
  • Anglia, extra Engelstalig onderwijs
  • Kleinschaligheid
  • 100% doorstroomgarantie naar Elzendaalcollege Boxmeer
  • Opleiding tot vakman of vakvrouw
Werken met je kwaliteit

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Onze school biedt vele extra’s. Passies & Dromen is daar een mooi voorbeeld van. Twee lesuren per week kunnen eerste- en tweedejaars leerlingen workshops volgen die in het verlengde van hun passie of droom liggen. Andere onderscheidende extra’s zijn de vakken Design & Innovation en Anglia (extra Engelstalig onderwijs).  

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Op een normale lesdag volg je meerdere lessen (bijvoorbeeld Nederlands, Engels, wiskunde, gymnastiek, muziek en tekenen). Je volgt deze lessen volgens een rooster. Tijdens de lessen gebruik je je laptop en/of boeken. Op www.brugklaselzendaal.nl krijg je al een goed beeld van onze vakken en kun je allerlei filmpjes van onze school bekijken.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni maak je alvast kennis met je mentor en klasgenoten. Het eerste leerjaar volg je basis (lwoo), basis/kader, kader/mavo, mavo/havo of havo/vwo. Na de onderbouw stroom je, in overleg met je mentor en ouder(s)/verzorger(s), door naar het onderwijssoort dat het beste bij jou past.   

Meer info over onze school

Op het Elzendaalcollege in Gennep worden de onderwijssoorten basisberoeps, kaderberoeps, mavo en havo/vwo (leerjaar 1 t/m 3) aangeboden. We bieden elke leerling een optimale kans om het diploma te behalen dat het beste bij zijn of haar capaciteiten past. Dit doen we in een veilige, vertrouwde en tegelijkertijd innoverende leeromgeving waarbij continu contact is tussen de mentor, leerling en ouder(s)/verzorger(s). Onze onderbouwleerlingen volgen hun lessen in een aparte vleugel van het gebouw. Ze hebben ook gescheiden pauzes van de bovenbouw. Hierdoor kunnen we onze leerlingen in de eerste twee leerjaren in een kleinschalige omgeving onderwijs bieden.

Naast de reguliere lessen, biedt het Elzendaalcollege vele extra’s. Denk bijvoorbeeld aan Passies & Dromen. De eerste twee leerjaren volgen de leerlingen dit project waarmee zij hun kennis en vaardigheden ontwikkelen die in het verlengde van hun passies en dromen liggen. Twee lesuren per week is er ruimte voor workshops musical, fotografie, judo, graffiti, drummen, techniek, sport en nog veel meer. Of het vak Design & Innovation waarmee leerlingen op jonge leeftijd de kans krijgen zich te specialiseren op het gebied van ontwerpen, creatief ontwikkelen, programmeren en (informatie) technologie. Dit vak is uniek in de regio! Leerlingen met een passie voor tekenen kunnen dit vak als examenvak kiezen.

Vanaf de brugklas krijgen onze leerlingen extra Engelstalig onderwijs. Het Elzendaalcollege maakt hiervoor gebruik van de onderwijsvorm Anglia. In deze les wordt alleen Engels gesproken. Leerlingen volgen les op hun eigen Anglia niveau en kunnen hiervoor internationaal erkende certificaten behalen.

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning in de vorm van excursies, activiteiten en (buitenlandse) meerdaagse reizen.  

Dagindeling

Een normale lesdag bestaat uit meerdere lessen van 50 minuten (bijvoorbeeld Nederlands, Engels, wiskunde, gymnastiek, muziek en tekenen). Het eerste uur begint om 08.30 uur.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

646

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Stiemensweg 40

6591 MD Gennep

Meer informatie

0485511813

info@elzendaalcollege.nl

www.elzendaalcollege.nl

Contactpersoon

Dhr. Theo van der Hagen

Schoolbestuur

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK