EUREGIO Realschule Kranenburg

havo

Kenmerken van onze school:

  • Binationaal Duits en Nederlands
  • Volledig tweetalig
  • Kleinschalig en kleine klassen
  • Elkaar kennen
  • Ondernemend
  • In samenwerking met de havo Notre Dame Des Anges
naar school & zur Schule

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Onze school is strikt tweetalig. Nederlanders en Duitsers voelen zich bij ons thuis. Hiertoe draagt ook de kleinschaligheid van onze school bij. Wij maken gebruik van zowel Duitse als Nederlandse boeken. Omdat elke leerling anders is en anders leert schenken wij veel aandacht aan het individuele leerproces. Leerlingen worden gestimuleerd verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Elke week heb je een vaste afspraak met je mentor om de voortgang van je werk te bespreken. Hij daagt je uit op gebieden waar je goed in bent en steunt je waar het nodig is. Er zijn lessen met klassikale uitleg maar er is ook voldoende ruimte om alleen of in groepjes te werken. Bij verschillende opdrachten kan je ook van een i-Pad gebruik maken. Het is de bedoeling dat je je weektaak op school af krijgt.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Als je bij ons als brugklasser instroomt zal je merken dat er leerlingen zijn die bij ons groep 7 en 8 van de basisschool volgen. Jij bent dus niet de jongste van de school. De lessen worden uitsluitend in blokuren gegeven. Er is veel aandacht voor gym en creatieve vakken. Omdat de helft van de vakken in het Duits wordt gegeven, wordt van jou verwacht dat je al een basiskennis van deze taal hebt. Je hebt de keuze tussen twee stromen: Realschule of havo. Het havo vakkenpakket sluit nauw aan bij het onderwijs van de havo Notre Dame Des Anges.

Meer info over deze school

Er wordt een ouderbijdrage gevraagd die afhankelijk is van het gezinsinkomen en het aantal broers en zussen bij ons op school.

Meer lezen

Dagindeling

Wij beginnen om 7.45 uur met een (inloop)studieles en individuele gesprekjes. Het eerste blokuur begint om 8.30 uur. Op de meeste dagen duurt je schooldag tot 15.00 uur. In de grote pauze van 11.45 tot 12.30 uur is er gelegenheid om in de kantine een warme maaltijd  te nuttigen.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

300

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Galgensteeg 21- 23

47559 Kranenburg

Meer informatie

00492826-5268

sekretariat@eureschule.eu

www.eureschule.eu

Contactpersoon

Rector dhr. Ulrich Falk

Schoolbestuur

Euregio-Realschule Kranenburg e.V.