Helicon VMBO Nijmegen

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Groen

Kenmerken van onze school:

  • We leren door doen, binnen en buiten!
  • Havo in je advies? Kijk dan bij het Groene Lyceum!
  • We bieden lesstof op verschillende manieren aan
  • We zijn een Eco-school!
  • Onze leerwereld is veilig, kleinschalig en uitdagend
  • Onze praktijkvakken zijn Dier, Groen, Bloem, Outdoor, Voeding en Techniek
Groen moet je doen!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

In de regio Nijmegen zijn wij de enige school voor vmbo-groen. Je volgt dus ook vakken zoals Dier, Bloem en Outdoor. Op de school zitten jongens en meisjes uit Nijmegen en de wijde omgeving. Helicon VMBO Nijmegen is een kleine school waar je je snel thuis voelt.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Bij ons krijg je vakken zoals Nederlands, Engels, gym en biologie. Je krijgt ook groene praktijkvakken. Groen gaat bijvoorbeeld over natuur, maar ook over gezonde voeding en recreatie. Groen is dus interessant voor iedereen! Meer weten over onze vakken? Je leest het op onze website!

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

De eerste dag wordt je op school ontvangen, je krijgt een gezellig introductieprogramma zodat je de school en je klasgenoten snel en goed leert kennen. Je klasgenoten ontmoet je trouwens al vóór de zomervakantie. Want in juni komen alle nieuwe leerlingen al een keer naar school voor een kennismaking. 

Meer info over deze school

Helicon VMBO Nijmegen staat voor veiligheid, kleinschaligheid en afwisseling. Kies je voor Helicon, dan kies je voor ‘groen’ onderwijs. Onze school is persoonlijk en overzichtelijk, we vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt. We houden van hard werken, maar wel met veel plezier.

Omdat iedereen op een andere manier leert, kijken we goed naar wat je nodig hebt. Daar spelen we op in, waar nodig met maatwerk. We bieden lesstof op verschillende manieren aan. Zo leren we natuurlijk in de schoolbanken, maar als het even kan ook buiten de school.

We stimuleren eerlijk naar jezelf kijken, veel samenwerken en ervoor gáán, ook als het even moeilijk is. We gaan met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Daar spreken we elkaar en onze leerlingen ook op aan.

Contact met ouders/verzorgers vinden we belangrijk. Als het even wat minder gaat met uw kind maar óók als het goed gaat. De mentor is de contactpersoon voor leerlingen en ouders/verzorgers. Waar nodig wordt de mentor bijgestaan door de leerjaarcoördinator of zorgcoördinator

In de onderbouw krijg je ook lessen in de Praktische profieloriëntatie (PPO): waarbij je kennis maakt met alle aspecten van groen en de andere sectoren. Zo kan er na het tweede leerjaar voor elke leerling een vervolgadvies op maat worden gegeven.

Leerlingen met affiniteit voor groen met vmbo-t advies kunnen het T+ programma volgen. Hier volgen zij naast theoretische vakken ook groene praktijkvakken.
Die groene praktijkvakken zijn: Dier, Groen, Bloem, Outdoor, Techniek en Voeding.

Dagindeling

De lessen beginnen om 08.30 uur en duren 45 minuten. Op een dag heb je verschillende vakken van verschillende docenten. In de les ben je niet alleen maar aan het lezen of schrijven, je maakt ook opdrachten op de computer en voert praktische opdrachten uit. 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

457

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Marga Klompélaan 37

6532 SB Nijmegen

Meer informatie

0243550642

info.vn@helicon.nl

www.heliconvmbonijmegen.nl

Contactpersoon

Mw. D. Tiggelovend-Geurts (directeur), dhr. N. Verkuijlen (zorg-/intakecoördinator)

Schoolbestuur

Helicon Opleidingen

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK