Helicon VMBO Nijmegen

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Groen

Kenmerken van onze school:

  • We leren door te doen, binnen en buiten!
  • We stimuleren samenwerking en ervoor gaan
  • We bieden lesstof op verschillende manieren aan
  • Eco school
  • Onze leerwereld is veilig, kleinschalig en uitdagend
Groen moet je doen!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

In de regio Nijmegen zijn wij de enige school voor vmbo-groen. Op de school zitten jongens en meisjes uit Nijmegen en de wijde omgeving. Helicon VMBO Nijmegen is een kleine school waar je je snel thuis voelt.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Bij ons krijg je vakken zoals Nederlands, Engels, gym en biologie. Je krijgt ook groene vakken. Groen gaat bijvoorbeeld over natuur, maar ook over gezonde voeding en recreatie. Groen is dus interessant voor iedereen! Op onze website kun je lezen welke groene vakken je precies krijgt op school.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

De eerste dag word je op school ontvangen. Je krijgt een gezellig introductieprogramma zodat je de school en je klasgenoten snel en goed leert kennen. Je klasgenoten ontmoet je trouwens al vóór de zomervakantie. Want in juni komen alle nieuwe leerlingen al een keer naar school voor een kennismaking.

Meer info over deze school

Helicon VMBO Nijmegen staat voor veiligheid, kleinschaligheid en afwisseling. Kies je voor Helicon, dan kies je voor ‘groen’ onderwijs. Onze school is persoonlijk en overzichtelijk, we vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt. We houden van hard werken, maar wel met veel plezier.

Omdat iedereen op een andere manier leert, kijken we goed naar wat onze leerlingen nodig hebben. Daar spelen we op in, waar nodig met maatwerk. We bieden lesstof op verschillende manieren aan. Zo leren we natuurlijk in de schoolbanken, maar als het even kan ook buiten de school.

We stimuleren eerlijk naar jezelf kijken, veel samenwerken en ervoor gáán, ook als het even moeilijk is. We gaan met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Daar spreken we elkaar en onze leerlingen ook op aan.

Contact met ouders/verzorgers vinden we belangrijk. Als het even wat minder gaat met uw kind maar óók als het goed gaat. De mentor is de contactpersoon voor leerlingen en ouders/verzorgers. Waar nodig wordt de mentor bijgestaan door de leerjaarcoördinator of zorgcoördinator

In de onderbouw krijgen leerlingen ook lessen in de Praktische profieloriëntatie (PPO): waarbij je kennis maakt met alle aspecten van groen en de andere sectoren. Zo kan er na het tweede leerjaar voor elke leerling een vervolgadvies op maat worden gegeven.

Leerlingen met affiniteit voor groen met vmbo-t advies kunnen het T+ programma volgen. Hier volgen zij naast theoretische vakken ook praktijkvakken.

Meer lezen

Dagindeling

De lessen beginnen om 8.30 uur. De lessen duren 45 minuten. Op een dag heb je verschillende lessen en verschillende docenten. In de les ben je niet alleen maar aan het lezen of schrijven, je maakt ook opdrachten op de computer en voert praktische opdrachten uit.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

492

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Marga Klompélaan 37

6532 SB Nijmegen

Meer informatie

0243550642

info.vn@helicon.nl

www.heliconvmbonijmegen.nl

Contactpersoon

Mw. D. Tiggelovend-Geurts (directeur), dhr. N. Verkuijlen (zorg-/intakecoördinator)

Schoolbestuur

Helicon

schoolbestuur image