Helicon VMBO Nijmegen

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Groen

Kenmerken van onze school:

  • We leren door te doen, binnen en buiten!
  • We stimuleren samenwerking en ervoor gaan
  • We bieden lesstof op verschillende manieren aan
  • Excellente school Burgerschapsvorming
  • Eco school
  • Onze leerwereld is veilig, kleinschalig en uitdagend.
Groen moet je doen!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

In de regio Nijmegen zijn wij de enige school voor vmbo-groen. Op de school zitten jongens en meisjes uit Nijmegen en de wijde omgeving. Helicon VMBO Nijmegen is een kleine school waar je je snel thuis voelt. We zijn Excellente school op het gebied van burgerschap.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Op onze school krijg je vakken zoals Nederlands, Engels, gym en biologie. Dit zijn de vakken die je op ieder vmbo krijgt. Je krijgt ook groene vakken. Groen gaat bijvoorbeeld over natuur, maar ook over gezonde voeding en recreatie. Groen is dus interessant voor iedereen! Op onze website kun je lezen welke groene vakken je precies krijgt op school.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

De eerste dag word je op school ontvangen. Je krijgt een gezellig introductieprogramma zodat je de school en je klasgenoten snel en goed leert kennen. Je klasgenoten ontmoet je trouwens al vóór de zomervakantie. Want in juni komen alle nieuwe leerlingen al een keer naar school voor een kennismaking.

Meer info over deze school

Helicon VMBO Nijmegen staat voor veiligheid, kleinschaligheid en afwisseling. We willen van betekenis zijn voor onze leerlingen. Daar zorgen we voor met goed onderwijs, sterke leerlingbegeleiding en oprechte aandacht. Kies je voor Helicon, dan kies je voor ‘groen’ onderwijs. Voor een actieve, praktijkgerichte school met oog voor mens en omgeving. Onze school is persoonlijk en overzichtelijk, we vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt. We houden van hard werken, maar wel met veel plezier. Want: Groen moet je doen!

Omdat iedereen op een andere manier leert, kijken we goed naar wat onze leerlingen nodig hebben. Daar spelen we op in, waar nodig met maatwerk. We bieden lesstof op verschillende manieren aan. Zo leren we natuurlijk in de schoolbanken, maar als het even kan ook buiten de school. We stimuleren eerlijk naar jezelf kijken, veel samenwerken en ervoor gáán, ook als het even moeilijk is. We gaan met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Daar spreken we elkaar en onze leerlingen ook op aan.

Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben is er LeerWeg Ondersteunend Onderwijs (LWOO). Contact met ouders/verzorgers vinden we bij Helicon VMBO Nijmegen heel belangrijk. Als het even wat minder gaat met uw kind en juist ook als het goed gaat. De mentor is de contactpersoon voor leerlingen en ouders/verzorgers. Waar nodig wordt de mentor bijgestaan door de leerjaarcoördinator of zorgcoördinator

Onderbouw

In de onderbouw krijgen leerlingen ook lessen in de Praktische profieloriëntatie (PPO): verkenning beroepenveld, waarbij je kennis maakt met alle aspecten van groen en de andere sectoren van het beroepsonderwijs (techniek, economie, zorg en welzijn). Zo kan er na het tweede leerjaar voor elke leerling een vervolgadvies op maat worden gegeven. Leerlingen met affiniteit voor de groene sector met vmbo-t advies kunnen bij VMBO Nijmegen het T+ programma volgen. Hier volgen zij naast theoretische vakken ook praktijkvakken. Na het tweede leerjaar maken de leerlingen een keuze uit de leerwegen.

Bovenbouw

De onderbouw is de schakel tussen het basisonderwijs en de leerwegen in de bovenbouw. In het derde leerjaar starten de leerlingen met het vernieuwde beroepsgerichte examenprogramma; profiel groen. Daarnaast kunnen leerlingen groene keuzevakken kiezen voor verdieping en interesse. Dit profiel groen en de keuzevakken worden afgesloten met een examen. 

Meer lezen

Dagindeling

De lessen beginnen om 8.30 uur. De lessen duren 45 minuten. Op een dag heb je verschillende lessen en verschillende docenten. In de les ben je niet alleen maar aan het lezen of schrijven, je maakt ook opdrachten op de computer en voert praktische opdrachten uit. Want: Groen moet je doen!

 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

504

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Marga Klompélaan 37

6532 SB Nijmegen

Meer informatie

0243550642

info.vn@helicon.nl

www.heliconvmbonijmegen.nl

Contactpersoon

Mw. D. Tiggelovend-Geurts (directeur), dhr. N. Verkuijlen (zorg-/intakecoördinator)

Schoolbestuur

Helicon

schoolbestuur image