Hendrik Pierson College

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • In de onderbouw volg je reguliere lessen en een aantal lessen van een profiel: ‘Sport en Bewegen’ ‘Kunst en Cultuur’ en ‘Technologie Breed’
  • De Overstap, vorm van 10-14 onderwijs
  • Vwo-plus, met de extra vakken Latijn en Grieks, science en wetenschapsoriëntatie
  • Engels-plus
  • Cultuurprofielschool
Dé plek om het beste uit jezelf te halen!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het HPC is de meest complete school in de regio. Jij krijgt bij ons voldoende ruimte jouw talent en interesse te ontdekken. Je mag kiezen voor een profiel naar keuze: ‘Sport en Bewegen’, ‘Kunst en Cultuur’, het profiel ‘Technologie Breed’. Vwo-ers kunnen ook kiezen voor het profiel ‘Vwoplus ’ en krijgen daarnaast het vak Wetenschapsoriëntatie. Het HPC is Cultuurprofielschool, wat inhoudt dat ons kunst- en cultuuronderwijs van een hoog niveau is.

Tot slot kun je bij ons kiezen voor De Overstap. Samen bouwen aan je eigen(tijds) onderwijs! De Overstap is een aparte stroom op het HPC voor klas 1 en 2.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Wij vinden het belangrijk dat jij je snel thuis voelt bij ons op school. Want een plezierige schooltijd heeft een positieve invloed op jouw leerprestaties. Naast een fijne sfeer, goede docenten en een prettige leeromgeving beschikken we over goede onderwijsresultaten.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Vanuit jouw interesse mag je een keuze maken voor één van de profielen. Er zijn drie mogelijkheden: ‘Sport en Bewegen’, ‘Kunst en Cultuur’ en het profiel ‘Technologie Breed’. Op het vwo kun je kiezen voor het profiel ‘vwoplus’, met de extra vakken Latijn en Grieks, science en wetenschapsoriëntatie. 

Daarnaast kun je kiezen voor De Overstap. In De Overstap heb je een eigen leerroute. Elk vak bieden we op jouw niveau aan. Je kunt ook extra vakken volgen. Je leert op verschillende manieren en hebt invloed op je eigen leren. Zo word jij je meer bewust van wat je wilt en kun je aan het einde van klas 2 een keuze maken die bij jou past.

Meer info over deze school

Het Hendrik Pierson College (HPC) is de meest complete school in de regio. Wij bieden de opleidingen vmbo-bbl, vmbo-kbl, mavo, havo en vwo aan. Het HPC is een school waar jij de ruimte krijgt om jouw talent en interesse te ontdekken. Hiervoor hebben we zelfs een heel nieuw traject ontwikkelt: De Overstap. Daarnaast zijn we zeer actief op cultureel en sportief gebied en bieden we een uitdagend plusprogramma voor excellente leerlingen aan.

Onderbouw 
De middelbare school is een hele verandering. Wij vinden het belangrijk dat jij je snel thuis voelt bij ons op school. Want een plezierige schooltijd heeft een positieve invloed op jouw leerprestaties. We willen jouw nieuwsgierigheid prikkelen en je uitdagen tot het leren nemen van verantwoordelijkheid. We zijn ervan overtuigd dat leerlingen het meeste leren wanneer ze meer te zeggen krijgen over hun eigen leren. Daarom kun je bij ons kiezen voor een profiel, je volgt een aantal speciale lessen. Er zijn drie mogelijkheden: het profiel ‘Sport en Bewegen’, het profiel ‘Kunst en Cultuur’ of het profiel ‘Technologie Breed’. Vwo-ers kunnen ook kiezen voor het profiel ‘Vwoplus’ met Latijn, Grieks en science. Daarnaast krijgen zij het vak Wetenschapsoriëntatie. Dit vak heeft kenmerken van het denken en werken binnen het universitaire onderwijs. We bieden ook diverse taalprogramma’s aan. Onze havo- en vwo-leerlingen krijgen het vak Cambridge English en onze mavoleerlingen kunnen vanaf klas 2 het vak VTO Duits volgen. Op het vmbo krijg je te maken met veel praktijkvakken in ons veelzijdige profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Tot slot is het HPC Cultuurprofielschool. Dit houdt in dat ons kunst- en cultuuronderwijs van een hoog niveau is.

10-14 onderwijs: De Overstap
Vanuit de visie dat leerlingen later een keuze kunnen maken voor het vervolgtraject bieden wij ‘De Overstap’ aan. Dit is een onderwijsprogramma voor leerlingen tot 14 jaar, met veel aandacht voor de leermogelijkheden van leerlingen zelf. De 21e-eeuwse vaardigheden komen ruim aan bod door ontwerpend en onderzoekend leren. Als je kiest voor ‘De Overstap’ stel je de keuze voor vmbo, mavo, havo of vwo twee jaar uit. Iedereen is uniek en leert op een eigen manier en op eigen tempo. Je kunt in ‘De Overstap’ vakken op bijvoorbeeld vwo-niveau volgen en andere vakken op havo-niveau. Op deze manier kun je ervaringen opdoen met jouw verschillende mogelijkheden. Vanaf klas 3 kies je een vervolgtraject en stroom je naadloos in de bovenbouw door naar vmbo, mavo, havo, vwo of gymnasium.

Bovenbouw
In de bovenbouw bestaat altijd de mogelijkheid een eindexamenvak te kiezen dat aansluit op de profielkeuze uit de onderbouw: Sport of Kunst óf Technologie. Vwo-plussers kunnen Latijn kiezen als examenvak en daarmee het gymnasiumdiploma behalen.

En er is meer…
Het HPC beschikt over een modern gebouw, met ruime en lichte lokalen, een muziektheater, een technologische ‘Ontdekfabriek’ en een prachtige sporthal. Elke afdeling beschikt over een eigen studiecentrum waar je kunt studeren of gewoon even iets voor jezelf kunt doen. Naast de dagelijkse lessen worden er vele activiteiten georganiseerd zoals een brugklaskamp, bezoek Amsterdam, bezoek Duitsland, NEMO, project CSI en waterskiën.

Het HPC heeft een christelijke signatuur. In de traditie van Hendrik Pierson worden de leerlingen opgeleid tot verantwoordelijke medemensen met een innerlijke stevigheid en met gevoel voor rechtvaardigheid.

Dagindeling

De eerste les begint om 08:15 uur. De laatste les start om 16:00 uur. Lessen duren 50 minuten.  

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

950

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Mammoetstraat 1-3

6671 DL Zetten

Meer informatie

0488451544

administratie@hpc-net.nl

www.hpc-zetten.nl

Contactpersoon

Dhr. G. Beekhuizen, rector

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK