Hendrik Pierson College

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • In de onderbouw volg je reguliere lessen en een aantal lessen van een profiel: ‘Sport en Bewegen’ ‘Kunst en Cultuur’ en ‘Technologie Breed’
  • Vernieuwde brede onderbouw (bekend als ‘De Overstap’, 10-14 onderwijs)
  • Vwo-plus, met de extra vakken Latijn en Grieks, science en wetenschapsoriëntatie
  • Engels-plus
  • Cultuurprofielschool
Samen stappen Zetten

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het HPC is de meest complete school in de regio. Jij krijgt bij ons voldoende ruimte jouw talent en interesse te ontdekken. Je mag kiezen voor een profiel naar keuze: ‘Sport en Bewegen’, ‘Kunst en Cultuur’, het profiel ‘Technologie Breed’. Vwo-ers kunnen ook kiezen voor het profiel ‘Vwoplus ’ met de extra vakken Latijn en Grieks, science en wetenschapsoriëntatie. Het HPC is Cultuurprofielschool, wat inhoudt dat ons kunst- en cultuuronderwijs van een hoog niveau is.

Op het HPC bieden we onderwijs op maat aan en volg je lessen op jouw niveau. Dat betekent bijvoorbeeld dat je kunt rekenen op mavoniveau en de talen op havoniveau kunt volgen.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Wij vinden het belangrijk dat jij je snel thuis voelt bij ons op school. Want een plezierige schooltijd heeft een positieve invloed op jouw leerprestaties. Naast een fijne sfeer, goede docenten en een prettige leeromgeving beschikken we over goede onderwijsresultaten.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

We zijn ervan overtuigd dat je het meest leert wanneer je grip hebt op je eigen leren. Daarom kies je bij ons voor een talentprofiel. In de brede onderbouw heb je de keuze uit vier mogelijkheden: Sport en Bewegen, Kunst en Cultuur en Technologie Breed. Een vwo-leerling mag ook het talentprofiel ‘vwoplus’ kiezen.

In onze ‘vernieuwde onderbouw’ leer je op jouw eigen niveau. Per vak ontwikkel je kennis en vaardigheden die bij jou passen. Je kunt ook extra vakken volgen. De mentor noemen we coach en die begeleidt jou in dit leerproces. In onze nieuwe onderbouw zit je met leerlingen van verschillende niveaus in een leerroute.

Meer info over onze school

Het Hendrik Pierson College (HPC) Zetten: de school waar wij jou begeleiden naar een mooie toekomst. Een toekomst midden in de samenleving, op een plek waar jij je goed voelt. Ons onderwijs bestaat uit een brede onderbouw met de leerroutes vwo, vmbo-bbl, vmbo-k/mavo (KM) en mavo/havo (MH) gevolgd door de bovenbouw met de afdelingen vwo, havo, mavo, vmbo-kbl, en vmbo-bbl. Door ons brede aanbod aan talentprofielen, de fijne sfeer en de goede faciliteiten is ‘naar school gaan’ niet alleen leerzaam maar ook ontzettend leuk!

Vernieuwde onderbouw
Vanaf dit schooljaar werken wij met een ‘vernieuwde onderbouw’ (ook bekend als De Overstap, 10-14 onderwijs) waarbij alle leerlingen een unieke, persoonlijke leerroute volgen. Je leert op jouw eigen niveau, krijgt meer invloed op jouw leren en je wordt meer bewust van wat je kunt en wilt. Hierdoor kun je aan het einde van het tweede leerjaar een goede vervolgkeuze maken. Per vak ontwikkel je kennis en vaardigheden die bij jou passen. Het kan zijn dat je rekent op havoniveau en voor de talen les krijgt op mavo- of vmbo-kbl-niveau. Leren doe je met behulp van digitale middelen. Je werkt met een laptop in een speciale portal aan de door jouzelf opgestelde leerdoelen. De mentor noemen we hier coach en die begeleidt jou in dit leerproces. In de onderbouw vinden we het belangrijk dat je gewoontes ontwikkelt om goed te kunnen leren en dat je plezier beleeft. Daarnaast staat centraal dat jij je veilig voelt op onze school.

Talentprofielen en meer
De middelbare school is een hele verandering. Wij vinden het belangrijk dat jij je snel thuis voelt bij ons op school. We zijn ervan overtuigd dat jij het meest leert wanneer je meer te zeggen krijgt over je eigen leren. Daarom kun je bij ons kiezen voor een talentprofiel: ‘Sport en Bewegen’, ‘Kunst en Cultuur’ of ‘Technologie Breed’. Vwo-ers kunnen ook kiezen voor het profiel ‘Vwoplus’  met Latijn, Grieks en science. Daarnaast krijgen zij het vak Wetenschapsoriëntatie. We bieden ook diverse taalprogramma’s aan. Onze havo- en vwo-leerlingen krijgen het vak Cambridge English en onze mavoleerlingen kunnen vanaf klas 2 het vak VTO Duits volgen. Op het vmbo krijg je te maken met veel praktijkvakken in ons veelzijdige profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Tot slot is het HPC Cultuurprofielschool. Dit houdt in dat ons kunst- en cultuuronderwijs van een hoog niveau is.

Bovenbouw
In de bovenbouw bestaat altijd de mogelijkheid een eindexamenvak te kiezen dat aansluit op de talentprofielkeuze uit de onderbouw: sport of kunst óf technologie. Vwo-plussers kunnen Latijn kiezen als examenvak en daarmee het gymnasiumdiploma behalen.

Wist je dat?
Het HPC beschikt over een modern gebouw, met ruime en lichte lokalen, een muziektheater, een technologische ‘Ontdekfabriek’ en een prachtige sporthal. Elke afdeling heeft zijn eigen studiecentrum waar je kunt studeren of gewoon even iets voor jezelf kunt doen. Naast de dagelijkse lessen worden er vele activiteiten georganiseerd zoals een brugklaskamp, bezoek Amsterdam, bezoek Duitsland, NEMO, project CSI en waterskiën.

Dagindeling

De eerste les begint om 08:15 uur. De laatste les start om 16:00 uur. Lessen duren 50 minuten.  

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

861

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Mammoetstraat 1-3

6671 DL Zetten

Meer informatie

0488451544

administratie@hpc-net.nl

www.hpc-zetten.nl

Contactpersoon

Dhr. G. Beekhuizen, rector

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK