Hendrik Pierson College

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • In de onderbouw volg je reguliere lessen en een aantal lessen van een profiel: ‘Sport en Bewegen’ ‘Kunst en Cultuur’ en ‘Technologie Breed’
  • De Overstap, vorm van 10-14 onderwijs
  • Vwo-plus, met de extra vakken Latijn en Grieks, science en wetenschapsoriëntatie
  • Engels-plus
  • Cultuurprofielschool
Samen stappen Zetten

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het HPC is de meest complete school in de regio. Jij krijgt bij ons voldoende ruimte jouw talent en interesse te ontdekken. Je mag kiezen voor een profiel naar keuze: ‘Sport en Bewegen’, ‘Kunst en Cultuur’, het profiel ‘Technologie Breed’. Vwo-ers kunnen ook kiezen voor het profiel ‘Vwoplus ’ en krijgen daarnaast het vak Wetenschapsoriëntatie. Het HPC is Cultuurprofielschool, wat inhoudt dat ons kunst- en cultuuronderwijs van een hoog niveau is.

Op het HPC werken we met gepersonaliseerd onderwijs en kun je lessen volgen op jouw niveau. Dat betekent bijvoorbeeld dat je kunt rekenen op mavoniveau en de talen op havoniveau kunt volgen.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Wij vinden het belangrijk dat jij je snel thuis voelt bij ons op school. Want een plezierige schooltijd heeft een positieve invloed op jouw leerprestaties. Naast een fijne sfeer, goede docenten en een prettige leeromgeving beschikken we over goede onderwijsresultaten.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Vanuit jouw interesse mag je een keuze maken voor één van de profielen. Er zijn drie mogelijkheden: ‘Sport en Bewegen’, ‘Kunst en Cultuur’ en het profiel ‘Technologie Breed’. Op het vwo kun je kiezen voor het profiel ‘vwoplus’, met de extra vakken Latijn en Grieks, science en wetenschapsoriëntatie. 

Daarnaast kun je kiezen voor De Overstap. In De Overstap heb je een eigen leerroute. Elk vak bieden we op jouw niveau aan. Je kunt ook extra vakken volgen. Je leert op verschillende manieren en hebt invloed op je eigen leren. Zo word jij je meer bewust van wat je wilt en kun je aan het einde van klas 2 een keuze maken die bij jou past.

Meer info over deze school

Het Hendrik Pierson College - ook bekend als het HPC - bestaat uit een brede onderbouw met de leerroutes vwo, vmbo bbl, De Overstap vmbo-k/mavo en De Overstap mavo/havo gevolgd door de bovenbouw met de afdelingen vwo, havo, mavo, vmbo kbl, en vmbo bbl. We zijn de meest complete school in de regio. Op welk niveau je ook zit, je komt elkaar altijd tegen. Bij de musical, de werkweek, een project, een sportclinic of een andere activiteit.

Onderbouw 
In onze nieuwe onderbouw leer je op jouw eigen niveau. Het basisschooladvies is hierin leidend. Per vak ontwikkel je kennis en vaardigheden die bij jou passen. Het kan zijn dat je rekent op havoniveau en voor de talen les krijgt op mavo- of vmbo kbl-niveau. Leren doe je met behulp van digitale middelen. Je werkt met een laptop in een speciale portal aan de door jouzelf opgestelde leerdoelen. De mentor noemen we hier coach en die begeleidt jou in dit leerproces. In de onderbouw hebben we een vwo-klas en een vmbo bbl-klas. De andere leerlingen zitten in een Overstapklas.

10-14 onderwijs: De Overstap
Vanuit de visie dat leerlingen later een keuze kunnen maken voor het vervolgtraject bieden wij ‘De Overstap’ aan. De Overstap biedt jou een unieke, persoonlijke leerroute. Elk afzonderlijk vak volg je op het niveau dat bij jou past. Je kunt ook extra vakken volgen. Je leert op verschillende manieren en hebt invloed op je eigen leren. Zo word jij je bewust van wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zodat je aan het einde van klas 2 een keuze maakt die 100% bij jou past. In de Overstapklassen krijg je onderwijs met leerlingen van twee niveaus, namelijk: vmbo kbl en mavo of mavo en havo. We hebben dus twee leerroutes: De Overstap K-M en De Overstap M-H.

Talentprofielen
De middelbare school is een hele verandering. Wij vinden het belangrijk dat jij je snel thuis voelt bij ons op school. Want een plezierige schooltijd heeft een positieve invloed op jouw leerprestaties. We zijn ervan overtuigd dat leerlingen het meeste leren wanneer ze meer te zeggen krijgen over hun eigen leren. Daarom kun je bij ons kiezen voor een talentprofiel. Er zijn drie mogelijkheden: het talentprofiel ‘Sport en Bewegen’, ‘Kunst en Cultuur’ of ‘Technologie Breed’. Vwo-ers kunnen ook kiezen voor het profiel ‘Vwoplus’  met Latijn, Grieks en science. Daarnaast krijgen zij het vak Wetenschapsoriëntatie. We bieden ook diverse taalprogramma’s aan. Onze havo- en vwo-leerlingen krijgen het vak Cambridge English en onze mavoleerlingen kunnen vanaf klas 2 het vak VTO Duits volgen. Op het vmbo krijg je te maken met veel praktijkvakken in ons veelzijdige profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Tot slot is het HPC Cultuurprofielschool. Dit houdt in dat ons kunst- en cultuuronderwijs van een hoog niveau is.

Bovenbouw
In de bovenbouw bestaat altijd de mogelijkheid een eindexamenvak te kiezen dat aansluit op de talentprofielkeuze uit de onderbouw: Sport of Kunst óf Technologie. Vwo-plussers kunnen Latijn kiezen als examenvak en daarmee het gymnasiumdiploma behalen.

En er is meer…
Het HPC beschikt over een modern gebouw, met ruime en lichte lokalen, een muziektheater, een technologische ‘Ontdekfabriek’ en een prachtige sporthal. Elke afdeling beschikt over een eigen studiecentrum waar je kunt studeren of gewoon even iets voor jezelf kunt doen. Naast de dagelijkse lessen worden er vele activiteiten georganiseerd zoals een brugklaskamp, bezoek Amsterdam, bezoek Duitsland, NEMO, project CSI en waterskiën.

Dagindeling

De eerste les begint om 08:15 uur. De laatste les start om 16:00 uur. Lessen duren 50 minuten.  

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

950

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Mammoetstraat 1-3

6671 DL Zetten

Meer informatie

0488451544

administratie@hpc-net.nl

www.hpc-zetten.nl

Contactpersoon

Dhr. G. Beekhuizen, rector

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK