Het Rijks vmbo campus

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • Een school voor zorg, techniek en dienstverlening
  • Praktijkgericht en uitdagend
  • Start elke dag samen met de mentor
  • Eigen ingang, eigen lokaal, eigen aula
Ontdek wat je kunt leren, leer wat je kunt ontdekken

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Bij ons voel je je thuis. We zijn er voor jou en voor jouw dromen. Wat wil je worden? Het Rijks geeft je het zetje in de goede richting. En hoe gaat jouw toekomst eruitzien? Jij mag het zeggen. Bij ons ontdek je zeker jouw talent. Kom maar eens langs! 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Ontdekkend leren staat bij ons centraal, met elke periode een thema en een gevarieerd aanbod aan talentlessen. Lessen zijn in de thuisbasis van de brugklassers. Er is een eigen aula, een eigen klaslokaal. Je start elke dag met je mentor. Leren en persoonlijke ontwikkeling zijn op Het Rijks even belangrijk. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Voor de zomervakantie maken leerlingen en ouders kennis met school, mentor en klasgenoten. De eerste schoolweek staat in het teken van elkaar en de school leren kennen. Het schooljaar kent vier periodes. Aan het einde wordt het thema van de periode afgesloten. De mentor geeft vaklessen, lob- en mentorlessen.

Meer info over deze school

Kom ontdekkend leren! 

Op Het Rijks kijken we goed naar wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren en jezelf te ontwikkelen.
Het Rijks is er dus voor alle leerlingen met een vmbo-advies. Kom bij ons ontdekken wat je allemaal al kan. Op Het Rijks doen we dat samen met jou. Welk uniform past jou het beste? Dat van kok of van verpleger? Ben je op je best in een overall, in een mooi schort of toch in een driedelig pak? Wat je ook kiest, na het vmbo op Het Rijks kun je nog alle kanten op.

Ontdekkend leren is leuk

Die ontdekkingstocht op Het Rijks is leuk! Als je straks klaar bent op onze school dan heb je niet alleen een diploma en een blik op jouw eigen goede toekomst, maar ook nog eens een rugzak vol mooie, avontuurlijke en leerzame herinneringen. Dat komt doordat we jou in een inspirerende en veilige leeromgeving de mogelijkheid hebben geboden om te ontdekken. Samen met de leukste docenten ga jij dit avontuur aan.

Levensecht leren

Dat betekent dat je niet alleen bij ons op school zit, maar ook buiten onze mooie campus leert. Bij bedrijven met echte opdrachtgevers en klanten bijvoorbeeld. Door levensecht leren ervaar je waar jij het beste past met jouw unieke talenten.

 

Nu al, maar zeker in de toekomst speelt ICT een belangrijke rol. Doordat je altijd met een laptop werkt, ontwikkel je belangrijke digitale vaardigheden. Ook andere belangrijke vaardigheden zoals leren plannen, samenwerken of organiseren komen in ons onderwijs volop aan bod.

Meer lezen

Dagindeling

Start iedere dag om 8.55 uur bij de mentor om te landen. Lessen van 50 minuten. Twee pauzes. Eindtijden voor alle brugklassen zijn zoveel mogelijk gelijk.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

500

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Goffertweg 20

6532 AA Nijmegen

Meer informatie

0243523680

info@het-rijks.nl

www.het-rijks.nl

Contactpersoon

Thijs Dovermann (Teamleider onderbouw)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image