Het Rijks vmbo campus

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • Anglia programma Engels
  • Een school voor zorg, techniek en dienstverlening
  • Praktijkgericht en uitdagend
  • Start elke dag samen met de mentor
  • Eigen ingang, eigen lokaal, eigen aula
Thuis in de toekomst

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

We bieden structuur en duidelijkheid en maken de school een plek waar je je fijn voelt. Op Het Rijks kun je talenten ontdekken en ontwikkelen. Lessen zijn in de thuisbasis van de brugklassers. Er is een eigen aula, een eigen klaslokaal en je start elke dag met je mentor.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Ontdekkend leren staat bij ons centraal. In de onderbouw heeft elke periode een thema en een gevarieerd aanbod aan talentlessen. In de bovenbouw gaat je ontdekkingstocht verder in onze labs; Zorg, Techniek en Diensten. Verdiep je in één lab of maak kennis met alle labs. Kies wat bij jou past!

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Voor de zomervakantie maken leerlingen en ouders kennis met school, mentor en klasgenoten. De eerste schoolweek staat in het teken van elkaar en de school leren kennen. Het schooljaar kent vier periodes. Aan het einde wordt het thema van de periode afgesloten. 

Meer info over deze school

We vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt op Het Rijks. Daarvoor bieden we een duidelijke structuur en maken écht maatwerk voor wie dat nodig heeft.

Alles in huis voor jouw toekomst! 
Op Het Rijks kijken we goed naar wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren en jezelf te ontwikkelen.
Het Rijks is er voor alle leerlingen met een vmbo-advies. Kom bij ons ontdekken wat je allemaal al kan. Op Het Rijks doen we dat samen met jou. Welk uniform past jou het beste? Dat van kok of van verpleger? Ben je op je best in een overall, in een mooi schort of toch in een driedelig pak? Wat je ook kiest, na het vmbo op Het Rijks kun je nog alle kanten op.
De nieuwe brugklassers starten op locatie Wezenlaan. Meteen in het najaar van 2020 zal ons volledig nieuwe gebouw aan de Goffertweg 20 in gebruik worden genomen. Dan hebben we alles onder 1 dak wat VMBO onderwijs aantrekkelijk maakt. Mooi ingerichte praktijkruimtes met daarnaast een extra hal voor techniekonderwijs.

 

Levensecht en ontdekkend leren
Dat betekent dat je bij ons op school zit en ook buiten onze mooie campus leert. Bij bedrijven of opdrachtgevers en klanten bijvoorbeeld. Door levensecht leren ervaar je waar jij het beste past met jouw unieke talenten. Doordat je ook met een laptop werkt, ontwikkel je belangrijke digitale vaardigheden. Andere belangrijke vaardigheden zoals leren plannen, samenwerken of organiseren komen in ons onderwijs volop aan bod.

Meer lezen

Dagindeling

Start iedere dag om 8.30 uur bij de mentor om te landen. Lessen van 50 minuten. Twee pauzes. Eindtijden voor alle brugklassen zijn zoveel mogelijk gelijk.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

500

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Goffertweg 20

6532 AA Nijmegen

Meer informatie

0243523680

info@het-rijks.nl

www.het-rijks.nl

Contactpersoon

Thijs Dovermann (Teamleider onderbouw)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image