Jorismavo

vmbo

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Kleinschalig
  • Iedere leerling in beeld
  • Havo-doorstroomprogramma
  • Ruimte voor talentontwikkeling
  • Uitstekende begeleiding ondersteuning
  • In 2020 verhuizen we naar een splinternieuw gebouw!
Een kleine school voor grote dromen

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

De Jorismavo is een kleine, gezellige school waar je echt gezien wordt en heel snel de docenten en leerlingen leert kennen. In een kleinschalige, veilige leeromgeving behaal je bij ons je vmbo-t diploma en word je voorbereid op de havo of het MBO.

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Op de Jorismavo werken we in klassen van meestal niet meer dan 20 leerlingen. Tijdens de lessen krijg je instructie, maar is er ook voldoende tijd om zelfstandig aan de slag te gaan. Ook werken we regelmatig aan projecten en met digitale lesmethodes. Ieder jaar organiseren we twee keer een werkweek waarin je op pad gaat.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je start het jaar met een introductieprogramma: je leert dan je klasgenoten, de mentor en het gebouw kennen. Gedurende het schooljaar volg je natuurlijk lessen, maar zijn er ook allerlei activiteiten. Tijdens de werkweken bezoek je bijvoorbeeld een dierentuin of een museum en zijn er sportactiviteiten. In het voorjaar gaan we op kamp!

Meer info over deze school

Kleinschalig
De Jorismavo is een kleinschalige school waar leerlingen in een rustige, positieve en veilige omgeving, hun vmbo-t diploma halen. Omdat de school klein is, leert iedereen elkaar snel kennen en zijn de communicatielijnen kort. Goed contact met ouders vinden we belangrijk. De mentor vormt de spil in de begeleiding. De kleinschaligheid komt ook terug in het aantal leerlingen per klas: meestal niet meer dan twintig.

Goede sfeer
De kleinschaligheid van de Jorismavo is uniek en draagt bij aan de goede sfeer binnen de school. Alle leerlingen worden gezien en gehoord. Leerlingen voelen zich snel thuis op de Jorismavo omdat ze zich echt gezien voelen.

Doorstroom naar havo
Ambities om havo te gaan doen nadat je bij ons je vmbo-t diploma hebt gehaald? We bereiden je, samen met onze collega-scholen, voor op een soepele overstap naar de havo!

Ondersteuning en kansen
Wij bieden onze leerlingen extra begeleiding en ondersteuning als het leren niet gemakkelijk gaat en extra aanbod voor leerlingen die wat extra’s aankunnen.

Persoonlijke ontwikkeling
Om de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen te stimuleren, schenken wij tijdens de lessen veel aandacht aan onderwerpen als leefstijl, burgerschap en kunst & cultuur. Wanneer het kan, combineren we dit met diverse buitenlesactiviteiten. We organiseren twee keer per jaar een werkweek waarin leerlingen musea bezoeken, maatschappelijke stage lopen, op kamp gaan of kunst- en cultuurworkshops volgen.

Bovengemiddelde resultaten
De combinatie van onze kleinschaligheid met goed onderwijs en professionele ondersteuning leidt al jaren tot bovengemiddelde resultaten; zowel in de doorstroom- als in de eindexamenresultaten.

Een splinternieuw gebouw!
We verhuizen in de eerste helft van schooljaar 2020-2021 in een prachtig, modern nieuw schoolgebouw op de vmbo-campus vlakbij het Goffertpark met het Rijks als goede buur. We blijven de kleinschalige, unieke school die we zijn, maar dan in een modern jasje.

Meer lezen

Dagindeling

De eerste bel gaat om 08.40 uur, de eerste les start om 08.45 uur. 
Je hebt meestal 6 of 7 lesuren per dag en bent om 14.25 of 15.15 uur uit. 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

197

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Heyendaalseweg 45

6524 SE Nijmegen

Meer informatie

0243235175

info@jorismavo.nl

www.jorismavo.nl

Contactpersoon

Mw. Ellen van der Zanden (Directeur)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image