Kandinsky College Molenhoek

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • 6 uur sport per week
  • Kleine school
  • Kleine klassen
  • Goede begeleiding
  • LWOO
  • Mentor als spil
Altijd in beweging

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Wij zijn de meest sportactieve school in Nijmegen en omstreken. Niet alleen bieden we de meeste uren LO aan, maar ook doe je bij ons veel praktijkervaring op tijdens bijvoorbeeld stage, de Zevenheuvelenloop en het zélf organiseren van de Molenhoekse Avondvierdaagse!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Wij vinden het belangrijk dat je leert om zelfstandig te werken en om verantwoordelijk te zijn. Voor je eigen werk, maar ook voor het werk van anderen. Je werkt samen, maar leert ook om je eigen keuzes te maken. We bieden je prettige en uitdagende leeromgevingen aan.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Elk schooljaar starten wij met introductiedagen/kamp, waardoor je je snel thuis voelt op onze school. In deze week leer je je medeleerlingen, je mentor en de school goed kennen. Je mentor begeleidt je intensief tijdens de eerste schooljaren. Ons schooljaar bestaat uit 4 periodes. Deze sluit je af in de activiteitenweek.

Meer info over deze school

Kandinsky Molenhoek is een kleine en gezellige vmbo-school. Naast de standaard vakken zoals Nederlands, Engels, Duits en wiskunde krijg je bij ons 6 lesuren sport per week. Er is dus veel aandacht voor sport. Je hoeft geen topsporter te zijn maar je moet bewegen wel leuk vinden, net als begeleiden en ondersteunen.

De sportlessen zijn niet alleen heel erg leuk, je leert ook beter samenwerken en je ontdekt waar jouw kwaliteiten liggen. Ook dragen de sportlessen bij aan een fijne en veilige sfeer in de klas.

In de bovenbouw krijg je vakken die te maken hebben met dienstverlening, veiligheid en recreatie. Wil je in de toekomst graag in de sport werken, bijvoorbeeld als sportbegeleider bij een sportclub? Of in de dienstverlening bij een zorginstelling? Of in de beveiliging of in het leger?

Dan is Kandinsky Molenhoek echt iets voor jou!

Meer lezen

Dagindeling

Je dag start altijd om 08.45 en je laatste les is afgelopen om 14.25 of 15.25. Je lessen duren een uur en om de twee uur heb je pauze.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

260

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Singel 124

6548 BK Molenhoek

Meer informatie

0243584186

molenhoek@kandinsky.nl

www.kandinskymolenhoek.nl

Contactpersoon

Esther Erinkveld-Janssen (leerling coördinator onderbouw)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image