Kandinsky College Nijmegen

vmbo, havo, vwo (atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Een positieve, veilige en sociale leeromgeving
  • Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op alle niveaus
  • Internationalisering
  • Kandinsky FIT’s you (bewegen en welzijn)
  • Masterclasses
  • Kandinsky Xplore
Opent je wereld!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op het Kandinsky College is leren een ontdekkingstocht naar de toekomst. In een positieve en sociale omgeving leer je jezelf kennen in al je mogelijkheden. Wij bieden tweetalig en Nederlandstalig onderwijs op mavo- havo- en vwo-niveau. We hebben veel aandacht voor internationalisering, beweging en het welzijn van de leerlingen. Bij ons leer je je grenzen te verleggen!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je volgt eigentijds onderwijs op een dynamische en fijne school, met volop mogelijkheden om al je talenten te ontwikkelen. Naast het Nederlandstalige en tweetalige lesprogramma, biedt het Kandinsky bijvoorbeeld uitwisselingsprojecten en buitenlandse reizen. Er is ook ruimte voor zelfgekozen vakken in de brugklas zoals de robotclub en er is aandacht voor beweging en welzijn!

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Het brugklasjaar begint met een wenweek, waardoor je je snel thuis voelt op onze school. In een week vol gezellige en uitdagende activiteiten leer je je medeleerlingen, je mentor en de school goed kennen. Je mentor begeleidt je intensief tijdens de eerste schooljaren. Zo leer je leren, plannen, samenwerken en goed met elkaar om te gaan. Wil je meer doen? Volg dan Chinees of science, organiseer een fancy fair of stap in een musicalproductie. Aanbod in overvloed! 

Meer info over deze school

Kandinsky College Nijmegen opent je wereld!
Onze school staat voor hoogwaardig en eigentijds onderwijs. In een fijne, positieve en sociale leeromgeving heb jij alle ruimte om je talenten te ontwikkelen. Of je nu een jonge onderzoeker bent, een creatief brein of een ondernemer in de dop: op het Kandinsky College bereid jij je eigen toekomst voor. 

Wij zijn trots op onze wereldse blik en ons stimulerende en innovatieve leerprogramma. We bieden Nederlandstalig  en tweetalig onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau. In de tweetalige leerroute volg je meer dan de helft van alle lessen in het Engels. Daarnaast heb je bij ons de mogelijkheid om Chinees te leren, vakken te kiezen in de brugklas die bij jou passen, buitenlandse reizen te maken, mee te doen aan uitwisselingsprojecten, wetenschappelijk onderzoek te doen of te schitteren in een musical. Voor mavoleerlingen bieden we een drempelloze doorstroom naar de havo. Ieder talent telt bij het Kandinsky!

Wij vinden het belangrijk dat jij met veel plezier naar school gaat. Want leren en jezelf ontwikkelen, doe je het beste in een positieve en veilige sfeer. Respect, openheid en vertrouwen hebben wij dan ook hoog in het vaandel staan. Daarnaast is veel aandacht voor beweging en ieders welzijn! De vele schoolfeesten, evenementen en uitjes met je mentorklas zorgen ervoor dat je snel vrienden maakt. Zodat jij een fijne middelbare schooltijd hebt en stevig de wijde wereld in kunt.

Ben je nieuwsgierig geworden? Op onze bruisende school, ruim gelegen in het groen, is iedereen welkom. Kom naar de voorlichtingsmarkt en de Open Dag om ons beter te leren kennen!

Meer lezen

Dagindeling

Op het Kandinsky College begint de les om 8.30 uur. Iedere les duurt 60 minuten. Op donderdag duren de lessen 50 minuten. 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1343

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Malderburchtstraat 11

6535 ND Nijmegen

Meer informatie

0243594422

info@kandinskycollege.nl

www.kandinskycollege.nl

Contactpersoon

Joris Bovy (rector) en Mark Daalderop (conrector)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image