Kandinsky College Nijmegen

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Stevig en innovatief onderwijs (mavo, havo, vwo(+), atheneum & gymnasium)
  • Nederlandstalig en tweetalig onderwijs
  • Sociale en veilige leeromgeving
  • Internationalisering: je leert veel door reizen en uitwisselingen
  • Veel aandacht voor sport en gezondheid
  • Je talenten ontdekken bij Kandinsky Xplore
Kandinsky College opent je wereld!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

We bieden Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau (atheneum en gymnasium). We hebben veel aandacht voor internationalisering en sport. Daarnaast bieden wij keuzevakken waarin je jouw talenten kunt ontdekken. Leren doe je bij ons in een veilige en groene leeromgeving op een kwartier fietsen van Nijmegen Centrum. Bij het Kandinsky College gaat je wereld open! 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je volgt goed en innovatief onderwijs op een levendige en sociale school. We bieden structuur en hebben veel aandacht voor de groep, zodat je je snel thuis voelt. We leren je over de wereld ver weg, maar ook dichtbij. Zo leg je een stevige basis voor je toekomst.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

De brugperiode duurt bij ons twee jaar. Je wordt ingedeeld in een mavo-havo-, havo-vwo- of vwo-brugklas, Nederlandstalig of tweetalig. Je eerste schoolweek is de wenweek, daarin doen we veel gezellige activiteiten en leer je je medeleerlingen, je mentor en de school goed kennen. We hebben een apart brugklasplein, gescheiden pauzes en een vast docententeam voor de brugklasjaren. Je mentor begeleidt je intensief in deze eerste tijd op school.

Meer info over onze school

Stevig en innovatief onderwijs
Op alle niveaus dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen, je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dat doen we door goed en creatief les te geven en je intensief te begeleiden bij jouw leerproces. We leren je eigen leerdoelen te stellen en daar actief mee aan de slag te gaan. We hebben een uitgebreid mavoprogramma, een aparte gymnasiumklas en we bieden maatwerk voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben.

Nederlandstalig en tweetalig onderwijs
We bieden Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op alle niveaus. Als je tweetalig onderwijs volgt, krijg je meer dan de helft van je vakken in het Engels. Zo leer je sneller en beter Engels. Zelfs in de pauzes wordt vaak Engels gepraat (maar ook Nederlands natuurlijk).

Sociale en veilige leeromgeving
We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op school en in je klas. De vele activiteiten, uitjes en schoolfeesten met je mentorklas zorgen ervoor dat je snel vrienden maakt. In de lessen werk je veel samen en besteden we aandacht aan hoe we met elkaar omgaan. Zo leer je elkaar én jezelf goed kennen!

Internationalisering: je leert veel door reizen en uitwisselingen
Op het Kandinsky College leer je de wereld kennen, ongeacht voor welk niveau je kiest. We leren in de school, online, brengen vraagstukken uit de echte wereld naar binnen maar we leren ook rondom en buiten de school. Dat doen we door over grenzen heen te kijken, reizen en uitwisselingen te organiseren en je veel te vertellen over wereldse zaken. Ook kun je bij ons Chinees leren. 

Veel aandacht voor sport en gezondheid
We vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Daarom is er op het Kandinsky College veel ruimte voor sport en ontspanning. We hebben een groot buitenterrein met een sportveld, een bos, basketbal- en voetbalcourts en een calisthenicspark. In de gymlessen, in de pauzes of na de lessen zijn er veel mogelijkheden om lekker te bewegen!

Je talenten ontdekken bij Kandinsky Xplore
Tijdens de wekelijkse Xplore-uren kies je in de brugklasjaren voor vakken die passen bij jouw interesses en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de escaperoom, meedoen aan de musical, extra sporten of games leren programmeren. Wat kies jij?

Dagindeling

Je lesrooster bestaat uit een heleboel verschillende vakken zoals bijvoorbeeld biologie, Frans, muziek en wiskunde. Voor al deze vakken heb je verschillende docenten. Tijdens een les leer je steeds wat nieuws. De eerste les begint om 8.30 uur. Iedere les duurt 60 minuten. Op donderdag duren de lessen 50 minuten. Meestal ben je rond 14.30 uur uit.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1244

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Malderburchtstraat 11

6535 ND Nijmegen

Meer informatie

0243594422

info@kandinskycollege.nl

www.kandinskycollege.nl

Contactpersoon

Joris Bovy (rector) en Mark Daalderop (conrector)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK