Kandinsky College Nijmegen

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Stevig en innovatief onderwijs (mavo, havo, vwo(+), atheneum & gymnasium)
  • Nederlandstalig en tweetalig onderwijs
  • Internationalisering: je leert veel door reizen en uitwisselingen
  • Veel ruimte voor sport en beweging
  • Sociale en veilige leeromgeving
  • Je talenten ontdekken bij Kandinsky Xplore
Kandinsky College opent je wereld

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

We bieden Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau (atheneum en gymnasium). We hebben veel aandacht voor internationalisering, sport en keuzevakken. Leren doe je bij ons in een veilige en groene leeromgeving op een kwartier fietsen van Nijmegen Centrum. Bij het Kandinsky College gaat je wereld open! 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je volgt goed en innovatief onderwijs op een levendige en sociale school. We bieden veel structuur en hebben veel aandacht voor de groep, zodat je je snel thuis voelt. We leren je over de wereld ver weg, maar ook dichtbij. Zo leg je een stevige basis voor je toekomst.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

De brugperiode duurt bij ons twee jaar. Je wordt ingedeeld in een mavo-havo-, havo-vwo- of vwo-brugklas, tweetalig of Nederlandstalig. Je eerste schoolweek is de wenweek, daarin doen we veel gezellige activiteiten en leer je je medeleerlingen, je mentor en de school goed kennen. We hebben een apart brugklasplein, gescheiden pauzes en een vast docententeam voor de brugklasjaren. Je mentor begeleidt je intensief in deze eerste jaren.

Meer info over deze school

Stevig en innovatief onderwijs
Wij bieden stevig en innovatief onderwijs met veel structuur en veel aandacht voor de groep. Op alle niveaus dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Dat doen we door goed en creatief les te geven en je intensief te begeleiden. We hebben een uitdagend mavo-programma, een aparte gymnasiumklas en een vwo-plus programma. 

Nederlandstalig en tweetalig onderwijs
We bieden Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op alle niveaus. Als je tweetalig onderwijs volgt, krijg je meer dan de helft van je vakken in het Engels. Zo leer je sneller en beter Engels. Zelfs in de pauzes wordt vaak Engels gepraat! 

Een wereldse blik
Op het Kandinsky College leer je de wereld kennen, ongeacht voor welk niveau of richting je kiest. Dat doen we door over grenzen heen te kijken, reizen en uitwisselingen te organiseren en je veel te vertellen over wereldse zaken. Ook kun je bij ons Chinees leren. 
Nu het corona-virus over de wereld waart, zijn fysieke reizen en uitwisselingen niet altijd mogelijk. Wij dagen onszelf uit om hier creatief mee om te gaan. Zo ontdekken we de mogelijkheden van digitale uitwisselingen met scholen in het buitenland, organiseren we culturele ervaringen in onze eigen school en ontdekken we nog meer hoe anders de wereld er dicht bij huis uit kan zien.  

Veel ruimte voor sport en beweging
We vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Daarom is er op het Kandinsky College veel ruimte voor sport. We hebben een groot buitenterrein met een sportveld, een bos, basketbal- en voetbalcourts en een calisthenicspark. In de gymlessen, in de pauzes of na de lessen zijn er veel mogelijkheden om lekker te bewegen!

Sociale en veilige leeromgeving
We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op school en in je klas. De vele schoolfeesten, activiteiten en uitjes met je mentorklas zorgen ervoor dat je snel vrienden maakt. In de lessen werk je veel samen en besteden we aandacht aan hoe we met elkaar omgaan. Zo leer je elkaar én jezelf goed kennen!

Je talenten ontdekken bij Kandinsky Xplore
Tijdens de wekelijkse Xplore-uren kies je in de brugklasjaren voor vakken die passen bij jouw interesses en mogelijkheden. Zo kun je deelnemen aan de robotclub, meedoen aan de musical, extra sporten, een escaperoom bouwen of leren ontwerpen. Er is voor ieder wat wils!

Dagindeling

Op het Kandinsky College begint de les om 8.30 uur. Iedere les duurt 60 minuten. Op donderdag duren de lessen 50 minuten. 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1243

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Malderburchtstraat 11

6535 ND Nijmegen

Meer informatie

0243594422

info@kandinskycollege.nl

www.kandinskycollege.nl

Contactpersoon

Joris Bovy (rector) en Mark Daalderop (conrector)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK