Kandinsky Molenhoek

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • Kleine school, kleine klassen
  • Veel aandacht voor jou als leerling
  • Dagelijks contact met mentor/coach
  • Leren in de praktijk
  • Veel sportlessen
Klaar voor de start!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Wij zijn de meest sportactieve school in Nijmegen en omstreken. Niet alleen bieden we de meeste uren LO aan, maar ook doe je bij ons veel praktijkervaring door te ondersteunen bij de Zevenheuvelenloop of het organiseren van evenementen als de Molenhoekse Avondvierdaagse en een diner voor je ouders en docenten.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je start en eindigt iedere dag met je mentor en je klas in je eigen stamlokaal. Deze coachingsuren zorgen voor een fijne sfeer in de klas en veel individuele aandacht. Wij vinden het belangrijk dat je leert om zelfstandig te werken, samen te werken en om je eigen keuzes te maken. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Elk schooljaar starten wij met een introductiekamp, waardoor je je snel thuis voelt op onze school. Je coach zie je twee keer per dag en begeleidt je intensief tijdens de eerste schooljaren. Door het jaar heen zijn er nog sportdagen, een activiteitenweek en een (optioneel) wintersportkamp.

Meer info over deze school

Kandinsky Molenhoek is een kleine en gezellige vmbo-school. Naast de standaard vakken zoals Nederlands, Engels, Duits en wiskunde krijg je bij ons 9 lesuren sport per week. Er is dus veel aandacht voor sport. Je hoeft geen topsporter te zijn maar je moet bewegen wel leuk vinden, net als begeleiden en ondersteunen.
Door de sportlessen leer je ook beter samenwerken en je ontdekt waar jouw kwaliteiten liggen. Iedere dag heb je een lesuur KeuzeWerkTijd, je kiest dan zelf welke les je wilt volgen.

In de bovenbouw bieden we het profiel Dienstverlening en Producten aan. Hier leer je onder andere evenementen organiseren, websites bouwen, filmpjes monteren, sportactiviteiten begeleiden en koken. Je kan dus alle kanten op!

Wil je in de toekomst graag werken  als sportbegeleider bij een sportclub? Of in de dienstverlening bij een zorginstelling? Of in het leger? Of juist als activiteitenbegeleider op een camping?
Dan is Kandinsky Molenhoek echt iets voor jou!

Dagindeling

Je start iedere dag om 08.45 en je laatste les is afgelopen om 15.25.  Je lessen duren veertig minuten. Je start en eindigt de dag met je mentor in je stamlokaal.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

260

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Singel 124

6548 BK Molenhoek

Meer informatie

0243584186

info@kandinskymolenhoek.nl

www.kandinskymolenhoek.nl

Contactpersoon

Esther Erinkveld-Janssen (leerling coördinator onderbouw)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK