Maaswaal College – Oosterweg

speciaal onderwijs (VSO), praktijkonderwijs, vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten
  • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

  • UNESCO-school
  • LWOO
  • Les op maat, ook met behulp van ICT
  • mavo-plus: een zevende examenvak
  • Maaswaal Plus
Samen maken we school

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op een vertrouwde plek in Wijchen leiden we je breed op. Als UNESCO-school geven we je niet alleen kennis mee. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je zelfstandig én samen met anderen projecten aanpakt. Doordat al onze leerlingen met een eigen laptop werken, krijg je bovendien zoveel mogelijk les op maat. 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We dagen je uit het beste uit jezelf te halen. Daarom geven we op verschillende manieren les: klassikaal of in projectvorm bijvoorbeeld. We leren je ook hoe je zelfstandig werkt, met anderen samenleeft en jezelf kunt zijn. Je krijgt volop kansen om jouw talenten te ontwikkelen. Jouw mentor begeleidt en helpt je waar nodig.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Door een éénjarige brugperiode zit je snel op de juiste plek en in de dakpanklassen werk je op jouw hoogst haalbare niveau. Je voelt je hier snel thuis; je kent waarschijnlijk al veel anderen en het gebouw is overzichtelijk ingedeeld. Door gescheiden pauzes zit je vaak met leeftijdsgenoten bij elkaar. 

Meer info over deze school

Jij bent op zoek naar een nieuwe school, want je zit in groep 7 of 8 van de basisschool. Leuk dat je met ons wilt kennismaken! Op onze school aan de Oosterweg bieden we onderwijs aan binnen alle leerwegen van vmbo en mavo. Bovendien hebben we klassen met leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben. Je krijgt dan in kleinere groepen les van veelal dezelfde docenten. Samen zorgen we voor een fijne en veilige sfeer op school.

Het Maaswaal College is een UNESCO-school. Dat betekent dat we je niet alleen kennis meegeven. Je leert bij ons op school ook hoe je dingen aanpakt. Alleen én samen met anderen. We kiezen er bewust voor om je zo breed mogelijk op te leiden. Door een uitgebreid traject Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) bereiden we je voor op jouw toekomst. Je leert wie je bent en wat je later wilt bereiken.

We besteden ook veel aandacht aan buitenschools leren. Naast de vaklessen is er veel ruimte voor (maatschappelijke) stages, projecten en excursies. We stimuleren je in deze binnen- en buitenschoolse activiteiten om de wereld te verkennen en om iets nieuws te durven doen. In het eindexamenjaar kun je bovendien kiezen voor mavo-plus: met een zevende examenvak is de overstap naar het mbo of de havo nog gemakkelijker.

Dit is het tweede schooljaar dat we werken met de vernieuwde vmbo-beroepsprogramma’s. Je kiest een beroepsgericht profiel en volgt daarnaast verschillende keuzevakken. Denk aan vakken als Robotica, 3D-design, Sport en bewegen of Kennismaken met uiterlijke verzorging. Zo kun je jouw kennis en vaardigheden verbreden of juist verdiepen. Doordat al onze leerlingen inmiddels met een eigen laptop werken, kunnen we bovendien steeds beter les op maat geven. We kijken samen wat je nodig hebt; extra ondersteuning of uitdaging.  

 

Meer lezen

Dagindeling

In onze brugklas zit je meestal van 08.30 tot 15.35 uur op school. Elke les duurt 45 minuten en je hebt vier keer per schooljaar een toetsweek. 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1069

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Oosterweg 189

6602 HL Wijchen

Meer informatie

0246487272

info@maaswaalcollege.nl

www.maaswaalcollege.nl

Contactpersoon

Dhr. Henk Keijman, rector

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image