Maaswaal College – Oosterweg

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten
  • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

  • Flexrooster
  • Leerpleinen en studiecentrum
  • UNESCO-school
  • Leren in bedrijf
  • Mavo+ klas
  • Ondersteuning/coaching
Ontdek jouw Maaswaal!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op onze school word je gezien. We leren hoe je zelfstandig en samen werkt. Je ontdekt waar je goed in bent of meer over zou willen leren en weten. We stimuleren je interesses en je talenten, en betrekken ouders en verzorgers bij de doelen die we samen stellen.

We vinden het belangrijk om veel buiten de school te ontdekken: Drie keer per schooljaar is er een toetsweek met daarin ook veel aandacht voor sport en andere activiteiten en excursies. Daarnaast bezoeken we ook o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Keulen, de Belgische Ardennen en Londen en gaan we op uitwisseling bij andere middelbare scholen in Nederland.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We geven op verschillende manieren les: klassikaal, praktisch, in projectvorm, op locatie of op maat in het Flexrooster. Zo leer je wat het beste bij jou past. Doordat alle leerlingen een laptop hebben, ben je digitaal betrokken bij alle lessen. Jouw mentor-coach begeleidt, stimuleert en helpt je waar nodig, in overleg met jou en je ouders.

In de lessen ontwikkel je praktische vaardigheden en kom je in aanraking met moderne technologie├źn zoals drones en robots, 3D printen, VR, green-screen beeldbewerken en microbits.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

De brugklasperiode bepaalt na twee, of in het geval van Maaswaal NeXT na drie, jaar waar jij op je best bent. Zo werk je op jouw hoogst haalbare niveau. De overgang naar de middelbare school is groot, maar daar nemen we kleine stapjes voor en dan ben je snel gewend!

Je leert elkaar voor de zomervakantie kennen tijdens de kennismakingsmakingsmiddag in juni. De eerste schoolweek staat in het teken van betere kennismaking en introductie. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de brugklastraining.

Meer info over onze school

Maaswaal College altijd in ontwikkeling
In 2019 startte de opleiding Maaswaal NeXt, een opleiding mavo/havo met een driejarige brugklas, waarbij je op beide locaties onderwijs volgt. In 2021 zijn de leerpleinen geopend: deze nieuwe leerpleinen sluiten aan op onze visie waarbij je zelf leert plannen, ontdekt waar je goed in bent, meer over wil weten of extra hulp bij kan gebruiken.

Stevige begeleiding: Mentor/coach
In een doordachte gesprekkencyclus met coachingsgesprekken tussen jou, je mentor-coach en je ouders, blijf je je ontwikkelen door persoonlijke ontwikkeldoelen op te stellen en te evalueren. Zo leer je waar je goed in bent en waar je nog aan wilt werken.

Eigen keuzes maken in het flexrooster
We dagen je uit om vakken op een hoger niveau te volgen, het niveau dat bij je past. Via het flexrooster kan je, naast de reguliere lessen, zelf de keuze maken om verder te verdiepen, extra ondersteuning te krijgen of zelfstandig te werken. Zelfstandige leerlingen hebben de mogelijkheid om tijdens de les op het leerplein, grenzend aan de vaklokalen, alleen of in groepjes verder te werken. Heb je voor een vak extra ondersteuning nodig, blijf je in de nabijheid van de docent in het lokaal.

Je ontdekt via een stevige ori├źntatie op de verschillende beroepsrichtingen waar je ambities en interesses liggen. Je loopt stage en ontdekt zo jouw talent en jouw plek in de maatschappij.

Dagindeling

08.30-09.10 uur Mentorles
09.10-09:50 uur 2e uur
09:50-10:05 uur Pauze
10.05-11:25 uur Vakles 1 (3e en 4e uur)
11:25-11:40 uur Pauze
11:40-13.00 uur Vakles 2 (5e en 6e uur)
13.00-13:30 uur Pauze
13:30-14.50 uur Vakles 3 (7e en 8e uur)
14.50-15.05 uur Pauze
15:05-15:45 uur 9e uur (verdiepend, ondersteunend of zelfstandig)
15:45-16:25 uur 10e uur (Voor schooljaar 2021-2022 NPO)

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

833

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Oosterweg 189

6602 HL Wijchen

Meer informatie

0246487272

info@maaswaalcollege.nl

www.maaswaalcollege.nl

Contactpersoon

Dhr. Henk Keijman, rector

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK