Maaswaal College – Veenseweg

havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Gepersonaliseerd leren/ werken vanuit leerdoelen
  • UNESCO-school
  • Leerlab (multi-mediatheek)
  • Filosofie/klassieke talen
  • BAM (bouwen aan mezelf)
  • WON (wetenschapsoriëntatie)
  • MaasWaal Plus
Ontdek jouw Maaswaal!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het Maaswaal College staat op een mooie, groene plek in Wijchen. Als UNESCO-school geven we je niet alleen kennis mee, je leert ook hoe je zelfstandig én samen met anderen projecten aanpakt en waar je ambities of interesses liggen. We stimuleren jouw zelfstandigheid en nieuwsgierigheid door het werken vanuit leerdoelen.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We geven op verschillende manieren les: klassikaal, praktisch of in projectvorm. Zo dagen wij je uit jezelf te leren kennen en te ontdekken om zo het beste uit jezelf te halen. Alle leerlingen werken met een eigen laptop. We leren je hoe je zelfstandig werkt en met anderen samenleeft. Jouw mentor of coach begeleidt, stimuleert en helpt je waar nodig, in overleg met jou en je ouders/verzorgers.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je leert je nieuwe klas voor de zomervakantie kennen tijdens de kennismakingsmakingsmiddag in juni. Tijdens de introductiedagen leer je jouw klasgenoten, mentor en het gebouw beter kennen. De brugklasperiode bepaalt na één, twee of in het geval van Maaswaal NeXT, na drie jaar waar jij op je best bent. In de brugklas werk je voor ieder vak op het voor jou haalbare niveau: mavo/havo/vwo.

Meer info over deze school

Maaswaal College – altijd in ontwikkeling
Werken vanuit leerdoelen is volop in ontwikkeling binnen het onderwijs op het Maaswaal College. Weten wat je gaat leren en keuzes mogen maken in hoe je dit gaat doen met hulp van de mentor of coach staan centraal.

In 2019 is het Leerlab geopend: een multifunctionele mediatheek waar je alleen, samen of in een groepje in alle rust kunt werken en leren.

Vorig schooljaar is Maaswaal NeXT gestart, een opleiding mavo/havo met een driejarige brugklas. Binnen deze opleiding wordt het onderwijs gepersonaliseerd, vanuit leerdoelen, aangeboden. Je kunt vakken op mavo of op havo-niveau volgen. Je start altijd met een dagstart met je eigen groep en coach. Iedere week vindt er een coachgesprek plaats tussen jou en je coach.

De havo-leerlingen volgen een blokuur per week BAM! (‘Bouwen aan mezelf’). Jij bent het vertrekpunt: je ontdekt steeds beter wie je bent en wat je voor anderen kunt betekenen. Je leert creatief zijn, in een team werken, initiatief nemen en keuzes maken. Bij dit onderwijs werken we steeds vaker samen met mensen van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zo brengen we de wereld in de school.

Onze school is als WON-school aangesloten bij de WON-akademie. ‘WON’ staat voor verwondering, maar ook voor ‘wetenschapsoriëntatie’. Als vwo-leerling maak je al vanaf de brugklas een blokuur per week kennis met onderzoek doen. En dat niet alleen op het gebied van science, maar ook van taal en maatschappij.

Dagindeling

In onze brugklas zit je meestal van 8.30 tot 15.00 uur op school. Elke les duurt 60 minuten. Na iedere 2 lessen is er een pauze.
In de toetsweken is er naast de toetsen tijd voor sport, culturele activiteiten of excursies.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1235

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Veenseweg 18

6603 AN Wijchen

Meer informatie

0246487120

info@maaswaalcollege.nl

www.maaswaalcollege.nl

Contactpersoon

Dhr. Henk Keijman (rector)

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK