Maaswaal College – Veenseweg

havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Gepersonaliseerd leren/ werken vanuit leerdoelen
  • UNESCO-school
  • Leerlab (multi-mediatheek van het jaar 2020)
  • Filosofie/klassieke talen
  • BAM (bouwen aan mezelf)
  • WON (wetenschapsoriëntatie)
  • MaasWaal Plus
Ontdek jouw Maaswaal!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Deze locatie Veenseweg staat op een mooie, groene plek in Wijchen. We leren je naast kennis ook hoe je zelfstandig én samen met anderen projecten aanpakt en waar je ambities of interesses liggen. We stimuleren jouw zelfstandigheid en nieuwsgierigheid door het werken vanuit leerdoelen. 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We dagen je uit jezelf te leren kennen en te ontdekken om zo het beste uit jezelf te halen. Dat doen we klassikaal, praktisch of in projectvorm. Alle leerlingen werken met een eigen laptop. Jouw mentor of coach begeleidt, stimuleert en helpt je waar nodig, in overleg met jou en je ouders/verzorgers.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je leert je nieuwe klas voor de zomervakantie kennen tijdens de kennismakingsmakingsmiddag in juni. Tijdens de introductiedagen leer je jouw klasgenoten, mentor en het gebouw beter kennen. De brugklasperiode bepaalt na één, twee of in het geval van Maaswaal NeXT, na drie jaar waar jij op je best bent. In de brugklas werk je voor ieder vak op het voor jou haalbare niveau: mavo/havo/vwo.

Meer info over onze school

Maaswaal College – altijd in ontwikkeling

Werken vanuit leerdoelen is volop in ontwikkeling binnen het onderwijs op het Maaswaal College. Weten wat je gaat leren en keuzes mogen maken in hoe je dit gaat doen met hulp van de mentor of coach staan centraal.

In onze multifunctionele mediatheek kun je alleen, samen of in een groepje in alle rust werken, leren en creëren.

Maaswaal NeXT is een opleiding mavo/havo met een driejarige brugklas. Binnen deze opleiding wordt het onderwijs gepersonaliseerd, vanuit leerdoelen, aangeboden. Je kunt vakken op mavo- of op havoniveau volgen. Je start altijd met een dagstart met je eigen groep en coach. Die coach spreek je iedere week over je wensen, je voortgang en je ontwikkeling.

De havoleerlingen volgen een blokuur per week BAM! (Bouwen aan mezelf). Jij bent het vertrekpunt: je ontdekt steeds beter wie je bent en wat je voor anderen kunt betekenen. Je leert creatief zijn, in een team werken, initiatief nemen en keuzes maken. Bij dit onderwijs werken we steeds vaker samen met mensen van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zo brengen we de wereld in de school.

Onze school is als WON-school aangesloten bij de WON-akademie. ‘WON’ staat voor verwondering, maar ook voor ‘wetenschapsoriëntatie’. Als vwo-leerling maak je al vanaf de brugklas een blokuur per week kennis met onderzoek doen. En dat niet alleen op het gebied van science, maar ook van taal en maatschappij.

Dagindeling

De lessen starten om 8:30 uur en duren allemaal een uur. Om de twee uur heb je een pauze. Het laatste (7e) uur is om 16:30 uur afgelopen. Het schooljaar 2021-2022 heeft nog extra NPO uren voor leerlingen met een achterstand. Voor de actuele lestijdentabel verwijzen wij je naar de website:

https://www.maaswaalcollege.nl/Planning/Lestijden  

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1186

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Veenseweg 18

6603 AN Wijchen

Meer informatie

0246487120

info@maaswaalcollege.nl

www.maaswaalcollege.nl

Contactpersoon

Dhr. Henk Keijman (rector)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK