Merletcollege – Cuijk

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • We werken met chromebooks vanaf leerjaar 1
  • Technasium voor havo en vwo: ‘onderzoeken en ontwerpen’
  • Tweetalig vwo (Engels)
  • Uitstekende begeleiding
  • Ruim aanbod keuzevakken in de bovenbouw, zoals informatica
  • Internationalisering : uitwisselingen en excursies
Samen werken aan jouw toekomst!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Een school die alle onderwijsniveaus aanbiedt in één gloednieuw schoolgebouw. Je kunt bij ons dus met elk basisschooladvies terecht. Ook bieden wij je volop de mogelijkheid om binnen de school door te stromen naar het onderwijstype dat het beste bij je past. Daarnaast zijn er veel aanvullende, uitdagende mogelijkheden waar je uit kan kiezen, zoals meedoen aan het leerlingenparlement of spelen in de Merletband.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Als je op het Merletcollege Cuijk komt, krijg je eerst een gezellige en goede introductie en leer je je klasgenoten en mentor snel kennen. We helpen je bij hoe je nu moet leren en begeleiden je waar nodig. Wij geloven in het uitdagen van leerlingen: als je meer aan kunt, dan kijken we samen hoe we dat voor jou op een goede manier invullen. Maar ook als je wat extra hulp nodig hebt, kun je op ons rekenen.

Elke leerling in de eerste klas gebruikt voor verschillende vakken een chromebook. Een lesdag voor een leerling in de brugklas begint om 8.30 uur. De lessen duren 50 minuten.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Onze brugklas duurt 2 jaar. We nemen de tijd om je te leren kennen en te bekijken welk niveau na die periode het beste bij je past. Je wordt op basis van het advies van de basisschool geplaatst in een basis/kader, kader/mavo-, mavo/havo, havo/vwo-of TTO-vwo-klas.

Meer info over onze school

Op het Merletcollege werken we vandaag aan de wereld van morgen. We bereiden onze leerlingen voor op de toekomst door hen te leren hun eigen weg te vinden.
Ons onderwijs zorgt ervoor dat leerlingen zelfverzekerd, ambitieus en met een open blik de wereld tegemoet treden. Ze leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen ontwikkeling, te vertrouwen op hun eigen kwaliteiten en oplossingen in samenwerking met anderen tot stand te brengen.

PLEZIER
We stimuleren een positief-kritische en onderzoekende houding. We vragen van je dat je steeds
opnieuw de nieuwsgierigheid aanspreekt die je van nature in je hebt. Vanuit een positieve benadering stimuleren we elkaar om te leren en ontwikkelen. Daarbij kijk je hoe je jezelf en de wereld een stapje verder brengt.

PARTICIPEREN
Leren en werken doe je niet alleen, maar met aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen. In de ontmoeting met elkaar word je gezien en leer je jezelf kennen. We stimuleren je te ontdekken waar je talenten liggen en deze te ontwikkelen. Daarbij vinden we een ondernemende, innovatieve en creatieve houding belangrijk. Samen bereik je meer dan alleen.

PERSOONLIJK
We vinden dat ieder mens uniek is en zijn eigen kwaliteiten heeft. Bij ons krijg je de ruimte te ontdekken wat en hoe je wilt leren. Fouten maken mag, ontwikkelen is een pad van vallen en opstaan. Uitgangspunt is dat je mag zijn wie je bent, dus ga ervoor! Gebruik de veilige en sfeervolle omgeving van de school om het beste uit jezelf te halen.

Dagindeling

Les 1 08.30 - 09.20 uur   
Les 2 09.20 - 10.10 uur    

Ochtendpauze      

Les 3 10.30 - 11.20 uur   
Les 4 11.20 - 12.10 uur    

Lunchpauze      

Les 5 12.40 - 13.30 uur   
Les 6 13.30 - 14.20 uur  

Middagpauze 

Les 7 14.30- 15.20 uur 
Les 8 15.20 - 16.10 uur 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

942

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Katwijkseweg 2

5431 RX Cuijk

Meer informatie

0485336336

info@merletcollege.nl

www.merletcollege.nl

Contactpersoon

mevrouw I.W.G. Heere, Rector

Schoolbestuur

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK