Merletcollege – Cuijk

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

 • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

 • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

 • Nieuw licht en transparant schoolgebouw gelegen aan de Maas
 • We werken met chromebooks vanaf leerjaar 1
 • Technasium voor havo en vwo: ‘onderzoeken en ontwerpen’
 • Gymnasium
 • Tweetalig vwo (Engels)
 • Uitstekende begeleiding
 • Aparte ruimte voor eersteklassers om pauze te houden
 • Ruim aanbod keuzevakken in de bovenbouw, zoals informatica
 • Internationalisering : uitwisselingen en excursies
Grenzeloos leren

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Een school die alle onderwijsniveaus aanbiedt in één gloednieuw schoolgebouw. Je kunt bij ons dus met elk basisschooladvies terecht. Ook bieden wij je volop de mogelijkheid om binnen de school door te stromen naar het onderwijstype dat het beste bij je past. Daarnaast zijn er veel aanvullende, uitdagende mogelijkheden waar je uit kan kiezen, zoals meedoen aan het leerlingenparlement of spelen in de Merletband.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Als je op het Merletcollege Cuijk komt, krijg je eerst een gezellige en goede introductie en leer je je klasgenoten en mentor snel kennen. We helpen je bij hoe je nu moet leren en begeleiden je waar nodig. Wij geloven in het uitdagen van leerlingen: als je meer aan kunt, dan kijken we samen hoe we dat voor jou op een goede manier invullen. Maar ook als je wat extra hulp nodig hebt, kun je op ons rekenen.

Elke leerling in de eerste klas gebruikt voor verschillende vakken een chromebook. Een lesdag voor een leerling in de brugklas begint om 8.30 uur. De lessen duren 50 minuten.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Onze brugklas duurt 2 jaar. We nemen de tijd om je te leren kennen en te bekijken welk niveau na die periode het beste bij je past. Je wordt op basis van het advies van de basisschool geplaatst in een basis/kader, kader/mavo-, mavo/havo, havo/vwo-of TTO-vwo-klas.

Meer info over deze school

Betrokken

Op onze school worden leerlingen gezien en gehoord. We geven ze aandacht en stimuleren ze om resultaten te halen. Zo groeien onze leerlingen en zijn ze betrokken bij hun ontwikkeling om te weten, te kunnen en volwassen te worden. Docenten spelen voor leerlingen hierin een doorslaggevende rol. Onze  docenten zijn zichtbaar en merkbaar zich bewust van die rol.

Op maat

Ons onderwijs is erop gericht leerlingen verder te brengen en die opzet is gebaat bij herkenning, erkenning en benutting van verschillen. Elk mens is immers anders, heeft eigen behoeften, kwaliteiten en vaardigheden. Elk mens ontwikkelt zich anders, leert anders en werkt anders. Onze docenten spelen in op individuele behoeften van onze leerlingen.

Samen

Op onze school leren en werken we samen. Leerlingen leren zo beter en meer, docenten geven hun onderwijs meer rendement en samenwerking tussen leerlingen en docenten ondersteunt het leerklimaat. Met leren en werken ontwikkel je jezelf en lever je een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. Samen leven moet je leren: onze school maakt daar werk van.

Uitdagend

Onze school prikkelt leerlingen en docenten om vanuit positieve ervaringen en resultaten gretig te worden naar verdere ontwikkeling. Uitdaging stimuleert om verder te komen, je grenzen te verleggen.  De tijd waarin je leeft en de mogelijkheden die er nu zijn, vormen het venster waardoor je naar de toekomst kijkt. Wij zetten de wereld om ons heen in om onze leerlingen een rijke leeromgeving te bieden.

Veilig

Wij bieden voor iedereen op onze school een veilige omgeving, waar respect en vertrouwen verankerd zijn in de dagelijkse omgang met elkaar. Zo levert ons leren en werken de beste en mooiste resultaten op. Om goed te kunnen leren heb je vrijheid nodig. Vrij om jezelf te zijn, vrij om fouten te maken, vrij om vragen te stellen. Vrijheid vraagt om veiligheid. 

Dagindeling

Les 1 08.30 - 09.20 uur    

Les 2 09.20 - 10.10 uur    

Ochtendpauze      

Les 3 10.30 - 11.20 uur    

Les 4 11.20 - 12.10 uur    

Lunchpauze      

Les 5 12.40 - 13.30 uur    

Les 6 13.30 - 14.20 uur  

Middagpauze 

Les 7 14.30- 15.20 uur 

Les 8 15.20 - 16.10 uur 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

942

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Katwijkseweg 2

5431 RX Cuijk

Meer informatie

0485336336

info@merletcollege.nl

www.merletcollege.nl

Contactpersoon

mevrouw I.W.G. Heere, Rector

Schoolbestuur

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK