Merletcollege – Grave

vmbo, havo, vwo ( atheneum)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • Kleinschalig
  • Goede begeleiding door betrokken docenten
  • Werken met Chromebooks
  • Kunst en cultuur
  • Een gloednieuw techlab!
  • Goed onderwijs op alle niveaus met mooie resultaten
Samen werken aan jouw toekomst!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

De extra aandacht voor het (leren) omgaan met elkaar, iedere leerling heeft een belangrijke plek binnen onze school! Dit geven we als basis mee waardoor er een veilige sfeer heerst waarin samenwerking voorop staat en iedereen bij het onderwijs betrokken wordt. Zo behalen we het optimale resultaat!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Goede basis in de onderbouw met aandacht voor het hoogst haalbare voor iedere leerling met eigentijdse werkvormen. Breed aanbod in de bovenbouw met veel keuzemogelijkheden. Goede voorbereiding op vervolgonderwijs door het aanbieden van profiel Dienstverlening & Producten binnen het VMBO en extra vakken binnen mavo en havo. Veel aandacht voor cultuur en internationalisering.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

We starten met een introductieperiode waar leerlingen door middel van activiteiten kennis maken met elkaar en de school. Het eerste jaar staat in het teken van (leren) omgaan met elkaar , aandacht voor plannen en hoe te leren voor verschillende vakken. We dagen de leerling uit om goede resultaten te halen en ondersteunen hierbij. We hanteren een tweejarige brugperiode, waarin leerlingen in die twee jaar kunnen laten zien op welk niveau ze het beste tot hun recht komen. Na de tweejarige brugperiode wordt dus bepaald op welk niveau je je opleiding vervolgt.

Meer info over onze school

Op het Merletcollege werken we vandaag aan de wereld van morgen. We bereiden onze leerlingen voor op de toekomst door hen te leren hun eigen weg te vinden.
Ons onderwijs zorgt ervoor dat leerlingen zelfverzekerd, ambitieus en met een open blik de wereld tegemoet treden. Ze leren zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen ontwikkeling, te vertrouwen op hun eigen kwaliteiten en oplossingen in samenwerking met anderen tot stand te brengen.

PLEZIER
We stimuleren een positief-kritische en onderzoekende houding. We vragen van je dat je steeds
opnieuw de nieuwsgierigheid aanspreekt die je van nature in je hebt. Vanuit een positieve benadering stimuleren we elkaar om te leren en ontwikkelen. Daarbij kijk je hoe je jezelf en de wereld een stapje verder brengt.

PARTICIPEREN
Leren en werken doe je niet alleen, maar met aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen. In de ontmoeting met elkaar word je gezien en leer je jezelf kennen. We stimuleren je te ontdekken waar je talenten liggen en deze te ontwikkelen. Daarbij vinden we een ondernemende, innovatieve en creatieve houding belangrijk. Samen bereik je meer dan alleen.

PERSOONLIJK
We vinden dat ieder mens uniek is en zijn eigen kwaliteiten heeft. Bij ons krijg je de ruimte te ontdekken wat en hoe je wilt leren. Fouten maken mag, ontwikkelen is een pad van vallen en opstaan. Uitgangspunt is dat je mag zijn wie je bent, dus ga ervoor! Gebruik de veilige en sfeervolle omgeving van de school om het beste uit jezelf te halen.

Dagindeling

Les 1 08.30 - 09.20 uur   
Les 2 09.20 - 10.10 uur

Ochtendpauze

Les 3 10.30 - 11.20 uur   
Les 4 11.20 - 12.10 uur

Lunchpauze

Les 5 12.40 - 13.30 uur   
Les 6 13.30 - 14.20 uur

Kleine pauze

Les 7 14.40 – 15.30 uur
Les 8 15.30 – 16.20 uur

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

557

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Stoofweg 4

5361 HZ Grave

Meer informatie

0485336336

info@merletcollege.nl

www.merletcollege.nl

Contactpersoon

Mevrouw I.W.G. Heere, Rector

Schoolbestuur

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK