Metameer – jenaplan Boxmeer

vmbo, havo, vwo ( atheneum)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • Jenaplanonderwijs
  • Tweetalig onderwijs op alle niveaus: vmbo en havo/vwo
  • CultuurProfielSchool
  • Metalentprogramma, buitenschools programma
  • Dienstverlening & Producten
Bouw wie je bent!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

In jouw brugklas zijn leerlingen met verschillende niveaus. Zo leer je van elkaar en presteer je op je eigen niveau. Kenmerkend voor jenaplanonderwijs zijn de vier basisactiviteiten: werk, gesprek, spel en viering. We willen jou meer ‘eigenaar’ laten worden van je eigen studietijd. Jij bepaalt, met je mentor, steeds meer zélf hoe jij gaat leren. Hierbij staan de jensplanessenties centraal: Ondernemen, plannen, samenwerken, creëren, presenteren, reflecteren, verantwoorden, zorgen voor, communiceren en respecteren.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je hebt les in een klaslokaal maar ook in andere moderne ruimtes. Je werkt met verschillende werkvormen, zowel samen als individueel. Je gebruikt een iPad, maar ook nog gewoon boeken. Je hebt veel contact met je mentoren. Samen ontdek je je talenten. Waar ben je goed in? Waar ligt je passie? Voor de kunst- en cultuurvakken maken we ook gebruik van de accommodatie van een cultureel centrum.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Voor de zomervakantie, in juli, maak je kennis met je nieuwe klas en mentoren. Het schooljaar begint met een leuke introductieweek om kennis te maken met jouw nieuwe klas en jouw nieuwe mentoren. Daarna start je met de lessen. Elke lesperiode sluit je af met de méérweek, waarin je veel activiteiten hebt die aansluiten op wat je in de les geleerd hebt en waarin je toetsen maakt.

Meer info over onze school

Aansprekend, modern onderwijs in een veilige leeromgeving. Dat biedt Metameer. Je ontwikkelt er de kennis, houding én vaardigheden waarmee jij vooruit kunt in het vervolgonderwijs. Bij Metameer is onderwijs altijd in beweging. Leerprestaties zijn belangrijk, maar ook de persoonlijke ontwikkeling telt. Wij staan open voor onderwijsontwikkelingen en passen deze toe in ons onderwijssysteem. We halen hiermee de nieuwste kennis binnen. Dat merk jij!

Wil je zelf ons onderwijs ervaren? Kom naar de Metameermomenten!
Kijk op www.metameer.nl/momenten

Dagindeling

Je kunt vanaf 08.00 uur op school terecht. Je eerste lesuur start 08.30 uur. Elke les duurt 40 minuten en je hebt drie pauzes. Uiterlijk 16.10 uur ben je uit. In de onderbouw streven we naar een rooster voor jou zonder tussenuren.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1044

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Stationsweg 5

5831 CR Boxmeer

Meer informatie

0485571434

info@metameer.nl

www.metameer.nl

Contactpersoon

Michel Hendriks, teamleider jenaplan, m.hendriks@metameer.nl & Jan Vermunt, teamleider tweetalig onderwijs, j.vermunt@metameer.nl

Schoolbestuur

Vereniging ons middelbaar onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK