Metameer Stevensbeek

vmbo, havo, vwo ( atheneum)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten
  • Produceren, installeren en energie
  • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

  • Onderwijs met ruimte voor verschillen op vmbo, mavo, havo en vwo
  • Tweetalig onderwijs
  • Vmbo-plusklassen met ongeveer 15 leerlingen
  • Academische opleidingsschool
Bouw wie je bent!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Met onze persoonlijke benadering loopt Metameer voorop en geeft 'het onderwijs van de toekomst' een kans. Je leert ontdekken wie je bent, waar je goed in bent en wat je kunt. Samen met je mentor ontdek je je eigen leerstijl, je eigen talenten en kwaliteiten. Jij bepaalt steeds meer zélf hoe je gaat leren en welke keuzes je maakt.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je hebt les in een klaslokaal maar ook in andere moderne ruimtes. Je werkt met verschillende werkvormen en gebruikt een iPad, maar ook nog gewoon boeken! Je hebt veel contact met je mentoren ook in de vorm van driehoeksgeprekken met je ouders/verzorgers erbij. Samen ontdek je je talenten. Waar ben je goed in? Wat doe je graag?

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juli maak je kennis met je nieuwe klas en mentor. Het schooljaar begint met een introductieweek. In de eerste weken heb je met je ouders/verzorgers en mentor een startgesprek. Je leert elkaar kennen en je bepaalt je doelen voor de komende periode. Tijdens de méérweken heb je allerlei activiteiten en ga je op excursies.

Meer info over onze school

Aansprekend, modern onderwijs in een veilige leeromgeving. Dat biedt Metameer. Je ontwikkelt er de kennis, houding en vaardigheden waarmee jij vooruit kunt in het vervolgonderwijs. Bij Metameer is onderwijs altijd in beweging. Leerprestaties zijn belangrijk, maar ook de persoonlijke ontwikkeling telt. Als Academische Opleidingsschool staan we aan het front van onderwijsontwikkelingen. We halen hiermee de nieuwste kennis binnen. Dat merk jij!

Onze kenmerken:

• Met onze persoonlijke benadering staat Metameer aan de wieg van 'het onderwijs van de toekomst'. Het is de ultieme invulling van lesgeven volgens onze drie kernwaarden: aandacht, kwaliteit en innovatie. Jij bepaalt daarbij, met hulp van de mentor, in toenemende mate hoe jouw leertraject eruitziet: denk aan snelheid en diepgang.
• We kennen een uitstekende leerlingenzorg en er is veel persoonlijke aandacht. Zo kan elke leerling het beste uit zichzelf naar boven halen en talenten maximaal ontplooien. We kijken wat passend is voor elke leerling.
• Onze havo- en vwo-opleiding is van hoge kwaliteit, met nadruk op academische vorming en de ontwikkeling van vaardigheden die belangrijk zijn in het leerproces.
• Onze vmbo-opleiding heeft als uitgangspunten:
-leren door te doen
-goed moeten kunnen samenwerken
-de mogelijkheid krijgen om te werken in een uitdagende leeromgeving
-communicatie, reflectie en presentatie
• Metameer heeft oog voor de wereld om ons heen. Internationalisering neemt een belangrijke plaats in.

Wil je zelf ons onderwijs ervaren? Kom naar de Metameermomenten!
Kijk op www.metameer.nl/momenten

Dagindeling

Je kunt vanaf 08.00 uur op school terecht. Je eerste lesuur start 08.30 uur. Elke les duurt 50 minuten en je hebt drie pauzes. Als je 8 uur les hebt, ben je om 16.10 uur uit.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

646

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Stevensbeekseweg 8a

5844 AB Stevensbeek

Meer informatie

0485381600

info@metameer.nl

www.metameer.nl

Contactpersoon

Harm Mulder (teamleider brugklassen) h.mulder@metameer.nl

Schoolbestuur

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK