Mondial College – Beroepscollege Meeuwse Acker

vmbo

Leerwegen VMBO

 • bbl, kbl, gl

Profielen VMBO

 • Bouwen, wonen en interieur
 • Economie en ondernemen
 • Horeca, bakkerij en recreatie
 • Produceren, installeren en energie
 • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

 • 2-jarige brugklas bk, kgt
 • Leer Weg Ondersteunend Onderwijs (LWOO)
 • Praktijk-mavo
 • Individuele onderwijsarrangementen
 • Restaurant en winkel gerund door leerlingen
Mondial College draait om jou!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het Mondial College staat voor betekenisvol onderwijs, waarbij het draait om jouw talenten. Die ontdek je zowel in de lessen als in projectweken. Je leert samenwerken, onderzoeken en presenteren zowel binnen als buiten de school. De school is kleinschalig georganiseerd in een veilige leeromgeving, met een eigen plek voor leerlingen van de onder- en bovenbouw.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Op het Mondial College geven we je alle ruimte om te groeien. Alle leerlingen op het Mondial College werken met een laptop. Hierdoor kun je vaak in je eigen tempo en niveau oefenen en laten zien wat je kunt. In de onderbouw maak je kennis met verschillende beroeps-richtingen. Vervolgens kies je in de derde klas de opleiding (beroepsprofiel) die het beste bij jouw talent en vaardigheden past.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Al voor de vakantie maak je kennis met je klasgenoten en je mentor. In de brugklas is je mentor heel belangrijk. De mentor geeft veel lessen aan zijn klas en leert je zo snel kennen. Hij/zij helpt jou te groeien naar het niveau dat bij jou past.

Meer info over deze school

In een groene omgeving, aan de rand van Nijmegen en op fietsafstand van Wijchen en Beuningen, staat het bruisende Mondial College, waar jongeren uit de wijde omtrek zich helemaal thuis voelen. De sfeer is uitstekend en de structuur die de school beidt is duidelijk. Als je bij ons binnenloopt zie je een moderne school waar leerlingen hun grenzen leren verleggen. Onze leraren geloven in jouw groei en doen er met jou dus alles aan om het beste uit jou te halen. Dat gaat stap voor stap, zodat je steeds zelfstandiger wordt in je leren en werken. Natuurlijk is er iemand in de buurt om je verder te helpen, mocht je dat nodig hebben. Of je nu in de brugklas zit of net voor je eindexamen staat.

Voor elk talent hebben we een aanbod; ligt je hart bij de techniek, bij de zorg of bij de handel? In onze bovenbouw kun je kiezen voor maar liefst 6 richtingen om in af te studeren.

We zijn een moderne school en zetten digitale leermiddelen bewust en gedoseerd in de klas in om ons onderwijs nog sterker te maken. We gaan ook regelmatig naar buiten; voor een sportdag, bezoek aan een museum, een project in de stad, enz.. Bij feesten gaat het dak er af. Kortom: voor iedereen die méér dan een school zoekt, heeft het Mondial iets te bieden!

 

Kenmerken van onze school: 

2-jarige brugklas bk, kgt

Leer Weg Ondersteunend Onderwijs (LWOO), dat betekent dat de klassen klein zijn en zorg op maat gegeven wordt Drie keer per week start je met een ‘check-in moment’. Je ziet dan je mentor en deze neemt de dag en de activiteiten van de week met je door

Praktijk-mavo. Leerlingen met VMBO g/t-advies krijgen praktisch gericht onderwijs

Voor leerlingen die het nodig hebben, bieden we individuele onderwijsarrangementen

We hebben een eigen restaurant en een eigen winkel, welke gerund worden door onze leerlingen

Meer lezen

Dagindeling

De lessen duren 45 minuten. Soms heb je 2 lesuren aaneengesloten hetzelfde vak (blokuur). Drie keer per week start je rooster om 08.30 uur met een check-in moment. De lessen starten iedere dag om 08.45 uur. De laatste les is om 16.15 uur afgelopen. Natuurlijk heb je pauzes tussendoor om even wat te eten of te drinken met je vrienden.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

500

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Meeuwse Acker 20-20

6546 DZ Nijmegen

Meer informatie

0248200400

secretariaat@mondialcollege.nl

www.mondialcollege.nl

Contactpersoon

Dhr. Gert-Jan Jansen MME (rector), Dhr. Thomas Klein (locatiedirecteur), Dhr. Bert Burgers (adjunct-directeur)

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image