Notre Dame

havo

Kenmerken van onze school:

  • Eigenwijs leren - Eigenaarschap
  • Kleinschalig
  • Elkaar kennen
  • Groeimindset
  • Keuzevrijheid
Eigenwijs leren - leren op eigen wijze

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Iedereen is anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Daarom stemmen wij ons onderwijs af op jouw persoonlijke leerbehoeften. We bieden keuzevrijheid en stimuleren je om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We willen dat je leert vanuit de doelen die je jezelf stelt. Daarmee ben je eigenaar van je eigen leerproces.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je krijgt een persoonlijke coach met wie je wekelijks een gesprek hebt. Samen met deze coach kun je je persoonlijke leerroute bepalen. Dit betekent dat je wordt uitgedaagd en gestimuleerd bij vakken waar je goed in bent. Als het nodig is om aan bepaalde vakken meer aandacht te besteden, kun je hiervoor extra begeleiding vragen of meer tijd nemen.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

We hebben een uitgebreid introductieprogramma waarin de leerlingen elkaar, de school en haar medewerkers leren kennen.

Elke leerling zit in een basisgroep van ongeveer 20 leerlingen die wordt begeleid door een coach. Deze coach is het aanspreekpunt voor jou en je ouders. Je hebt elke week een gesprek met je coach en start en eindigt de dag altijd met je basisgroep. Op deze manier houden we goed zicht op hoe het met jou gaat op school.

Meer info over onze school

Notre Dame is een kleinschalige school. De lijnen zijn kort en we communiceren met elkaar op een heldere en directe manier. Er is een open schoolklimaat met een leef- en leeromgeving waarin je het beste uit jezelf kunt halen. We willen dat je je gezien voelt en vinden het daarom belangrijk om goed contact te hebben met jou en ook met je ouders. Zo kunnen we samen optrekken om jou een schooltijd te geven waarin je plezier beleeft en je je echt kunt ontplooien en ontwikkelen.

We zijn een havo en met een havo/vmbo-t, havo of havo/vwo advies ben je bij ons van harte welkom. We werken vanuit een groeimindset. Dat betekent dat we geloven dat iedereen beter kan worden door moeite te doen. We geven gerichte feedback die aansluit bij wat jij als leerling nodig hebt. Die past bij jouw ontwikkeling wat bijv. kan betekenen dat je tijdens je opleiding op Notre Dame al op VWO-niveau kunt werken.

Behalve alle gewone vakken volg je in de onderbouw ook vier kunstvakken: dans, drama, beeldende vorming en muziek. Je kunt er voor kiezen om in een van deze vakken examen te doen. Dat betekent uiteraard ook dat er op school regelmatig presentaties, exposities en voorstellingen zijn waar je, als je dat wilt, je kunstzinnige talenten kunt laten zien.

Notre Dame heeft een prachtig gebouw dat zowel met de fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar is. Er zijn goede voorzieningen die modern onderwijs mogelijk maken. Het is overzichtelijk, gezellig en veilig waardoor je je er thuis kunt voelen. Het gebouw is ook echt van de leerlingen wat betekent dat je in de pauzes, binnen of buiten samen met anderen je eigen plekje kunt opzoeken. De school wordt omgeven door een uniek natuurgebied. Juist daarom kun je overdag vaak naar buiten, niet alleen bij biologie of om te sporten maar ook bij andere vakken. 

Op Notre Dame krijg je een coach. Met hem/haar heb je elke week een persoonlijk coachgesprek. Samen bespreek je jouw voortgang en maak je een planning voor de activiteiten die je de komende tijd gaat doen om jouw leer- en ontwikkelingsdoelen te bereiken. Je gebruikt daarvoor een logboek dat je houvast geeft gedurende het schooljaar. Op die manier kun je goed overzicht houden op je eigen leerproces en leerdoelen. Je coach is dus belangrijk en dat is ook de basisgroep waarvan je deel uitmaakt. Met hen en de coach start je elke ochtend de dag en sluit je die ’s middags ook weer gezamenlijk af. Tussendoor volg je eigen programma, soms in een grote groep, soms in kleine groepjes, soms individueel maar met altijd iemand in de buurt voor als het nodig is. Je hebt je eigen laptop waarmee je op school en thuis altijd terecht kunt op de Learning Portal. Hierop vind je het hele leerprogramma voor alle vakken. Het is een belangrijk instrument voor gepersonaliseerd leren omdat het de mogelijkheid biedt om op jouw eigen wijze aan de slag te gaan en je doelen te bereiken. Op Notre Dame ben je echt eigenaar van je leerproces door het Eigenwijs leren – leren op eigen wijze!

Dagindeling

We beginnen om 8.45 uur. Elke dag begint met een gezamenlijke start in je basisgroep. Daarna plan je je eigen dag met instructielessen, workshops en leerpleinen. De kunstvakken en lichamelijke opvoeding worden voor jou ingepland. Om 15.00 sluit je de schooldag af met je basisgroep.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

600

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Kasteelselaan 50

6574 AJ Ubbergen

Meer informatie

0243229337

info@notredame.nl

www.notredame.nl

Contactpersoon

Mw. Juliet Wijngaards, schoolleider leerjaar 1,2,3

Schoolbestuur

St. Augustinusstichting

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK