NSG Groenewoud

vmbo, havo, vwo (atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Een fijne en gezellige sfeer, je voelt je snel thuis
  • Je eigen brugklasgebouw, lokaal, aula én fietsenstalling
  • Tijd om te groeien in de tweejarige brugperiode
  • Muziek, beeldende vormgeving, theater en film voor iedereen!
  • Leren is ook: experimenteren, onderzoeken en keuzes maken
  • Een eigen gymnasiumklas
Creatief denken brengt je verder

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op NSG Groenewoud heb je je eigen lokaal in het brugklasgebouw. Je voelt je snel op je gemak en leert elkaar goed kennen. In de lessen én daarbuiten ontdek je dat creatief denken je verder brengt. Want creativiteit past niet alleen bij kunstvakken, maar ook bij de bèta- en andere vakken!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Op onze school vind je een goede balans tussen kennis opdoen en zelf onderzoeken. Dat geldt voor alle vakken en activiteiten. We helpen je bij het verleggen van je grenzen. Heb je extra hulp nodig, dan staan we voor je klaar. Naast de vaklessen kies je zelf elke week ook een aantal keuzelessen.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je krijgt bij ons de tijd om te wennen. Je begint met een introductie zodat je je klas en mentor goed leert kennen. Je klas en mentor blijven twee jaar dezelfde. Samen onderneem je allerlei activiteiten. Zo ontstaat er een fijne en vertrouwde sfeer.  

Meer info over deze school

Op NSG Groenewoud kun je jezelf zijn

Als je mag zijn wie je bent, ga je met plezier naar school en lukt het leren beter. We leren je graag goed kennen, zodat we je ook goed kunnen helpen als dat nodig is. Je mentor helpt je bij de aanpak van je studie, maar ook bij andere vragen.

Je gebruikt je creativiteit

Leren is méér dan alleen kennis opdoen. Je leert je creativiteit te gebruiken. Bij ons leer je op verschillende manieren: in de school én daarbuiten, tijdens projecten, excursies en internationale reizen.

Je kiest de richting die bij je past

Heb je een advies vmbo-t, havo, vwo of gymnasium? Dan kun je naar NSG Groenewoud. In de twee brugjaren heb je dezelfde klas, mentor en docenten. Je komt in een vmbo-t/havo- of havo/vwo-brugklas. Zo krijg je twee jaar de tijd om te ontdekken welke richting het beste bij je past. Ga je naar het gymnasium? Dan zit je vanaf het begin in een eigen gymnasiumklas.

Je ontdekt je talenten

Je krijgt volop de ruimte om je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Bij NSG XTRA kun je allerlei cursussen volgen, van gitaar bouwen en computer science tot een klimcursus. Ben je een muziek- of tekentalent? Volg dan onze vooropleidingen conservatorium of kunstvakonderwijs.

Je onderzoekt en experimenteert

Wij zijn een Bèta Excellent-school en Cultuurprofielschool. Je ontwikkelt een onderzoekende houding bij bijvoorbeeld wiskunde, biologie en techna, een combinatie van techniek en natuurkunde. Je komt met verrassende, slimme oplossingen. In de brugklas heb je 6 uur kunstvakken in de week: theater en film, beeldende vormgeving en muziek. Je leert experimenteren, presenteren en samenwerken.

Je hebt je eigen plek

In het brugklasgebouw maak je snel vrienden. Elke klas heeft zijn eigen lokaal en er is natuurlijk een eigen aula. Ook heb je als brugklasser je eigen fietsenstalling en ingang.

Meer lezen

Dagindeling

In de brugklas heb je een keuzerooster. Dat betekent dat je naast de vaklessen en de huiswerkklas ook nog lessen volgt die je zelf mag kiezen. 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1582

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Van Cranenborchstraat 7

6525 BM Nijmegen

Meer informatie

(024) 323 44 55

info@nsg-groenewoud.nl

www.nsg-groenewoud.nl

Contactpersoon

Petra Escher & Sil van Vegchel (afdelingsleiders B1/B2)

Schoolbestuur

Scholengroep Rijk van Nijmegen

schoolbestuur image