Over Betuwe College Bemmel – havo/vwo de Heister

havo, vwo ( atheneum)

Kenmerken van onze school:

  • Uitstekende begeleiding
  • Tweetalig onderwijs havo en vwo
  • Maatwerk en Keuze-uren
  • DELF
  • Cultuur
  • Gericht op internationalisering
  • Gezonde school
Met het OBC kom je verder….

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op OBC Bemmel hebben we veel keuzemogelijkheden en daarom passen we goed bij jou. Wij zijn een echte specialist in Tweetalig onderwijs (TTO), voor zowel havo als vwo. Als senior TTO-school draaien we al jaren mee in de top van Nederland, daar zijn we trots op. Met het internationaal erkend diploma op zak, gaat er echt letterlijk een wereld voor je open. Verder bieden wij:

- Maatwerk voor jou
- Minder vakken op een dag
- Een coach voor elke leerling
- Coach-/werkuren

Samen zorgen we ervoor dat jij je talenten ontdekt en eruit haalt wat erin zit!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Bij ons op school kun jij je goed op je toekomst voorbereiden. Je zult vaak samenwerken en presenteren. We halen de buitenwereld naar binnen door sprekers en organisaties uit te nodigen en we gaan zélf de wereld in. Zo is internationalisering een belangrijk onderdeel op OBC Bemmel, waarbij je leert om verder te kijken dan Nederland.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Naar de middelbare school gaan is best spannend, maar je zult zien dat je je bij ons snel thuis voelt. De gezellige introductiedag en het brugklaskamp helpen daarbij. Je coach begeleidt en helpt je, ook als het even wat minder gaat. Hij of zij is het aanspreekpunt voor je ouder(s)/verzorger(s). Daarnaast houden we op OBC Bemmel zoveel mogelijk rekening met wat je al weet en kunt als je in de brugklas komt. Dat doen we door goed te overleggen met je basisschool.

Meer info over onze school

OBC Bemmel is een veilige en eigentijdse school voor vmbo-t, havo, vwo en TTO (tweetalig onderwijs voor havo en vwo). Bij ons valt er veel te kiezen en onze resultaten zijn uitstekend! Maar er is meer...

Jij wordt gezien!
We vinden het erg belangrijk dat jij je gezien voelt en dat je je prettig voelt op school. Dat doen we op de volgende manier:

*Een coach voor elke leerling
We vinden het belangrijk dat je vertrouwen hebt in je eigen mogelijkheden. Wie ben je en hoe goed ken jij jezelf? Hoe ga je om met anderen? Hierover heb je regelmatig een gesprek met je coach. Daarnaast bespreekt hij met je of je je prettig voelt op school en in je klas.

Ook je studieresultaten komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan het plannen en organiseren van je werk en je stelt jezelf leerdoelen. Je ouder(s)/verzorger(s) worden nauw betrokken bij jouw ontwikkeling. Tijdens zogenaamde ‘driegesprekken’ geef je aan hoe het met je gaat, waar je tevreden over bent en wat je anders wilt gaan aanpakken.

*Coach-/werkuren
De gesprekken met je coach vinden meestal plaats tijdens onze zogenaamde coach-/werkuren. Heb je geen gesprek? Dan werk je onder begeleiding bijvoorbeeld aan groepsopdrachten, huiswerk of aan het voorbereiden van toetsen.

Keuzes en maatwerk!
*Jij kiest tijdens Keuze-uren
Binnen het lesrooster kun je ongeacht jouw schooladvies zelf keuzes maken. Deze uren noemen wij Keuze-uren. In deze Keuze-uren kun je onder andere kiezen voor:

- Sport
- Kunst & Cultuur
- Natuur, Techniek & Wetenschap
- Talen
- Gezondheid
- En meer...

Deze Keuze-uren zijn er om jouw talenten verder te ontwikkelen, om je te verdiepen of juist om meer ondersteuning te krijgen voor bepaalde vakken. Welke keuzes je maakt, overleg je met je coach en je ouder(s)/verzorger(s). Zo bepaal jij voor een deel dus zelf hoe jouw schoolweek eruit komt te zien!

*Aantal vakken op een dag
We werken met lessen van 80 minuten. Het voordeel hiervan is dat je een beperkt aantal vakken hebt op een dag, gemiddeld 3 of 4. Dat geeft rust en voor slechts een paar vakken huiswerk. Een ander voordeel is dat er volop tijd en aandacht is om je tijdens de lessen goed te begeleiden. Er is meer tijd voor uitleg en het stellen van vragen. Zo kunnen we je ontwikkeling beter volgen en samen met jou maximaal je talenten ontdekken.

*Maatwerk voor jou
De basisschool geeft een eindadvies dat door ons wordt overgenomen. Op basis van dat advies word je geplaatst in een vmbo-t-, havo-, vwo- of combinatieklas. Voor alle niveaus geldt: als blijkt dat je een hoger niveau aankunt is het mogelijk om tussentijds op te stromen. Wil je meer? Dat kan! Zo kun je bijvoorbeeld een vak op een hoger niveau afsluiten. Op je cijferlijst komt dan bijvoorbeeld te staan: havodiploma met Duits en aardrijkskunde op vwo-niveau afgesloten.

Dagindeling

De eerste les begint om 08:20 uur. De laatste les start om 15:10 uur. Lessen duren 80 minuten. 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1100

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

De Heister 1

6681 CV Bemmel

Meer informatie

0481470555

bemmel@overbetuwecollege.nl

www.obc-bemmel.nl

Contactpersoon

Mascha Schnitzler (rector)

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK