Over Betuwe College Bemmel – havo/vwo de Heister

havo, vwo ( atheneum)

Kenmerken van onze school:

  • Uitstekende begeleiding
  • Tweetalig onderwijs
  • Keuze-uren
  • DELF
  • Cultuur
  • Gericht op internationalisering
  • Gezonde school
OBC Bemmel: De school waar alles om jou draait. Om wie je bent en om wie je wilt worden.

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op OBC Bemmel hebben we veel keuzemogelijkheden en daarom passen we goed bij jou. Wij zijn een échte specialist in tweetalig onderwijs op havo en vwo waar we ontzettend trots op zijn. Verder bieden wij:

- Maatwerk voor jou
- Minder vakken op een dag
- Een coach voor elke leerling
- Coach-/werkuren
- Kleinere klassen 

Samen zorgen we ervoor dat jij je talenten ontdekt en eruit haalt wat erin zit!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Bij ons op school kun jij je goed op je toekomst voorbereiden. Je zult vaak samenwerken en presenteren. We halen de buitenwereld naar binnen door sprekers en organisaties uit te nodigen en we gaan zélf de wereld in. Zo is internationalisering een belangrijk onderdeel op OBC Bemmel, waarbij je leert om verder te kijken dan Nederland.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Naar de middelbare school gaan is best spannend, maar je zult zien dat je je bij ons snel thuis voelt. De gezellige introductiedag en het brugklaskamp helpen daarbij. Je coach begeleidt en helpt je, ook als het even wat minder gaat. Hij of zij is het aanspreekpunt voor je ouder(s)/verzorger(s). Daarnaast houden we op OBC Bemmel zoveel mogelijk rekening met wat je al weet en kunt als je in de brugklas komt. Dat doen we door goed te overleggen met je basisschool.

Meer info over deze school

OBC Bemmel is een veilige en moderne school voor vmbo-t, havo, vwo en TTO (tweetalig onderwijs voor havo en vwo). Onze resultaten zijn uitstekend, dat vinden we belangrijk… maar er is méér!

KEUZES EN MAATWERK!

*Jij kiest tijdens Keuze-uren
Door het grote succes van onze talentenprogramma’s (Lifestyle, VTO Duits, DELF Frans, tweetalig onderwijs voor havo en vwo etc.) kunnen leerlingen vanaf schooljaar 2020-2021 binnen hun lesrooster ongeacht hun schooladvies zelf keuzes maken.

In deze Keuze-uren kun je onder andere kiezen voor:

 ·       Sport
·        Kunst & Cultuur
·        Natuur, Techniek & Wetenschap
·        Talen
·        Gezondheid
·        En meer...

Deze Keuze-uren (ongeveer 20% van de lestijd) zijn er voor jou om jouw talenten verder te ontwikkelen, om je te verdiepen of juist om meer ondersteuning te krijgen voor bepaalde vakken. Welke keuzes je maakt, overleg je met je coach en je ouder(s)/verzorger(s). Zo bepaal jij voor een deel dus zelf hoe jouw schoolweek eruit komt te zien!

*Maatwerk voor jou
Na het advies van de basisschool word je geplaatst in een vmbo-t -, havo - of vwo-klas. Dus ook met een gemengd advies zit je goed op OBC Bemmel.

Kun je een hoger niveau aan voor één of meerdere vakken, dan proberen we jou, binnen je eigen klas, dat vak op een hoger niveau af te laten sluiten. Als je dit vol kunt houden tot het examenjaar, dan doe je voor dat vak ook examen op het hogere niveau. Op je cijferlijst komt dan bijvoorbeeld te staan: havodiploma met Duits en aardrijkskunde op vwo-niveau afgesloten. Het bieden van maatwerk zorgt ervoor dat jij het maximale uit jezelf kunt halen!

*Minder vakken op een dag
Op OBC Bemmel werken we met lessen van 80 minuten. Het voordeel hiervan is dat je minder vakken hebt op een dag, gemiddeld 3 of 4. Dat geeft meer rust en voor minder vakken huiswerk. Een ander voordeel is dat er meer tijd en aandacht is om je tijdens de lessen goed te begeleiden. Er is meer tijd voor uitleg en het stellen van vragen als je dat nodig hebt. Door deze nieuwe werkwijze, kunnen we je ontwikkeling beter volgen en samen met jou maximaal je talenten ontdekken.

JIJ WORDT GEZIEN!
We vinden het erg belangrijk dat jij je gezien voelt en dat je je prettig voelt op school. Dat doen we op de volgende manier:

*Een coach voor elke leerling
We vinden het belangrijk dat je vertrouwen hebt in je eigen mogelijkheden. Wat voor persoon ben je en hoe goed ken jij jezelf? Hoe ga je om met anderen? Om hier inzicht in te krijgen, begeleiden we je in je persoonlijke ontwikkeling. Hierover heb je regelmatig een gesprek met je coach. Daarnaast bespreekt hij met je of je je prettig voelt op school en in je klas. Ook je studieresultaten komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan het plannen en organiseren van je werk en je stelt jezelf leerdoelen. Je ouder(s)/verzorger(s) worden nauw betrokken bij jouw ontwikkeling. Tijdens zogenaamde ‘driegesprekken’, waarbij je ouder(s)/verzorger(s) aanwezig zullen zijn, geef je aan hoe het met je gaat, waar je tevreden over bent en wat je anders wilt gaan aanpakken.

*Coach-/werkuren
De gesprekken met je coach vinden meestal plaats tijdens onze zogenaamde coach-/werkuren. Heb je geen gesprek, dan ben je onder begeleiding aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld een planning maken voor je schoolwerk, toetsen voorbereiden of huiswerk maken. Maar je kunt ook werken aan je ICT-vaardigheden, ondersteuning krijgen voor een vak dat je lastig vindt of werken aan groepsopdrachten.

*Kleinere klassen
Wij proberen onze klassen zoveel mogelijk klein te houden. Met minder leerlingen in een klas heeft zowel de vakdocent als ook je coach meer tijd voor jou en kan hij betere begeleiding bieden. Daarnaast is het in een kleinere klas meestal minder druk en kun je dus geconcentreerder werken.

Dagindeling

De eerste les begint om 08:20 uur. De laatste les start om 15:10 uur. Lessen duren 80 minuten. De laatste schooldag stopt uiterlijk om 16:05 uur.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1100

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

De Heister 1

6681 CV Bemmel

Meer informatie

0481470555

bemmel@overbetuwecollege.nl

www.obc-bemmel.nl

Contactpersoon

Dhr. J. Eijkhout (rector)

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK