Over Betuwe College – Elst

vmbo, havo

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • TOPmavo
  • STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics)
  • Keuzewerktijd-uren (KWT)
  • Cambridge English, Delf Français, Goethe Deutsch
  • Nieuw schoolgebouw voorzien van fijne, transparante werk- en leerplekken
Samen met jou!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

OBC Elst, dan zeg je...

-      Duurzaam en overzichtelijk schoolgebouw, een optimale leeromgeving!
-      Persoonlijke aandacht
-      Toekomstgericht onderwijs
-      Het maximale uit jezelf halen, prestatiegericht
-      Speciale onderwijsprogramma’s
-      Talentontwikkeling: TOPmavo, STEAM, KWT, Cambridge English, DELF Français en Goethe Deutsch

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Docenten stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. We willen niet alleen dat jij het beste uit jezelf haalt maar ook dat de docenten en het ondersteunend personeel de lat steeds iets hoger leggen. Zo streven we met elkaar naar het maximaal haalbare op het gebied van onderwijs.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

OBC Elst is een overzichtelijke school waar docenten de leerlingen kennen. In leerjaar 1 en 2 krijg je naast de reguliere lessen keuzewerktijd-uren (KWT) en volg je het vak STEAM!

Meer info over onze school

OBC Elst is een school die je voorbereidt op jouw toekomst. We dagen je uit jouw talenten te ontplooien, je te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. We zijn een kleine, prettige school waar jij je snel thuis voelt. Zo proberen we het beste uit jou te halen. OBC Elst beschikt over mavo- en havoklassen en een dakpanklas mavo/havo. Dit schooljaar verhuizen we naar ons compleet nieuwe schoolgebouw. Nieuwsgierig? Kijk eens op www.obc-elst.nl/nieuwbouw.

STEAM
OBC Elst biedt jou het uitdagende programma STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) aan. Het vak STEAM is een eigentijds vak waarbij we jou goed voorbereiden op de  maatschappij vol met verschillende media. Het vak STEAM bestaat uit de drie domeinen (onderdelen): Media, Design en Coding. Binnen het onderdeel Media besteden we veel aandacht aan bewustwording van het onlinegedrag. Met Design leren we jou zowel multimediaal, grafisch als 3D-ontwerpen te ontwikkelen. En binnen het domein Coding zetten we samen de eerste stappen in de wereld van het  coderen.

Keuzewerktijd-uren (KWT)
Keuzewerktijd-uren in klas 1 en 2. Dit houdt in dat je tijdens deze uren extra begeleiding of verdieping kunt krijgen in een vak. Deze uren kunnen ook ingevuld worden met een aanvullend programma zoals FIT (sport/dans), muziek, kunst, game making of Lego Mindstorms.

TOPmavo
Op OBC Elst kun je ook kiezen voor het programma TOPmavo. Dit programma is erop gericht mavoleerlingen goed voor te bereiden op een eventuele overstap naar de havo, maar ook  op vaardigheden die nuttig zijn bij de overstap naar het mbo. Deelname is mogelijk vanaf leerjaar 3.

Talenprogramma’s
De kans dat jij jezelf in de toekomst internationaal gaat oriënteren wordt steeds groter. Daarom bieden wij verschillende talenprogramma’s aan: Cambridge English, Delf Français en Goethe Deutsch. Hiermee krijg jij de kans jouw wereld verder te vergroten!

Buitenlesactiviteiten
Er is natuurlijk meer dan alleen onderwijs. In de brugklas ga je aan het begin van het schooljaar samen op kamp. Zo leer jij je klasgenoten, je mentor en een deel van de docenten snel kennen. In alle leerjaren worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast zijn er nog activiteitenweken, waarin veel ruimte is om buiten het leslokaal actief te zijn. Denk hierbij aan projecten, excursies en leuke sportactiviteiten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan vooral onze open dag, meld je aan voor onze minilessen of kom gewoon eens binnenwandelen.

Dagindeling

De eerste les begint om 08:30 uur. De laatste les start om 15:30 uur. Lessen duren 45 minuten.  

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

565

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Bussel 2-4

6662 VZ Elst

Meer informatie

0481366555

elst@overbetuwecollege.nl

www.obc-elst.nl

Contactpersoon

Charles Lohnstein

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK