Over Betuwe College – Elst

vmbo, havo

Leerwegen VMBO

 • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

 • TOPmavo
 • STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics)
 • Keuzewerktijd-uren (KWT)
 • Cambridge English, Delf Français, Goethe Deutsch
 • De verwachting is dat we in schooljaar 2021-2022 gebruik gaan maken van een mooi, nieuw schoolgebouw
Dé plek om het beste uit jezelf te halen

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

OBC Elst:

 • Speciale onderwijsprogramma’s TOPmavo en STEAM
 • Kleinschalig onderwijs
 • Persoonlijke aandacht
 • Toekomstgericht onderwijs
 • Het maximale uit jezelf halen, prestatiegericht

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Docenten stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. We willen niet alleen dat jij het beste uit jezelf haalt maar ook dat de docenten en het ondersteunend personeel de lat steeds iets hoger leggen. Zo streven we met elkaar naar het maximaal haalbare op het gebied van onderwijs.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

OBC Elst is een overzichtelijke school waar docenten de leerlingen kennen. In leerjaar 1 en 2 krijg je naast de reguliere lessen keuzewerktijd-uren (KWT) en volg je het vak STEAM!

Meer info over deze school

OBC Elst is een school die je voorbereidt op jouw toekomst. We dagen je uit je talenten te ontplooien, je te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. We zijn een kleine, prettige school waar jij je snel thuis voelt. Zo proberen we het beste uit jou te halen. OBC Elst beschikt over mavo- en havoklassen en een dakpanklas mavo/havo. De verwachting is dat we in schooljaar 2021-2022 gebruik gaan maken van een mooi, nieuw schoolgebouw.

STEAM!
OBC Elst biedt jou het uitdagende programma STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) aan. Het vak STEAM is een eigentijds vak waarbij we jou goed voorbereiden op de  maatschappij vol met verschillende media. Het vak STEAM bestaat uit de 3 domeinen (onderdelen): Media, Design en Coding. Binnen het onderdeel Media besteden we veel aandacht aan bewustwording van het onlinegedrag. Met Design leren we jou zowel multimediaal, grafisch als 3D-ontwerpen te ontwikkelen. En binnen het domein Coding zetten we samen de eerste stappen in de wereld van het coderen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je zelf een game maakt of hoe je een robot aanstuurt.

Keuzewerktijd-uren (KWT)
Keuzewerktijd-uren in klas 1 en 2. Dit houdt in dat je tijdens deze uren extra begeleiding of verdieping kan krijgen in een vak. Deze uren kunnen ook ingevuld worden met een aanvullend programma zoals FIT (sport/dans), muziek, kunst, game making of Lego Mindstorms.

TOPmavo
Op OBC Elst kun je ook kiezen voor het programma TOPmavo. Dit programma is erop gericht mavoleerlingen goed voor te bereiden op een eventuele overstap naar de havo, maar ook op vaardigheden die nuttig zijn bij de overstap naar het mbo. Deelname is mogelijk vanaf leerjaar 3.

Locaties
Op dit moment heeft de school twee locaties. Je start in klas 1 en 2 op onze locatie aan de Van der Duyn van Maasdamstraat. Klas 3 en hoger zijn gehuisvest aan de Mozartstraat. Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een mooi, nieuw gebouw.

Buitenlesactiviteiten
Er is natuurlijk meer dan alleen onderwijs. In de brugklas ga je aan het begin van het schooljaar samen op kamp. Zo leer jij je klasgenoten, je mentor en een deel van de docenten snel kennen. In alle leerjaren worden vele activiteiten georganiseerd waar leerlingen, meestal vrijwillig aan deel kunnen nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een survivalkamp in de Ardennen, skiën in Oostenrijk of een stedentrip? Daarnaast zijn er nog activiteitenweken, waarin veel ruimte is om buiten het leslokaal actief te zijn. Denk hierbij aan projecten, excursies en leuke sportactiviteiten.

Denk mee
Jij en je ouder(s)/verzorger(s) kunnen ook meedenken en meepraten over het reilen en zeilen van onze school. Zo gaan er uit elke klas twee leerlingen naar de leerlingenraad om daar over de belangen en wensen van de leerlingen te praten. Contactouders worden een aantal keren per jaar uitgenodigd om over hun ervaringen met school te spreken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan vooral onze open dag, meld je aan voor onze minilessen of kom gewoon eens binnenwandelen.

Dagindeling

De eerste les begint om 08:30 uur. De laatste les start om 15:30 uur. Lessen duren 45 minuten.  

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

580

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Van der Duyn van Maasdamstraat 25

6661 ZR Elst

Meer informatie

0481366555

elst@overbetuwecollege.nl

www.obc-elst.nl

Contactpersoon

Dhr. C.E.J.A. Lohnstein

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de school zelf voor de meest actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten en de aanmelding hiervoor. 

OK