Pax Christi College – havo/vwo

havo, vwo (atheneum, gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Talent XLt
  • Econasium
  • Bewegen, sport en maatschappij (BSM)
  • Cambridge English
  • Bèta-excellent school
  • Buitenlandreizen
  • Spaans
  • Duits vanaf het eerste leerjaar
Paspoort voor de toekomst

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Wat is er nou fijner dan in je eigen omgeving naar school te gaan, samen met je vrienden en vriendinnen van de basisschool. Dat kan op het Pax! Wij zijn de school dichtbij en wij bieden jou goed en eigentijds onderwijs, met daarbij de mogelijkheid om zelf keuzes te maken in het programma dat je volgt. Maar er is meer, school is meer dan leren alleen, school is ook samen leuke dingen doen. Wat dacht je van swingende schoolfeesten of muziekavonden? Of interessante, uitdagende en sportieve excursies in binnen- en buitenland? Een keuze voor het Pax, is een keuze voor een bruisende schooltijd!  

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Naast de bekende vakken bieden wij een aantal interessante keuzevakken waarmee je voor jezelf een programma op maat kunt samenstellen. In de onderbouw kun je vanaf klas 1 binnen het vak Talent XLt gaan voor Sport, business of Arts&Performances. Aan jou de keuze. In de bovenbouw bieden wij interessante keuzevakken als Spaans, Natuur, Leven en Technologie (NLT) en Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Als enige school in de regio bieden wij al vanaf klas 1 Duits aan. In onze regio, dichtbij de Duitse grens, is dat een belangrijke taal. Toppers kunnen verrijkingsprogramma’s volgen zoals het excellentieprogramma op de Nijmeegse Radboud Universiteit of het Econasiumprogramma dat we aanbieden samen met Tilburg University.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je zult er versteld van staan hoe snel wij je kennen. Daar doen we ook extra ons best voor. Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, is het nodig dat wij weten wie je bent, waar je goed in bent en wat je lastig vindt. Waar je ook versteld van zult staan, is hoe snel jij je nieuwe klasgenoten leert kennen en hoe snel jij je thuis voelt bij ons. Heb daar maar vertrouwen in. De introductie-activiteiten die we organiseren spelen daarbij een belangrijke rol.
Van je mentor leer je hoe je moet leren, heel belangrijk voor de rest van je Pax-carrière. En om je ouders te informeren over je voortgang, krijg je al heel snel een eerste tussenrapport. Wij vinden het belangrijk om je ouders te informeren, want samen (jij, je ouders en wij) zijn we partners en niet in crime maar in onderwijs. We hebben samen één doel: dat het goed gaat met jou! 

Meer info over deze school

Op het Pax valt wat te kiezen: Talent XLt lessen! In de brugklas laten wij leerlingen kennismaken met drie thema’s: Sports, Arts &Performance en Business. Aan het eind van de brugklas kiest de leerling de richting die het beste bij hem past. Deze talent XLt sluiten we in klas drie af met een miniprofielwerkstuk, zo laten we leerlingen alvast kennismaken met de manier van werken in de Tweede Fase.

Moderne vreemde talen: Op het Pax Christi College hebben we bewust Duits een prominente plaats gegeven op de lessentabel. Het is immers algemeen bekend dat het Nederlandse bedrijfsleven veel geld laat liggen door de gebrekkige kennis van de Duitse taal.

Alle leerlingen op havo en vwo krijgen Duits vanaf de brugklas. Vwo'ers krijgen daar in de tweede klas Spaans en Frans bij en zij maken in de derde klas een keuze tussen beide talen. Havisten krijgen in klas twee en drie Spaans als tweede vreemde taal. Verder is het ook zo dat onze Vwo’ers vanaf klas 3 het internationaal gewaardeerde Cambridge English kunnen kiezen  in plaats van het gewone Engels.

Econasium: Het Pax Christi College is een Econasium-school. Samen met Tilburg University bieden wij getalenteerde vwo’ers in de bovenbouw de mogelijkheid een plusprogramma op economisch vlak te volgen. Leerlingen krijgen onder meer een serie colleges in Tilburg, ze bezoeken congressen, bedrijven en economische instellingen. Ook de Rabobank Maas en Waal heeft zich aan het Econasium verbonden en dankzij de ondersteuning van de bank kunnen we onze Econasiumleerlingen een excursie naar Wall Street in New York aanbieden.

Meer lezen

Dagindeling

De lessen beginnen 08.15 uur en duren 50 minuten. Er is les tot maximaal het 9e uur.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

933

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Klepperheide 15

6651 KM Druten

Meer informatie

0487512403

info@paxchristicollege.nl

www.paxchristicollege.nl

Contactpersoon

Dhr. J. Beekmans, sectordirecteur havo/vwo

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image