Pax Christi College Locatie Pax vmbo

vmbo

Leerwegen VMBO

 • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

 • Bouwen, wonen en interieur
 • Economie en ondernemen
 • Produceren, installeren en energie
 • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

 • Groepsdocenten voor de vmbo basisklassen
 • Beroepsvoorbereidende vaardigheden in Carrousellessen (lj. 1 en 2)
 • Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2); examenvak vmbo-t
 • Maatschappelijke stage in vmbo-t
 • ICT als zelfstandig vak; vmbo-t
 • Talentstromen: Sport, Techniek en Kunst (lj. 1 en 2)
Paspoort voor de toekomst

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Wat is er nou fijner dan in je eigen omgeving naar school te gaan, samen met je vrienden en vriendinnen van de basisschool. Dat kan op het Pax! Wij zijn de school dichtbij en wij bieden jou goed onderwijs. Voor ons zijn alle leerlingen verschillend en daarom werken wij zoveel mogelijk op maat.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

De vmbo-t/mavo afdeling is binnen ons vmbo de grootste afdeling. Doorstromen naar havo vinden wij belangrijk en krijgt daarom veel aandacht. Heb je een t/h advies dan word je in overleg met de basisschool geplaatst in een vmbo-t/mavo klas of in een havo klas. Ook al zitten deze twee groepen in verschillende gebouwen, je kunt makkelijk overstappen.

Voor de vmbo basis en kader leerlingen hebben we heel veel praktische opdrachten in de caroussellessen en in de talentlessen.
Alle leerlingen in het eerste en tweede leerjaar werken op Pax met een laptop. Naast de laptop wordt er ook gewoon gebruik gemaakt van schoolboeken.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je zult versteld staan hoe snel wij jou kennen. Daar doen we ook extra ons best voor. Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, is het nodig dat wij weten wie je bent, waar je goed in bent en wat je lastig vindt. We zijn ervan overtuigd dat jij op onze school je nieuwe klasgenootjes snel leert kennen, en je zult je daarom ook snel thuisvoelen.

Wij hebben samen met je ouders één doel: dat het goed gaat met jou!

Meer info over onze school

De meeste vmbo leerlingen volgen op het Pax Christi College de leerroute vmbo-t (mavo). Deze groep haalt al vele jaren bijzonder goede resultaten op het eindexamen. Naast de theoretische vakken krijgen de vmbo-t leerlingen ook een uur in de week ict-onderwijs en doen zij allemaal mee aan de maatschappelijke stage.

De vmbo basis en -kader leerlingen krijgen vanaf het begin, in het eerste leerjaar in hun lessen te maken met beroepsvoorbereidende vaardigheden. De lessen voor deze groep leerlingen zijn zo praktisch mogelijk.

Voor de leerlingen die met een vmbo basis niveau (en lwoo) op het Pax Christi College instromen, worden kleinere klassen (ongeveer 15 leerlingen) geformeerd. Voor deze klassen geldt ook: minder handen aan de klas! 

Dagindeling

De lessen beginnen om 08.15 uur en duren 50 minuten. Er zijn maximaal 8 lessen op een dag.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

650

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Mr. van Coothstraat 34

6651 ZJ Druten

Meer informatie

0487512403

info@paxchristicollege.nl

www.paxchristicollege.nl

Contactpersoon

Mevrouw E. Bakers (directeur Pax vmbo)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK