Stedelijk Gymnasium Nijmegen

vwo (gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Onze leerlingen zijn open en nieuwsgierig
  • Veel sportieve en culturele activiteiten
  • Oog voor wie jij bent
  • Intermezzo: groei naar het vwo (tussenjaar)
  • Al zeven jaar ‘Excellente school’
  • Centrale ligging: vlakbij Nijmegen CS
Kennis, ontplooiing, vriendschap

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op het Gym zit je direct op de juiste plek! We zijn immers een categoriaal gymnasium. Daardoor kunnen we veel extra examenvakken aanbieden zoals Drama, Beeldende Vorming en Informatica. We helpen je je eigen leerstijl te ontwikkelen en te ontdekken waar jíj voor staat.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We dagen je uit! Je kunt eigen en bijna onbeperkte keuzes maken. Met je docenten heb je lol in het uitpluizen van problemen.
Maar ook buiten lestijd kun je je talenten ontplooien: denk aan sport- en debattoernooien, de Bigband, stages of een internationale uitwisseling.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Tijdens de introductieweek maak je al snel nieuwe vrienden. Vanaf het begin krijg je Grieks én Latijn. Ook krijg je Cambridge Engels, waardoor je Engels leert als de beste!
Gelukkig ben je niet alleen met je hoofd bezig: je krijgt ook vakken als Drama, Muziek, Beeldende Vorming, Science en natuurlijk… gym.

Meer info over deze school

Het Stedelijk Gymnasium is een school in beweging.

Als oudste school in de oudste stad van Nederland blijven we ons voortdurend ontwikkelen. We stimuleren je om verder te kijken: binnen de les, maar ook daarbuiten. Je krijgt bijna onbegrensde kansen en keuzes om je te ontwikkelen. Meedoen aan colleges op de universiteit, werken aan een eigen verbredingsproject of afreizen naar Sri Lanka voor een internationaal debattoernooi? Bètavakken combineren met Drama of Beeldende Vorming als examenvak? Leren schermen of schaken? Het kan allemaal. In klas 5 ga je op cultuurreis naar Italië of Griekenland.

Ondertussen houden onze leerlingen ook ons bij de les… Bovenbouwleerlingen werken met laptops, terwijl we de kleinsten op school in een tussenjaar (‘Intermezzo’) helpen toegroeien naar vwo. In de onderbouw doen we in pilotklassen ervaring op met concrete feedback.

Kennis, ontplooiing, vriendschap. Dat is onze onderwijsvisie in drie woorden. Kennis blijft in onze ogen belangrijk. Een gymnasiast wil graag het naadje van de kous weten. Onze docenten zijn dan ook hoogopgeleide vakmensen (95% is eerstegraads bevoegd). Ze begeleiden en ondersteunen je, hebben verstand van verstand en zorgen voor een plezierige sfeer. Eersteklassers voelen zich snel thuis! Je herkent de nieuwsgierigheid bij je klasgenoten. En omdat klassen de eerste jaren bij elkaar blijven, leer je elkaar en je docenten goed kennen. Respect en aandacht spreken voor zich. We zijn er trots op dat pesten bij ons weinig voorkomt. Je kunt hier jezelf zijn, zeggen leerlingen.

Meer lezen

Dagindeling

Om 8.20 uur begint de eerste les. In klas 1 ben je nooit later uit dan om 15.20 uur. De lessen duren meestal 50, soms 100 minuten.

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1340

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Kronenburgersingel 269

6511 AS Nijmegen

Meer informatie

0243220606

info@stedelijkgymnijmegen.nl

www.stedelijkgymnijmegen.nl

Contactpersoon

Dhr. Harrie van Steen, conrector onderbouw, h.van.steen@stedelijkgymnijmegen.nl

Schoolbestuur

Alliantie VO Nijmegen en het Land van Maas en Waal

schoolbestuur image