Yuverta Het Groene Lyceum Nijmegen

vmbo, havo

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Voor havisten die óók praktijklessen willen
  • Uitstekende voorbereiding op het hbo
  • Niet alleen theorie, maar ook o.a. Dier en Outdoor
  • Werken in projecten
  • Kleine school
  • Groen staat centraal
Groeien doen we samen!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

In de regio is Yuverta de school die het Groene Lyceum aanbiedt. Je haalt in zes jaar tijd je vmbo-t diploma én een mbo niveau 4-diploma. Je werkt op havo niveau en hebt naast de theoretische vakken ook praktijkvakken zoals Dier, Voeding en Outdoor.  Perfect voor als je ook graag leert door te doen.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je gaat naast de vakken ook in projecten aan de slag. Duurzaamheid is de rode draad in alle projecten en alle leerjaren.

 In leerjaar 1 ga je een feestavond organiseren. Daarbij gebruik je wiskunde, omdat je een prijsberekening moet maken. En je gebruikt Nederlands voor de uitnodiging en je kennis van voeding/duurzaamheid voor de activiteit zelf. Super leuke manier van leren dus!

 

Op het Groene Lyceum werken we zo veel mogelijk in echte (praktijk)situaties, binnen én buiten de school. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je start het schooljaar met een gezellig introductieprogramma zodat je de school, je mentor en je klasgenoten leert kennen. Je klasgenoten ontmoet je al vóór de zomervakantie, in juni organiseren we een kennismakingsdag.

Elke week heb je drie mentor-contacturen. Het eerste leerjaar bestaat uit 3 periodes met in elke periode een project; De feestavond, Eco-Schools en Water.

Meer info over onze school

Leren door doen staat centraal bij het Groene Lyceum. Maar ook leren wat er goed bij jou én jouw toekomst past.

Daarom is er veel aandacht voor studieloopbaanbegeleiding, zodat je écht ontdekt wat je leuk vindt en waar je je meer in wilt verdiepen.

Ook niet onbelangrijk: je zit zeker niet alleen met je neus in de boeken. Je werkt vaak in projecten en gaat veel stage lopen.

Op school werk je met een laptop, zodat je makkelijk informatie kunt opzoeken, verslagen kunt maken enz. zodat je goed vaardig wordt in de digitale wereld.

Je krijgt bij ons algemene theorievakken, zoals Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, nask1, economie en biologie. Deze vakken volg je in de onderbouw op havo-niveau. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met de projecten en met de thema’s uit de Groene Wereld; Dier, Outdoor, Voeding en Groen. Vanaf leerjaar drie werk je steeds meer aan lesstof en vaardigheden van het mbo. Ook op het mbo staat duurzaamheid centraal; namelijk in een aantal thema’s: Stad en Wijk, Water en Energie, Lifestyle, Vrije tijd.

Je gaat meerdere stages lopen, in leerjaar 6 zit een buitenlandstage. Samen met je docenten kijk je wat er goed bij jou past en waar je meer over wilt leren. Zo weet je steeds beter welke hbo opleiding er na het Groene Lyceum bij je past.
Want na het Groene Lyceum heb je een ruime keuze aan hbo-opleidingen in verschillende richtingen.

Dagindeling

De lessen beginnen om 8.30 uur en duren 45 minuten. Op een dag heb je verschillende vakken en verschillende docenten. Je bent niet alleen aan het lezen, schrijven en luisteren; je werkt minimaal 6 uur per week aan de projecten en de groene thema’s.

Voorlichtingsdata

Bekijk de schoolwebsite voor de meest actuele informatie, tijden en updates.

18 januari 2022
Voorlichting
15 februari 2022
Voorlichting
Doe-Middag
19 februari 2022
10:00 tot 15:00
Voorlichting
Open Dag
school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

486

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Marga Klompélaan 37

6532 SB Nijmegen

Meer informatie

0243550642

Vmbo.nijmegen@yuverta.nl

www.Yuverta.nl

Contactpersoon

Mw. F. Hagenbeek (schoolleider), Dhr. N. Verkuijlen (ondersteunings coördinator)

Schoolbestuur

Yuverta

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK