Metameer – jenaplan Boxmeer

vmbo, havo, vwo (atheneum)

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • Jenaplanonderwijs
  • Tweetalig onderwijs op alle niveaus
  • Intersectoraal
  • CultuurProfielSchool
  • Metalentprogramma
  • Excellente School
Bouw wie je bent!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Kenmerkend voor jenaplanonderwijs zijn de vier basisactiviteiten: werk, gesprek, spel en viering. In jouw brugklas zijn leerlingen met verschillende niveaus. Zo leer je van elkaar en presteer je op je eigen niveau. We willen jou meer ‘eigenaar’ laten worden van je eigen studietijd. Jij bepaalt, met je mentor, steeds meer zélf hoe jij gaat leren.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je hebt les in een klaslokaal maar ook in andere moderne ruimtes. Je werkt met verschillende werkvormen en gebruikt een iPad, maar ook nog gewoon boeken! Je hebt veel contact met je mentoren. Samen ontdek je je talenten. Waar ben je goed in? Waar ligt je passie?

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni maak je kennis met je nieuwe klas en mentoren. Het schooljaar begint met een leuke introductieweek. Daarna start je met de lessen. Elke lesperiode sluit je af met de Méérweek, waarin je toetsen maakt en veel activiteiten hebt die aansluiten op wat je in de les geleerd hebt.

Meer info over deze school

Aansprekend, modern onderwijs in een veilige leeromgeving. Dat biedt Metameer. Je ontwikkelt er de kennis, houding en vaardigheden waarmee jij vooruit kunt in het vervolgonderwijs. Bij Metameer is onderwijs altijd in beweging. Leerprestaties zijn belangrijk, maar ook de persoonlijke ontwikkeling telt. Als Academische Opleidingsschool staan we aan het front van onderwijsontwikkelingen. We halen hiermee de nieuwste kennis binnen. Dat merk jij!

Jenaplan

Een school waar je gezien wordt. Waar jij je erkend voelt. We dagen alle leerlingen uit hun eigen kwaliteiten te ontdekken en zichzelf te ontplooien. Hierbij hebben we aandacht voor hoofd (denken), hart (voelen) en handen (doen).

Werkvormen

Ieder kind heeft anderen nodig om een eigen identiteit te ontwikkelen. Daarom besteden we aandacht aan zowel de groep als het individu. In alle leergebieden wordt gewerkt aan kennis, vaardigheden en houding. Dit gebeurt door middel van verschillende werkvormen. In het begin krijgen leerlingen veel begeleiding; gaandeweg leren ze steeds meer hun eigen studie en ontwikkeling te sturen. Ook leren ze reflecteren op zichzelf en hun prestaties.

Met ons jenaplanonderwijs willen we dat jij goed nadenkt over hoe jij het beste leert en wat je daarvoor nodig hebt. We leren je hoe je steeds meer zélf kunt zorgen voor jouw ontwikkeling. Je leert doelen stellen en hoe je stap voor stap naar die doelen toewerkt. Dit doe je samen met je mentor.

Metalentprogramma

Naast de gewone lessen, kun je kiezen voor een Metalentprogramma. Bijvoorbeeld meedoen aan het open podium, je talenkennis vergroten met het behalen van het Anglia-examen of het Goethe certificaat of je sluit je aan bij de schoolband.

Excellente School

Metameer jenaplan Boxmeer heeft voor het vmbo (alle leerwegen) het predicaat Excellente School ontvangen van het ministerie van onderwijs.

CultuurProfielSchool

We zijn een CultuurProfielSchool. Leerlingen krijgen een uitgebreid aanbod van kunst- en cultuuronderwijs. Het levert een onmisbare bijdrage aan de ontwikkeling van onze leerlingen en is een belangrijke voorwaarde voor succesvol leren.

Wil je zelf ons onderwijs ervaren? Kom naar de Metameermomenten! Kijk op www.metameer.nl/momenten 

Meer lezen

Dagindeling

Je kunt vanaf 08.00 uur op school terecht. Je eerste lesuur start 08.30 uur. Elke les duurt 40 minuten en je hebt drie pauzes. Uiterlijk 16.10 uur ben je uit.

 

 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1023

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Stationsweg 5

5831 CR Boxmeer

Meer informatie

0485571434

info@metameer.nl

www.metameer.nl

Contactpersoon

Marie-José Kunen, teamleider jenaplan, m.kunen@metameer.nl

Schoolbestuur

Metameer

schoolbestuur image