Pax Christi College Locatie Pax H|V

havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Talent XLt
  • Econasium
  • Bewegen, sport en maatschappij (BSM)
  • Cambridge English
  • Bèta-excellent school
  • Buitenlandreizen
  • Spaans
  • Duits vanaf het eerste leerjaar
Paspoort voor de toekomst

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Wat is er nou fijner dan in je eigen omgeving naar school te gaan, samen met je vrienden en vriendinnen van de basisschool. Dat kan op het Pax! Wij zijn de school dichtbij en wij bieden jou goed en eigentijds onderwijs, met daarbij de mogelijkheid om zelf keuzes te maken in het programma dat je volgt. Maar er is meer, school is meer dan leren alleen, school is ook samen leuke dingen doen. Wat dacht je van swingende schoolfeesten of muziekavonden? Of interessante, uitdagende en sportieve excursies in binnen- en buitenland? Een keuze voor het Pax, is een keuze voor een bruisende schooltijd!  

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Naast de bekende vakken bieden wij een aantal interessante keuzevakken aan, waarmee je voor jezelf een programma op maat kunt samenstellen. In de onderbouw kun je vanaf klas 1 binnen het vak Talent XLt gaan voor Sport, Business of Tech & Design. Aan jou de keuze! Vanaf klas 1 bieden we al Duits aan. In onze regio, dicht bij de Duitse grens, is dat een belangrijke taal.
In de bovenbouw bieden wij interessante keuzevakken aan: Natuur, Leven en Technologie (NLT) en Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Toppers kunnen verrijkingsprogramma’s volgen zoals het excellentieprogramma op de Nijmeegse Radboud Universiteit of het Econasiumprogramma dat we aanbieden samen met Tilburg University. Op het Pax werken alle leerlingen met een laptop. Daarnaast werken we ook met gewone schoolboeken. We noemen dit de leermiddelenmix.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je zult er versteld van staan hoe snel wij je kennen. Daar doen we ook extra ons best voor. Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, is het nodig dat wij weten wie je bent, waar je goed in bent en wat je lastig vindt. Waar je ook versteld van zult staan, is hoe snel jij je nieuwe klasgenoten leert kennen en hoe snel jij je thuis voelt bij ons. De introductieactiviteiten die we organiseren spelen daarbij een belangrijke rol. We vinden het belangrijk om je ouders te informeren over alles wat er op school gebeurt. We moeten het samen doen, jij jouw ouders en wij.

Meer info over onze school

Op het Pax valt wat te kiezen: Talent XLt lessen! In de brugklas laten wij leerlingen kennismaken met drie thema’s: Sports, Tech & Design en Business. Aan het eind van de brugklas kiest de leerling de richting die het beste bij hem past.

Moderne vreemde talen: Alle leerlingen op havo en vwo krijgen Duits vanaf de brugklas. In de tweede klas komt daar Spaans bij. In de derde klas kan er gekozen worden met welke talen je verder wilt. Verder is het ook zo dat onze vwo’ers vanaf klas 3 het internationaal gewaardeerde Cambridge English kunnen kiezen in plaats van het gewone Engels.

Econasium: Het Pax Christi College is een Econasium-school. Samen met Tilburg University bieden wij getalenteerde vwo’ers in de bovenbouw de mogelijkheid een plusprogramma op economisch vlak te volgen. Leerlingen krijgen onder meer colleges in Tilburg, ze bezoeken congressen, bedrijven en economische instellingen. Ook de Rabobank Maas en Waal heeft zich aan het Econasium verbonden en dankzij de ondersteuning van de bank kunnen we onze Econasiumleerlingen een excursie naar het buitenland aanbieden.

 

 

Dagindeling

De lessen beginnen 08.15 uur en duren 50 minuten. Er is les tot maximaal het 9e uur.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

850

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Klepperheide 15

6651 KM Druten

Meer informatie

0487512403

info@paxchristicollege.nl

www.paxchristicollege.nl

Contactpersoon

Mevrouw E. van der Zanden (directeur Pax h|v)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK