Canisius College

vmbo, havo, vwo (atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • "Je maakt snel vrienden op het Canisius." zeggen de leerlingen. We staan bekend om de fijne en veilige sfeer op school.
  • Ontdek, onderzoek en beleef! is ons motto. Dat zorgt voor afwisseling in de lessen.
  • Natuurlijk bereiden we jou voor op de toekomst. Het vak Digitech en Media (DTM) is daar hét voorbeeld van. Filmen, podcast maken, programmeren met LEGO en werken met microbits: je leert het bij ons allemaal.
  • Denken en doen combineren? Een ochtend per week ga je in groepjes aan de slag met projecten.
  • Je hebt genoeg tijd om te wennen, want we hebben een tweejarige brugperiode.
  • We bieden structuur en geven je ook ruimte om het zelf te doen.
  • Je talent ontdekken of iets leuks doen buiten de lessen om? Wat dacht je van een dj-cursus in ons Mediahuis, meedoen aan de musical of de FIRST Lego League.
  • Wij zijn een WON-school (Wetenschapsoriëntatie Nederland). Alle leerlingen van de atheneum-gymnasiumklassen volgen WON. Je leert in kleine stappen wetenschappelijk onderzoek doen.
Ontdek, onderzoek, beleef!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Ontdek, onderzoek, beleef: daar draait het dus bij ons op school om. We vinden het belangrijk dat jij je steeds verder ontwikkelt en ontdekt waar jouw talenten liggen.

Kenmerkend voor onze school is dat veel leerlingen samen met de docenten activiteiten organiseren voor andere leerlingen. Waar moet je dan zoal aan denken? Feesten, het collegekamp, de bijlesbank ,de  sponsorloop en de juniordebatclub. Zo ontstaat er een fijne sfeer op school – we doen het samen!

Spreekt jou dit aan? Kom langs op onze school tijdens de Canisius Experience (22 januari), schrijf je in voor de lesjesmiddag (22 februari) of bezoek ons Open Huis (2 maart).

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Natuurlijk bereiden we jou zo goed mogelijk voor op de toekomst. Op onze school helpen jouw mentor en vakdocenten je steeds beter te worden in leren, samenwerken en onderzoek doen. In de les werk je met boek en laptop.

Je docenten zijn er voor je als je wat extra hulp kunt gebruiken, maar ook als je juist uitdaging nodig hebt.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni heb je een introductiemiddag met je nieuwe klasgenoten, je mentor en de minimentoren (ouderejaars leerlingen aan wie je alles kunt vragen).

Je leert je klasgenoten goed kennen tijdens de introductieweek, in september ga je ook op brugklaskamp.

Je mentor en ook de vakdocenten helpen je met hoe jij het huiswerk aan moet pakken. Ook bij de planning krijg je ondersteuning. We werken met de PLENDA (een super handige planner en agenda in één).

Natuurlijk krijg je de tijd om te wennen aan het nieuwe schoolritme. We starten daarom rustig – ook met het huiswerk.

Meer info over onze school

Het Canisius College biedt eigentijds onderwijs aan 1000 leerlingen voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. Wij zijn een school die niet alleen op kennis is gericht, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Een school waar je vrienden maakt, waar je met anderen leert omgaan, je zelfstandig wordt en verantwoordelijkheid leert nemen. Zo bieden wij je een basis voor jouw volgende sprong in de maatschappij. Tenslotte leer je niet voor de school, maar voor je leven.

We denken dat je je beter kunt ontwikkelen als jij je fijn voelt op school. Daarom zijn er veel verschillende activiteiten, de CC+ activiteiten. Je kunt hierbij denken aan sporttoernooien, debatclubs en reizen in binnen- en buitenland. De feesten van ZJEE HUUB zijn geweldig om mee te maken, het collegekamp ook. Bovendien heeft onze school zijn eigen Mediahuis, techclub én kun je jaarlijks schitteren in een musicalproductie. Er zijn dus veel mogelijkheden om je talenten en interesses te ontwikkelen. 

Dagindeling

Je schooldag start meestal om half negen en de eindtijd is nooit later dan half 4. In de brugklas heb je een rooster zonder tussenuren.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1000

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Berg en Dalseweg 207

6522 BK Nijmegen

Meer informatie

024 3 816 816

info@canisiuscollege.nl

www.canisiuscollege.nl

Contactpersoon

Mw. Marijn Noorduyn (afdelingsleider leerjaar 1 en 2)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de scholen zelf voor actuele informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK