Canisius College

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • "Je maakt snel vrienden op het Canisius." zeggen de leerlingen. We staan bekend om de fijne en veilige sfeer op school
  • Ontdek, onderzoek en beleef! Daar draait het om bij ons op school
  • Denken en doen combineren? Een ochtend per week is er projectonderwijs
  • Natuurlijk bereiden we jou voor op de toekomst. Bij ons ga je aan de slag met digitech en media. Filmen, podcast maken, programmeren met LEGO en microbits: je leert het allemaal
  • Er is een tweejarige brugklas, dus tijd om te wennen
  • We bieden structuur en geven je ook ruimte om het zelf te doen
  • Je volgt een talentenprogramma op ons atheneum/gymnasium en leert in stappen wetenschappelijk onderzoek doen. Wij zijn de enige WON-school in Nijmegen
  • Alle leerlingen kunnen hun talent ontdekken en ontwikkelen met de CC+ activiteiten: van deejaycursus volgen in ons Mediahuis tot schitteren in de jaarlijkse musical
Ontdek, onderzoek, beleef!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Ontdekken, onderzoeken, beleven: daar draait het om bij ons op school. Je eigen stad ontwerpen met VR, koken met ouderen, een Klokhuisfilmpje maken over Romeins Nijmegen. Zo ontdek je waar jouw interesses liggen. Bovendien leer je kritisch denken en zie je steeds beter wat je kunt en wie je wilt zijn, dat vinden we belangrijk. We hebben een rijke traditie in activiteiten die voor en door leerlingen worden georganiseerd, met hulp van docenten. Zo ontstaat er een fijne sfeer op school – we doen het samen! Spreekt jou dit aan? Kom langs op onze school tijdens een van de Open Huis momenten en schrijf je in voor de lesjesmiddag.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Natuurlijk bereiden we jou zo goed mogelijk voor op de toekomst. Op onze school helpen jouw mentor en vakdocenten je steeds beter te worden in leren, samenwerken en onderzoek doen. In de les werk je met boek en laptop.

Je docenten zijn er voor je als je wat extra hulp kunt gebruiken, maar ook als je juist uitdaging nodig hebt.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In juni heb je een introductiemiddag met je nieuwe klasgenoten, je mentor en de minimentoren (ouderejaars leerlingen aan wie je alles kunt vragen).

Je leert je klasgenoten goed kennen tijdens de introductieweek, later in het jaar gaan we ook op kamp.

Er is  aandacht voor studievaardigheden en het werken met de PLENDA (een super handige planner en agenda in één).

Meer info over onze school

Het Canisius College biedt onderwijs aan 1000 leerlingen voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. Wij zijn een school die niet alleen op kennis is gericht, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Een school waar je vrienden maakt, waar je met anderen leert omgaan, waar je zelfstandig wordt en verantwoordelijkheid leert nemen. Zo bieden wij je een basis voor jouw volgende sprong in de maatschappij. Tenslotte leer je niet voor de school, maar voor je leven.

We denken dat je je beter kunt ontwikkelen als jij je fijn voelt op school. Daarom zijn er veel verschillende activiteiten, de CC+ activiteiten. Je kunt hierbij denken aan sporttoernooien, debatclub en reizen in binnen- en buitenland. De feesten van ZJEE HUUB zijn geweldig om mee te maken. Bovendien heeft onze school zijn eigen Mediahuis én kun je jaarlijks schitteren in een musicalproductie. Er zijn dus veel mogelijkheden om je talenten en interesses te ontwikkelen. 

Dagindeling

Je schooldag start meestal om half negen en de eindtijd is nooit later dan half 4. In de brugklas heb je een rooster zonder tussenuren.

Voorlichtingsdata

Bekijk de schoolwebsite voor de meest actuele informatie, tijden en updates.

02 maart 2024
10:00 tot 15:00
Voorlichting
Open Dag
school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1000

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Berg en Dalseweg 207

6522 BK Nijmegen

Meer informatie

024 3 816 816

info@canisiuscollege.nl

www.canisiuscollege.nl

Contactpersoon

Mw. Marijn Noorduyn (afdelingsleider leerjaar 1 en 2)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

De informatie over de scholen is vanaf november weer actueel voor schooljaar 2024-2025. Het tijdpad aanmelding en de data van de voorlichtingsactiviteiten zijn wel al actueel. 

OK