Citadel College – Dijkstraat

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Economie en ondernemen
  • Zorg en welzijn

Kenmerken van onze school:

  • Gepersonaliseerd onderwijs (Onderweg)
  • Modern gebouw
Je leert, je groeit, je schittert

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Het Citadel College is een school waar je veel leert en waar jij als leerling centraal staat. We kennen onze leerlingen en zetten ze op de juiste plek. Je ontdekt je talenten, werkt aan je ambities en heel belangrijk: je komt erachter wie je zelf bent. Vind je bovendien een goed contact met je mentor belangrijk? Vind je het fijn dat docenten geïnteresseerd zijn hoe het met je gaat? Dan past het Citadel College bij jou! 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Wij richten ons zo veel mogelijk op wat jij belangrijk vindt met leren! We kijken naar wat je nodig hebt en zoeken zo een leermethode die het beste bij jou past. Onze docenten zijn steeds op zoek naar de manier van lesgeven die het beste werkt. Er wordt veel gebruik gemaakt van laptops, filmpjes en andere digitale middelen, maar we gaan er ook gewoon op uit, om in de praktijk te leren. Je kunt vaak keuzes maken en daar helpen we je bij. Zo kun je kiezen voor een talent uur, voor keuzemodules of een sterproject. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

In de eerste twee jaar zit je in een dakpanklas, je kunt dan nog uitzoeken welk niveau het beste bij je past. Met je mentor bespreek je wat je doelen zijn en wat je nodig hebt om die doelen te bereiken.
Het eerste jaar heb je veel contact met je mentor. Hij of zij gaat ook bij je op huisbezoek om jou en je familie nóg beter te leren kennen.

Meer info over onze school

Je zit op school om zoveel mogelijk nieuwe, leuke, belangrijke en interessante dingen te leren. Daar helpen we je graag bij. Je maakt kennis met verschillende vakken en krijgt les van docenten die jou uitdagen en helpen om het beste uit jezelf te halen. Dit kun je doen in de reguliere lessen, maar je kunt ook kiezen voor Onderweg.

Kim: “Ik heb veel vriendinnen op school. Iedereen gaat goed met elkaar om. Als er iets is, dan kun je terecht bij de docenten en je mentor.”

Alkin: "De docenten kunnen goed uitleg geven en je wordt met alles geholpen. Ik vind het leuk dat we Talentuur hebben in klas 1 en 2. Vorig jaar had ik voor koken gekozen. Dit jaar wil ik een Talentuur met sport kiezen."

Rowin: "Ik heb geen zin om de hele dag van lokaal naar lokaal te lopen. Ik kan ook niet zo goed stilzitten. Ik bepaal nu wanneer ik iets doe. Bij Onderweg mag je een leervraag bedenken waar jezelf interesse in hebt. Ik vind het gewoon leuk bij Onderweg."

Stan: "Het is heel fijn dat je je huiswerk bijna altijd in de les kan maken waardoor je thuis tijd over houdt voor andere dingen."

Dagindeling

Voor meer informatie over onze dagindeling, kun je een kijkje nemen op onze website: https://citadelcollege.nl/agenda/lestijden

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

462

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Dijkstraat 6

6663 AD Lent

Meer informatie

0243297740

info@citadelcollege.nl

www.citadelcollege.nl

Contactpersoon

Janco Heijs (afdelingsleider onderbouw vmbo-b/k/t)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de scholen zelf voor actuele informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK