Het Rijks

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo, nieuwe leerweg

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • School voor zorg, techniek en dienstverlening
  • Praktijkgericht uitdagend
  • Anglia programma Engels
  • Eigen ingang, eigen lokaal, eigen aula
  • Staat middenin het Goffertpark
Ontdek_____op Het Rijks!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op Het Rijks ontdekken én ontwikkelen we talenten. Dit doen we door te laten kiezen wat je leuk vindt en veel te werken met levensechte opdrachten.
We bieden structuur en duidelijkheid en maken de school een plek waar je je fijn voelt. Lessen zijn in je eigen klaslokaal. Daarnaast heeft de brugklas een eigen aula en een eigen ingang. Je start elke dag met één van je beide mentoren.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

In de onderbouw krijg je natuurlijk vakken als Nederlands en wiskunde maar er is nog meer. In het keuzeprogramma  kun je kiezen uit bijvoorbeeld: extra sport, theater of robotica.  In de bovenbouw gaat je ontdekkingstocht verder in onze labs: Zorg, Techniek en Diensten. Kies wat jij wilt leren!

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Voor de zomervakantie maken leerlingen en ouders kennis met school, mentor en klasgenoten. De eerste schoolweek staat in het teken van elkaar en de school leren kennen. Daarna komen de mentoren ook op huisbezoek. Goed landen op Het Rijks vinden we belangrijk! 

Meer info over onze school

We vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt op Het Rijks. Daarvoor bieden we een duidelijke structuur en maken écht maatwerk voor wie dat nodig heeft.

Alles in huis voor jouw toekomst!
Op Het Rijks kijken we goed naar wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren en jezelf te ontwikkelen.
Het Rijks is er voor alle leerlingen met een vmbo-advies. Kom bij ons ontdekken wat je allemaal al kan. Op Het Rijks doen we dat samen met jou. Welk uniform past jou het beste? Dat van kok of van verpleger? Ben je op je best in een overall, in een mooi schort of toch in een driedelig pak? Wat je ook kiest, na het vmbo op Het Rijks kun je nog alle kanten op.
In ons nieuwe gebouw aan de Goffertweg 20 hebben we alles onder 1 dak wat vmbo onderwijs aantrekkelijk maakt: Fijne lokalen en goed ingerichte praktijkruimtes met daarnaast een extra hal voor techniekonderwijs.

Ontdek_______op Het Rijks
Dat betekent dat je bij ons op school zit en ook buiten onze mooie campus leert. Bij bedrijven of opdrachtgevers en klanten bijvoorbeeld. Door levensecht leren ervaar je waar jij het beste past met jouw unieke talenten. Doordat je ook met een laptop werkt, ontwikkel je belangrijke digitale vaardigheden. Andere belangrijke vaardigheden zoals leren plannen, samenwerken of organiseren komen in ons onderwijs volop aan bod.

Dagindeling

Je start iedere dag om 8.50 uur bij de mentor. Lessen van 50 minuten. Twee pauzes. Als brugklasser heb je geen tussenuren.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

480

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Goffertweg 20

6532 AA Nijmegen

Meer informatie

0243523680

info@het-rijks.nl

www.het-rijks.nl

Contactpersoon

Thijs Dovermann (Teamleider onderbouw)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de scholen zelf voor actuele informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK