Jorismavo

vmbo

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Kleinschalig
  • Havo-doorstroomprogramma
  • Splinternieuw gebouw!
  • Uitstekende begeleiding en ondersteuning
  • Ruimte voor talentontwikkeling
  • Iedere leerling in beeld
Een kleine school voor grote dromen

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

De Jorismavo is een kleine, gezellige school waar je echt gezien wordt en heel snel de docenten en leerlingen leert kennen. Onze leerlingen vinden vooral de prettige, rustige sfeer heel fijn. In ons prachtige nieuwe gebouw vlakbij de Goffert voel je je vast snel thuis!

Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Op de Jorismavo werken we in klassen van maximaal 23 leerlingen. Tijdens de lessen krijg je instructie, maar is er ook voldoende tijd om zelfstandig aan de slag te gaan. Ook werken we regelmatig aan projecten en met digitale lesmethodes. Ieder jaar organiseren we twee keer een activiteitenweek waarin je op pad gaat.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je start het jaar met een introductieprogramma: je leert dan je klasgenoten, de mentor en het gebouw kennen. Gedurende het schooljaar volg je natuurlijk lessen, maar zijn er ook allerlei activiteiten. Tijdens de werkweken bezoek je bijvoorbeeld een dierentuin of een museum en zijn er sportactiviteiten. In het voorjaar gaan we op kamp!

Meer info over onze school

Kleinschalig
De Jorismavo is een kleinschalige school waar leerlingen in een rustige, positieve en veilige omgeving, hun vmbo-t diploma halen. Omdat de school klein is, leert iedereen elkaar snel kennen en zijn de communicatielijnen kort. Goed contact met ouders vinden we belangrijk. De mentor vormt de spil in de begeleiding. De kleinschaligheid komt ook terug in het aantal leerlingen per klas: meestal niet meer dan twintig.

Goede sfeer
De kleinschaligheid van de Jorismavo is uniek en draagt bij aan de goede sfeer binnen de school. Alle leerlingen zijn echt in beeld. Leerlingen voelen zich snel thuis op de Jorismavo omdat ze zich gezien en gehoord voelen.

Doorstroom naar havo
Ambities om havo te gaan doen nadat je bij ons je vmbo-t diploma hebt gehaald? We bereiden je, samen met onze collega-scholen, voor op een soepele overstap naar de havo!

Ondersteuning en kansen
Wij bieden onze leerlingen extra begeleiding en ondersteuning als het leren niet gemakkelijk gaat en extra aanbod voor leerlingen die wat extra’s aankunnen. 

Persoonlijke ontwikkeling
Om de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen te stimuleren, schenken wij tijdens de lessen veel aandacht aan onderwerpen als leefstijl, burgerschap en kunst & cultuur. Wanneer het kan, combineren we dit met diverse buitenlesactiviteiten. We organiseren twee keer per jaar een werkweek waarin leerlingen musea bezoeken, maatschappelijke stage lopen, op kamp gaan of kunst- en cultuurworkshops volgen. 

Bovengemiddelde resultaten
De combinatie van onze kleinschaligheid met goed onderwijs en professionele ondersteuning leidt al jaren tot bovengemiddelde resultaten; zowel in de doorstroom- als in de eindexamenresultaten.  De afgelopen 3 jaar hadden we een slagingspercentage van 100%.

Een nieuw gebouw!
In oktober 2020 zijn we verhuisd naar een prachtig nieuw gebouw, vlakbij het Goffertpark. 

Dagindeling

De eerste bel gaat om 08.40 uur, de eerste les start om 08.45 uur. 
Je hebt meestal 6 of 7 lesuren per dag en bent om 14.25 of 15.15 uur uit. 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

254

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Ploegstraat 16

6532 TV Nijmegen

Meer informatie

0243235175

info@jorismavo.nl

www.jorismavo.nl

Contactpersoon

Barrie Geurts (locatiedirecteur)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de scholen zelf voor actuele informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK