Kandinsky College Nijmegen

vmbo, havo, vwo ( atheneum, gymnasium)

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Stevig en innovatief onderwijs
  • Nederlandstalig én tweetalig onderwijs
  • Sociale, gezonde en veilige leeromgeving (PBS)
  • Je leert veel door reizen en uitwisselingen
  • Bij Life Science doe je projecten over gezondheid, natuur, duurzaamheid, voeding en klimaat
  • Je talenten ontdekken bij Xplore
Kandinsky College opent je wereld!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

We bieden Nederlandstalig én tweetalig onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau (atheneum en gymnasium). We hebben veel aandacht voor internationalisering, sport en Life Science. Tijdens keuzevakken en masterclasses kun je jouw talenten ontdekken. Leren doe je bij ons in een veilige en groene leeromgeving op een kwartier fietsen van Nijmegen Centrum. 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je volgt goed en innovatief onderwijs op een levendige en sociale school. We bieden structuur en docenten en mentoren hebben veel aandacht voor de groep, zodat je je snel thuis voelt. We leren je over de wereld ver weg, maar ook dichtbij. Zo leg je een stevige basis voor je toekomst.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Je wordt ingedeeld in een mavo/havo-, havo/vwo-brugklas Nederlandstalig of tweetalig of vwo-brugklas tweetalig. Je eerste schoolweek is de wenweek, daarin doen we veel gezellige activiteiten en leer je je medeleerlingen, je mentor en de school goed kennen. De brugklasvleugel, gescheiden pauzes, en een betrokken docententeam en de mentor zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt op school.

Meer info over onze school

Stevig en innovatief onderwijs
We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen, je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dat doen we door goed en creatief les te geven en je te begeleiden bij jouw leerproces. We leren je eigen leerdoelen te stellen en daar actief mee aan de slag te gaan. We hebben een uitgebreid mavo-programma, een aparte gymnasiumklas en we bieden maatwerk voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben.

Nederlandstalig en tweetalig onderwijs
We bieden Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op alle niveaus. Als je Nederlandstalig onderwijs volgt, dan maak je kennis met Life Science. Hier komen maatschappelijke vraagstukken uit de echte wereld aan bod, bijvoorbeeld over duurzaamheid. Als je tweetalig onderwijs volgt, krijg je meer dan de helft van je vakken in het Engels. Zo leer je sneller en beter Engels. Zelfs in de pauzes wordt vaak Engels gepraat (maar ook Nederlands natuurlijk).

Sociale en veilige leeromgeving
We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op school en in je klas. Activiteiten en uitjes met je mentorklas en de schoolfeesten zorgen ervoor dat je snel vrienden maakt. In de lessen werk je veel samen en besteden we aandacht aan hoe we met elkaar omgaan. Zo leer je elkaar én jezelf goed kennen!

Internationalisering: je leert veel door reizen en uitwisselingen
Op het Kandinsky College leer je de wereld kennen. We leren in de school, online, brengen vraagstukken uit de echte wereld naar binnen maar we leren ook rondom en buiten de school. Dat doen we door over grenzen heen te kijken, reizen en uitwisselingen te organiseren. Ook kun je bij ons Chinees leren. 

Life Science
Als je Nederlandstalig onderwijs volgt, volg je het programma Life Science waarbij maatschappelijke vraagstukken over duurzaamheid, natuur, klimaat, voeding en gezondheid aan bod komen. Zo leer je van vraagstukken uit de echte wereld, die belangrijk zijn voor iedereen in de maatschappij en voor de toekomst van onze planeet. Als toekomstige wereldburger wil je daar natuurlijk alles van weten!
Je leert om onderzoekend, met een open blik, te werken. Je ervaart met al je zintuigen en je leert samenwerken met je klasgenoten, maar ook met mensen buiten de school.

Veel aandacht voor sport en gezondheid
We vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Daarom is er veel ruimte voor sport en ontspanning. We hebben een groot buitenterrein met een sportveld, een bos, basketbal- en voetbalcourts en een calisthenicspark. In de gymlessen, in de pauzes of na de lessen zijn er veel mogelijkheden om lekker te bewegen!

Je talenten ontdekken bij Kandinsky Xplore
In de tweejarige brugperiode kun je tijdens de wekelijkse Xplore-uren kiezen uit vakken die je leuk lijken. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de escaperoom, meedoen aan de musical, extra sporten of games leren programmeren. Wat kies jij?

Dagindeling

Je lesrooster bestaat uit verschillende vakken zoals bijvoorbeeld biologie, Frans, muziek en wiskunde. Voor ieder vak heb je een andere  docent. De eerste les begint om 8.30 uur. Iedere les duurt 60 minuten. Meestal ben je rond 14.30 uur uit.

Voorlichtingsdata

Bekijk de schoolwebsite voor de meest actuele informatie, tijden en updates.

09 maart 2024
10:00 tot 15:00
Voorlichting
Open Dag
school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1310

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Malderburchtstraat 11

6535 ND Nijmegen

Meer informatie

0243594422

info@kandinskycollege.nl

www.kandinskycollege.nl

Contactpersoon

Joris Bovy (rector) en Mark Daalderop (conrector)

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

De informatie over de scholen is vanaf november weer actueel voor schooljaar 2024-2025. Het tijdpad aanmelding en de data van de voorlichtingsactiviteiten zijn wel al actueel. 

OK