Kandinsky Molenhoek

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Dienstverlening en producten

Kenmerken van onze school:

  • Kleine school, kleine klassen
  • Veel aandacht voor jou als leerling
  • Dagelijks contact met mentor/coach
  • Leren in de praktijk
  • Veel sportlessen
De meest actieve school van jouw regio!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Wij zijn de meest actieve school van jouw regio. Bij ons leer je uit je boeken, maar nog meer in de praktijk. Daarom heb je bij ons de meeste uren LO, loop je stage, organiseer je evenementen en help je bij bijvoorbeeld de Zevenheuvelenloop. 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Je start en eindigt iedere dag met je mentor en je klas in je eigen stamlokaal. Deze coachingsuren zorgen voor een fijne sfeer in de klas en veel individuele aandacht. Wij vinden het belangrijk dat je leert om zelfstandig te werken, samen te werken en om je eigen keuzes te maken. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Voor de zomervakantie leer je je klas en mentoren al kennen. Het schooljaar start met een introductiekamp, waardoor je je snel thuis voelt. Je mentor zie je iedere ochtend en middag en heeft regelmatig contact met thuis. Door het jaar heen zijn er nog sportdagen, een activiteitenweek en een (optioneel) wintersportkamp.

Meer info over onze school

Kandinsky Molenhoek is een kleine en gezellige vmbo-school met maar 210 leerlingen. Naast de standaard vakken zoals Nederlands, Engels, Duits en wiskunde krijg je bij ons 9 lesuren sport per week. Er is dus veel aandacht voor sport en gezondheid. Je hoeft zeker geen topsporter te zijn maar je moet bewegen wel leuk vinden, net als begeleiden en ondersteunen.

Door de sportlessen leer je namelijk ook beter samenwerken en ontdek je waar jouw kwaliteiten liggen.

Bij ons op school leer je door veel te doen. Bij het vak Mens en Gezondheid leer je koken, bij Techniek ga je zelf schaalmodellen maken, bij het vak Projecten maak je je eigen maquette, bij Dienstverlening en Producten leer je filmpjes monteren en websites bouwen en bij Sport en Bewegen leer je een sportdag organiseren. Verder heb je iedere dag een lesuur KeuzeWerkTijd, je kiest dan zelf welke les je wilt volgen.

In de bovenbouw bieden we het profiel Dienstverlening en Producten aan.  Dit is een heel breed programma. Je kan na onze school dus naar alle vervolgopleidingen.

Wil je in de toekomst graag werken  als sportbegeleider bij een sportclub? Of in de dienstverlening bij een zorginstelling? Of in het leger? Of juist als activiteitenbegeleider op een camping?

Dan is Kandinsky Molenhoek echt iets voor jou!

Dagindeling

Je start iedere dag om 08.45 en je laatste les is afgelopen om 15.25.  Je lessen duren veertig minuten. Je start en eindigt de dag met je mentor in je stamlokaal.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

210

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Singel 124

6548 BK Molenhoek

Meer informatie

0243584186

info@kandinskymolenhoek.nl

www.kandinskymolenhoek.nl

Contactpersoon

Caroline de Swart, Praktijkcoördinator

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk altijd de website van de scholen zelf voor actuele informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK