Lyceum Elst

vmbo, havo, vwo

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • Fijne sfeer, persoonlijk en modern
  • Goede onderwijsresultaten
  • Talentlessen en fLExuren
  • Leerzame en (ont)spannende activiteiten
  • Doorstromen naar havo of vwo
  • Mavo+ (elke leerling een extra vak)
De keuze is aan jou!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Bij ons ben je helemaal op je plek als je op zoek bent naar een middelbare school waar je jezelf kunt zijn, veel nieuws leert, kansen krijgt en waar je met plezier naartoe gaat! 

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Ons onderwijs legt een stevige basis voor later. Dit betekent bij ons: onderwijs in je eigen klas van enthousiaste docenten die je ook buiten de les persoonlijk op weg helpen. We hebben fLExuren voor extra uitleg, ondersteuning of juist verdieping. Op die manier volgt iedere leerling zijn eigen route. 

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Wennen op een nieuwe school is best spannend. Daarom beginnen we met een introductieperiode, die eindigt met een brugklaskamp. Ook heb je direct een vast aanspreekpunt: je mentor. Misschien weet je vooraf niet welk niveau het beste bij jou past. Starten in onze mavo/havo- of havo/vwo-brugklas is dan ideaal.

Meer info over onze school

Fijne sfeer, persoonlijk en modern
Wij zijn een moderne school met een enthousiast en sterk docententeam. Onze leerlingen waarderen de persoonlijke aandacht die we voor ze hebben. Samen schept dat een fijne sfeer. Wij bieden goed onderwijs en vinden het belangrijk dat jij je op je eigen manier ontwikkelt.

Leerlingen die dat willen, kunnen bij ons bijvoorbeeld doorstromen van het ene naar het andere niveau. We hebben fLExuren voor extra uitleg, ondersteuning of juist verdieping. Wie op het vwo start, volgt de vakken filosofie en wetenschap & onderzoek. Op die manier volgt iedere leerling zijn eigen route. 

Even wennen.. wij helpen!
Wennen op een nieuwe school is best spannend. Daarom beginnen we altijd met een introductieperiode. Ook heb je direct een vast aanspreekpunt: je mentor. Hij of zij helpt je op weg en kijkt of alles goed gaat.

Kom je kennismaken?
Natuurlijk leggen we je hier graag uit wat je op onze school allemaal kunt leren en welke extra uitdagingen we bieden. We kunnen ook nog alle activiteiten en schoolreisjes opnoemen, maar weet je wat nog beter is? Dat je zelf langskomt en de sfeer proeft op onze school! Kom kennismaken en bekijk waar je les krijgt!

Meld je aan via www.lyceumelst.nl, mail je vragen naar info@lyceumelst.nl of whatsapp ons: 0634337956. Je kunt op YouTube ook alvast onze online open dag van vorig jaar bekijken!

Dagindeling

Ons eerste lesuur begint om 08:30 uur. Leerlingen in de brugklas zijn meestal rond 14:30 uur uit. Per dag zijn er twee pauzes. Een lesuur duurt bij ons 45 minuten.  

Voorlichtingsdata

Bekijk de schoolwebsite voor de meest actuele informatie, tijden en updates.

29 januari 2022
09:00 tot 15:00
Voorlichting
Open Dag
08 februari 2022
13:30 tot 15:30
Voorlichting
Kennismakingslessen
09 februari 2022
13:30 tot 15:30
Voorlichting
Kennismakingslessen
10 februari 2022
13:30 tot 15:30
Voorlichting
Kennismakingslessen
school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

990

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Auditorium 3

6661 TZ Elst

Meer informatie

0481362930

info@lyceumelst.nl

www.lyceumelst.nl

Contactpersoon

Rector: Jan-Maarten de Wit

Schoolbestuur

Quadraam

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK