Notre Dame

havo

Kenmerken van onze school:

  • Eigenwijs leren: zelf de regie nemen
  • Je maakt je eigen rooster
  • Je hebt elke week een coachgesprek
  • Keuze uit 4 kunstvakken voor je examen
  • Kleinschalig en vertrouwd
  • Elke dinsdagmiddag vrijwillige deelname aan een super leuk extra programma (bijv. koken, klimmen of jump square)
Op Notre Dame bepaal je je eigen pad

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Eigenwijs Leren:

Je maakt binnen kaders je eigen rooster. Je kunt kiezen uit instructies, workshops en leerpleinen.

In de onderbouw werken we niet met cijfers en toetsen. Je ontvangt feedback op leerdoelen zodat je jezelf kunt verbeteren, ontwikkelen en blijven leren. Je coach helpt je hierbij.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Veel keuzevrijheid (binnen kaders): wanneer en hoe je aan een vak werkt, wanneer je een vak afsluit en hoe je dat doet.

Goede ondersteuning: een coach die je wekelijks spreekt en je vaak twee jaar begeleidt.

Werken vanuit vertrouwen: als je ervoor gaat kun je veel bereiken.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

We starten de eerste periode met een vast rooster en leren leerlingen stap voor stap plannen. Het schooljaar start met een introductieweek waar leerlingen de basisgroep en hun coach leren kennen. Later in het schooljaar maken leerling helemaal zelf hun rooster onder supervisie van de coach.

Meer info over onze school

Notre Dame is een kleinschalige school. De lijnen zijn kort en we communiceren met elkaar op een heldere en directe manier. Er is een open schoolklimaat met een leef- en leeromgeving waarin je het beste uit jezelf kunt halen. We willen dat je je gezien voelt en vinden het daarom belangrijk om goed contact te hebben met jou en ook met je ouders. Zo kunnen we samen optrekken om jou een schooltijd te geven waarin je plezier beleeft en je je echt kunt ontplooien en ontwikkelen.

We zijn een havo en met een havo/vmbo-t, havo of havo/vwo advies ben je bij ons van harte welkom. We werken vanuit een groeimindset. Dat betekent dat we geloven dat iedereen beter kan worden door moeite te doen. We geven gerichte feedback die aansluit bij wat jij als leerling nodig hebt. Die past bij jouw ontwikkeling wat bijv. kan betekenen dat je tijdens je opleiding op Notre Dame al op VWO-niveau kunt werken.

Behalve alle gewone vakken volg je in de onderbouw ook vier kunstvakken: dans, drama, beeldende vorming en muziek. Je kunt er voor kiezen om in een van deze vakken examen te doen. Dat betekent uiteraard ook dat er op school regelmatig presentaties, exposities en voorstellingen zijn waar je, als je dat wilt, je kunstzinnige talenten kunt laten zien.

Notre Dame heeft een prachtig gebouw dat zowel met de fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar is. Er zijn goede voorzieningen die modern onderwijs mogelijk maken. Het is overzichtelijk, gezellig en veilig waardoor je je er thuis kunt voelen. Het gebouw is ook echt van de leerlingen wat betekent dat je in de pauzes, binnen of buiten samen met anderen je eigen plekje kunt opzoeken. De school wordt omgeven door een uniek natuurgebied. Juist daarom kun je overdag vaak naar buiten, niet alleen bij biologie of om te sporten maar ook bij andere vakken. 

Op Notre Dame krijg je een coach. Met hem/haar heb je elke week een persoonlijk coachgesprek. Samen bespreek je jouw voortgang en maak je een planning voor de activiteiten die je de komende tijd gaat doen om jouw leer- en ontwikkelingsdoelen te bereiken. Op die manier kun je goed overzicht houden op je eigen leerproces en leerdoelen. Je coach is dus belangrijk en dat is ook de basisgroep waarvan je deel uitmaakt. Met hen en de coach start je elke ochtend de dag en sluit je die ’s middags ook weer gezamenlijk af. Tussendoor volg je eigen programma, soms in een grote groep, soms in kleine groepjes, soms individueel maar met altijd iemand in de buurt voor als het nodig is. Je hebt je eigen laptop waarmee je op school en thuis altijd terecht kunt op de Learning Portal. Hierop vind je het hele leerprogramma voor alle vakken. Het is een belangrijk instrument voor gepersonaliseerd leren omdat het de mogelijkheid biedt om op jouw eigen wijze aan de slag te gaan en je doelen te bereiken. Op Notre Dame ben je echt eigenaar van je leerproces door het Eigenwijs leren – leren op eigen wijze!

Dagindeling

We beginnen om 8.45 uur. Elke dag begint met een gezamenlijke start waar je gaat plannen en leert leren. De  instructies, kunstvakken en lichamelijke opvoeding worden voor jou ingepland. Om 15.00 sluit je de schooldag af met je basisgroep. Soms heb je na 15.00 uur nog een coachgesprek. 

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

618

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Kasteelselaan 50

6574 AJ Ubbergen

Meer informatie

0243229337

info@notredame.nl

www.notredame.nl

Contactpersoon

Tim Gijsberts, schoolleider

Schoolbestuur

St. Augustinusstichting

Bekijk altijd de website van de scholen zelf voor actuele informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK