NSG Groenewoud
Leerwegen VMBO
- tl / mavo
Kenmerken van onze school:
- Een fijne, gezellige sfeer in de brugklas, je voelt je snel thuis
- Je eigen brugklasgebouw, aula, lokaal én fietsenstalling
- Tijd om te groeien in de tweejarige brugperiode
- Unieke combinatie van bèta- en kunstvakken: ontdek het zelf!
- Muziek, beeldende vorming, theater en film voor iedereen
- Leren is ook: experimenteren, onderzoeken en keuzes maken
- Een eigen gymnasiumklas
- Keuzerooster: naast vaste lessen maak je je eigen keuzes

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?
Op NSG Groenewoud heb je je eigen lokaal in het brugklasgebouw. Je voelt je snel op je gemak en leert elkaar goed kennen. In de lessen én daarbuiten ontdek je dat creatief denken je verder brengt. Want creativiteit past niet alleen bij kunstvakken, maar ook bij de bèta- en andere vakken!
Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?
Op onze school vind je een goede balans tussen kennis opdoen en zelf onderzoeken. Dat geldt voor alle vakken en activiteiten. We helpen je bij het ontdekken van je talenten en het verleggen van je grenzen. Heb je extra hulp nodig, dan staan we voor je klaar. Naast de vaklessen kies je elke week een aantal keuzelessen. Daarmee bepaal je zelf een stukje van je rooster. In de brugklas helpt je mentor je hierbij.
Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?
Je krijgt bij ons de tijd om te wennen. Je begint met een introductie zodat je je klas en mentor goed leert kennen. Je klas en mentor blijven twee jaar dezelfde. Samen onderneem je allerlei activiteiten. Zo ontstaat er een fijne en vertrouwde sfeer. De mentor begeleidt je bij het leren leren. Stap voor stap ga je aan de slag en word je zelfstandiger.
Meer info over onze school
Op NSG Groenewoud kun je jezelf zijn
Als je mag zijn wie je bent, ga je met plezier naar school en lukt het leren beter. We leren je graag goed kennen, zodat we je ook goed kunnen helpen als dat nodig is. Je mentor helpt je bij de aanpak van je studie, maar ook bij andere vragen.
Je gebruikt je creativiteit
Leren is méér dan alleen kennis opdoen. Bij ons ontdek je hoe je jouw creativiteit op verschillende manieren kunt gebruiken: in de school én daarbuiten, tijdens projecten, excursies en internationale reizen.
Je kiest de richting die bij je past
Heb je een advies vmbo-t, havo, vwo of gymnasium? Dan kun je naar NSG Groenewoud. In de twee brugjaren heb je dezelfde klas, mentor en docenten. Je komt in een vmbo-t/havo- of havo/vwo-brugklas. Zo krijg je de tijd om erachter te komen welke richting het beste bij je past. Ga je naar het gymnasium? Dan zit je vanaf het begin in een eigen gymnasiumklas.
Je onderzoekt, experimenteert en ontdekt
Wij zijn een CultuurProfielSchool met een bèta-profiel: een unieke combinatie! Bij wiskunde, biologie en techna (een samenvoeging van techniek en natuurkunde) ontwikkel je een onderzoekende houding en bedenk je slimme oplossingen. In de brugklas heb je daarnaast 6 uur kunstvakken in de week: theater en film, beeldende vorming en muziek. Je leert experimenteren, presenteren en samenwerken. In het BètaKunstLab en de jaarlijkse XPO komen bèta en kunst samen: je komt op nieuwe ideeën en doet verrassende vondsten.
Je ontwikkelt je talenten
Je krijgt volop de ruimte om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bij NSG XTRA kun je allerlei cursussen volgen, van gitaarbouwen en computer science tot een klimcursus. Ben je een muziek- of tekentalent? Doe mee met onze musical of volg onze vooropleidingen conservatorium of kunstvakonderwijs.
Je hebt je eigen plek
In het brugklasgebouw maak je snel vrienden. Elke klas heeft zijn eigen lokaal en er is een eigen aula. Ook heb je als brugklasser je eigen fietsenstalling en ingang.
Nieuwsgierig geworden? Kijk ook op www.nsg-groenewoud.nl/naar-de-brugklas
Dagindeling
In de brugklas heb je een keuzerooster. Dat betekent dat je naast de vaklessen en de huiswerkklas ook nog lessen volgt die je zelf mag kiezen. Het eerste uur op NSG begint om 08.40 uur.
Voorlichtingsdata
Bekijk de schoolwebsite voor de meest actuele informatie, tijden en updates.

Aantal leerlingen
1650