Over Betuwe College – Elst

vmbo, havo

Leerwegen VMBO

  • tl / mavo

Kenmerken van onze school:

  • MavoPLUS
  • STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics)
  • KeuzeWerkTijd (KWT)
Dé plek om het beste uit jezelf te halen

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

OBC Elst:

  • Speciale onderwijsprogramma’s MavoPLUS en STEAM
  • Kleinschalig onderwijs
  • Persoonlijke aandacht
  • Toekomstgericht onderwijs
  • Het maximale uit jezelf halen, prestatiegericht

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Docenten stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. We willen niet alleen dat jij het beste uit jezelf haalt maar ook dat de docenten en het ondersteunend personeel de lat steeds iets hoger leggen. Zo streven we met elkaar naar het maximaal haalbare op het gebied van onderwijs.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

OBC Elst is een overzichtelijke school waar docenten de leerlingen kennen. In leerjaar 1 en 2 krijg je naast de reguliere lessen KeuzeWerkTijd (KWT) uren en volg je het vak STEAM!

Meer info over deze school

Dé plek om het beste uit jezelf te halen!

OBC Elst is een school die je voorbereidt op jouw toekomst. We dagen je uit jouw talenten te ontplooien, je te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. We zijn een kleine, prettige school waar jij je snel thuis voelt en je optimaal kunt ontwikkelen als individu. Zo proberen we het beste uit jou te halen.
OBC Elst beschikt over homogene mavo- en havo-klassen en een dakpanklas mavo/havo.

STEAM

Op OBC Elst krijgt iedereen het nieuwe vak STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics). Het vak STEAM is een eigentijds vak waarbij we jou goed voorbereiden op de maatschappij vol met verschillende media.

Het vak STEAM bestaat uit de drie domeinen (onderdelen): Media, Design en Coding. Binnen het onderdeel Media besteden we veel aandacht aan bewustwording van het onlinegedrag. Met Design leren we jou zowel multimediaal, grafisch als 3D-ontwerpen te ontwikkelen. En binnen het domein Coding zetten we samen de eerste stappen in de wereld van het coderen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je zelf een game maakt of hoe je een robot kunt aansturen.

KWT

Keuzewerktijduren (KWT) krijg je in klas 1 en 2. Dit houdt in dat je tijdens deze uren extra begeleiding of verdieping kunt krijgen in een vak. Deze uren kunnen ook ingevuld worden met een aanvullend programma zoals FIT (sport/dans), muziek, kunst, gamemaking of Lego Mindstorms.

MavoPLUS

Heb je ambities om na de mavo een havodiploma  te behalen? Dan is het MavoPLUS programma iets voor jou! Het is een exclusief programma (met een selectieprocedure) vanaf leerjaar 3 dat zorgt voor een makkelijke doorstroom van mavo naar havo.

Locaties

Op dit moment heeft de school twee locaties. Je start in klas 1 en 2 op onze locatie aan de Van der Duyn van Maasdamstraat. Klas 3 en hoger zijn gehuisvest aan de Mozartstraat. Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een mooi, nieuw schoolgebouw.

Buitenlesactiviteiten

Er is natuurlijk meer dan alleen onderwijs. In de brugklas ga je aan het begin van het schooljaar samen op kamp. Zo leer jij je klasgenoten, je mentor en een deel van de docenten lekker snel kennen. In alle leerjaren worden vele activiteiten georganiseerd waar leerlingen, meestal vrijwillig aan deel kunnen nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een survivalkamp in de Ardennen, skiën in Oostenrijk of een eendaagse stedentrip? Daarnaast zijn er nog activiteitenweken, waarin veel gelegenheid is om buiten het leslokaal actief te zijn. Denk hierbij aan projecten, excursies, museumbezoek, enzovoorts.

Denk mee

Jij en je ouders kunnen ook meedenken en meepraten over het reilen en zeilen van onze school. Zo gaan er uit elke klas twee leerlingen naar de leerlingenraad om daar over de belangen en wensen van de leerlingen te praten. Contactouders worden een aantal keren per jaar uitgenodigd om over hun ervaringen met school te spreken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan vooral onze open dag, meld je aan voor onze minilessen of kom gewoon eens binnenwandelen.

Meer lezen

Dagindeling

De eerste les begint om 08:30 uur. De laatste les start om 15:30 uur. Lessen duren 45 minuten.  

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

648

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Van der Duyn van Maasdamstraat 25

6661 ZR Elst

Meer informatie

0481366555

elst@overbetuwecollege.nl

www.obc-elst.nl

Contactpersoon

Dhr. C.E.J.A. Lohnstein

Schoolbestuur

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe

schoolbestuur image