Stedelijk Gymnasium Nijmegen

vwo (gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Onze leerlingen zijn open en nieuwsgierig
  • Veel sportieve en culturele activiteiten
  • Oog voor wie jij bent
  • Intermezzo: groei naar het vwo (tussenjaar)
  • Al zes jaar ‘Excellente school’
  • Centrale ligging: vlakbij Nijmegen CS
Kennis, ontplooiing, vriendschap

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op het Gym zit je direct op de juiste plek! We zijn immers een categoriaal gymnasium. Daardoor kunnen we veel extra examenvakken aanbieden zoals Drama, Beeldende Vorming en Informatica. Dat daarbij een goede leerlingbegeleiding en prima (examen-)resultaten horen, spreekt voor ons vanzelf. Kortom: we hebben verstand van verstand!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We dagen je uit! Je krijgt volop de kans om je eigen keuzes te maken: we bieden het breedste onderwijsaanbod in de regio en bijna alle vakkencombinaties zijn mogelijk.

Maar ook buiten lestijd kun je je talenten ontplooien: denk aan sport- en debattoernooien, de Bigband of een internationale uitwisseling.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Tijdens de introductieweek maak je al snel nieuwe vrienden. In klas 1 krijg je Grieks én Latijn. Ook krijg je direct Cambridge Engels, waardoor je Engels leert als de beste!

Gelukkig ben je niet alleen met je hoofd bezig: je krijgt ook vakken als Drama, Muziek, Beeldende Vorming, Science en natuurlijk gym.

Meer info over deze school

Het Stedelijk Gymnasium is een school in beweging.

We blijven ons voortdurend ontwikkelen door initiatieven als Intermezzo – een jaar van groei van de basisschool naar vwo –, laptoponderwijs in de bovenbouw en nieuwe vakken, zoals Science in de onderbouw. Dat kan alleen wanneer we onze leerlingen naast deze ontwikkelingen een stabiele basis bieden: een fijne en open sfeer, lessen en projecten die uitdagen en een goede leerlingbegeleiding die oog heeft voor ieders persoonlijkheid.

We bieden leerlingen bijna onbegrensde kansen en keuzes om zich te ontwikkelen. Leerlingen lopen college op de universiteit, werken aan hun eigen verbredingsproject of reizen af naar Bali voor een internationaal debattoernooi. Ze gaan op cultuurreis naar Italië of Griekenland, trainen hard voor de WK Veldloop of doen examen op ons eigen podium voor het vak Drama.

Kennis, ontplooiing, vriendschap. Dat is onze onderwijsvisie in drie woorden. Kennis blijft een centrale rol spelen. Onze leerlingen willen graag het naadje van de kous weten. Onze docenten zijn dan ook hoogopgeleide vakmensen, 95% is eerstegraads bevoegd. Ze begeleiden en ondersteunen de leerlingen bij hun ontplooiing. Het Stedelijk Gym is een kweekvijver van talent. We dagen leerlingen uit om verder te kijken, binnen de les, maar zeker ook daarbuiten. Dat kan natuurlijk pas wanneer ze zich prettig voelen op school. En dat lukt vaak heel snel. Ze herkennen de open mind en nieuwsgierigheid bij hun klasgenoten. En omdat de klassen waarin de leerlingen beginnen de eerste jaren bij elkaar blijven, ontstaat een hechte, respectvolle band tussen leerlingen en docenten. We zijn er trots op dat pesten bij ons weinig voorkomt. Je kunt hier jezelf zijn, zeggen leerlingen.

Dagelijks bewegen zich ruim 1300 leerlingen door het schoolgebouw, een dynamische afspiegeling van onze samenleving. Het Stedelijk Gym combineert traditie en Europese waarden met vernieuwing en een brede blik, elke dag weer.

Meer lezen

Dagindeling

Om 8.20 uur begint de eerste les. In klas 1 ben je nooit later uit dan om 15.20 uur. De lessen duren meestal 50, soms 100 minuten. 

Voorlichtingsdata

Indien hieronder geen voorlichtingsactiviteiten vermeld staan neem dan contact met ons op.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1340

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Kronenburgersingel 269

6511 AS Nijmegen

Meer informatie

0243220606

info@stedelijkgymnijmegen.nl

www.stedelijkgymnijmegen.nl

Contactpersoon

Dhr. Harrie van Steen, conrector onderbouw, h.van.steen@stedelijkgymnijmegen.nl

Schoolbestuur

Alliantie Voortgezet Onderwijs

schoolbestuur image