Stedelijk Gymnasium Nijmegen

vwo ( gymnasium)

Kenmerken van onze school:

  • Onze leerlingen zijn open en nieuwsgierig
  • Veel sportieve en culturele activiteiten
  • Oog voor wie jij bent
  • Intermezzo: groei naar het vwo (tussenjaar)
  • Al sinds 2012 'Excellente school'
  • Centrale ligging: vlakbij Nijmegen CS
Kennis, ontplooiing, vriendschap

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Op het Gym zit je direct op de juiste plek! We zijn immers een categoriaal gymnasium. We helpen je je eigen leerstijl te ontwikkelen en te ontdekken waar jíj voor staat. Het Stedelijk Gym heeft het breedste aanbod van (extra) examenvakken zoals Drama, Spaans en Informatica.

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

We dagen je uit! In de klas houden je docenten je scherp en laten ze je nadenken over vragen die onze moderne tijd oproept. Problemen uitpluizen is leuk! Je leert logisch redeneren, jezelf te presenteren en samen te werken. Niet alleen je docenten, maar ook ouderejaars leerlingen maken je wegwijs en geven je vertrouwen.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Tijdens de introductieweek maak je al snel nieuwe vrienden. In de eerste periode gaat het leren stap-voor-stap en spelenderwijs. Vanaf het begin krijg je Grieks én Latijn. Gelukkig ben je niet alleen met je hoofd bezig: je krijgt ook vakken als Drama, Muziek, Beeldende Vorming, Science en natuurlijk… gym. Op feesten zoals het gala maak je veel lol. In de projectweek kun je – naast veel meer – de geneeskracht van planten en bloemen onderzoeken, een mozaïek maken of… leer je zeilen in Friesland!

Meer info over onze school

Op het Stedelijk Gymnasium kun je jezelf zijn, zeggen onze leerlingen. Je herkent de nieuwsgierigheid bij je klasgenoten en deelt interesses en humor.

Als oudste school in de oudste stad van Nederland blijven we ons voortdurend ontwikkelen. We stimuleren je om verder te kijken: binnen de les, maar ook daarbuiten. Je krijgt bijna onbegrensde kansen en keuzes om je te ontwikkelen.

Kennis, ontplooiing, vriendschap. Dat is onze onderwijsvisie in drie woorden. Kennis blijft in onze ogen belangrijk. Een gymnasiast wil graag het naadje van de kous weten. Waarom is je achillespees vernoemd naar de stoerste Griekse held? Hoe werken algoritmes die bepalen wat jouw volgende filmpje op YouTube wordt? En kunnen robotten ooit verliefd worden? Onze docenten vertellen je hoe het zit of gaan samen met jou op onderzoek. Het zijn hoogopgeleide vakmensen (95% is universitair opgeleid). Ze begeleiden en ondersteunen je, hebben verstand van verstand en zorgen voor een plezierige sfeer.

Uitproberen wat jij allemaal in huis hebt, kan op nog veel meer manieren. Je kunt meedoen aan sporttoernooien in binnen- en buitenland, de sterren van de hemel spelen bij het schooltoneel van de Gymfuif, werken aan een zelfgekozen project (‘verbreding’), colleges volgen op de universiteit of je publiek overtuigen bij een debattoernooi. In de bovenbouw kies je de examenvakken die bij jou passen. Combineer gerust bètavakken met Drama, Beeldende Vorming of Filosofie. Of start een eigen bedrijfje op bij Economie. In klas 5 ga je op cultuurreis naar Italië of Griekenland.

Op school maak je nieuwe vrienden. In de eerste jaren blijven de klassen bij elkaar, zodat jullie (en je docenten) een hecht team worden. Op schoolfeesten, tijdens excursies en kampen en in de projectweek leer je nog meer leerlingen kennen. Respect en aandacht spreken voor zich. We zijn er trots op dat pesten bij ons weinig voorkomt.

Natuurlijk hoef je niet meteen alles te kunnen. Als sommige vakken of plannen en leren niet vanzelf gaan, helpen we je. In steeds meer klassen werken we niet (alleen) met cijfers, maar krijg je concrete feedback op je ontwikkeling. Zo krijg je vlot duidelijk waar je aan kunt werken.

Dagindeling

Om 8.20 uur begint de eerste les. In klas 1 ben je nooit later uit dan om 15.20 uur. De lessen duren meestal 50, soms 100 minuten.

Voorlichtingsdata

Bekijk onze website voor een actueel overzicht van onze (online) voorlichtingsactiviteiten.

school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

1130

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Kronenburgersingel 269

6511 AS Nijmegen

Meer informatie

0243220606

info@stedelijkgymnijmegen.nl

www.stedelijkgymnijmegen.nl

Contactpersoon

Dhr. Harrie van Steen, conrector onderbouw, h.van.steen@stedelijkgymnijmegen.nl

Schoolbestuur

@voCampus

schoolbestuur image

Bekijk in verband met corona-maatregelen altijd de websites van de scholen zelf voor de laatste informatie over de voorlichtingsactiviteiten.

OK