Yuverta vmbo Nijmegen

vmbo

Leerwegen VMBO

  • bbl, kbl, gl, tl / mavo

Profielen VMBO

  • Groen

Kenmerken van onze school:

  • We leren door doen, binnen en buiten!
  • Havo in je advies? Kijk dan bij het Groene Lyceum!
  • We bieden lesstof op verschillende manieren aan
  • We zijn een Eco-school!
  • Dier, Groen, Bloem, Outdoor, Voeding en Techniek
  • Veilig, kleinschalig en uitdagend
Groeien doen we samen!

Wat maakt ons echt anders dan andere scholen?

Bij Yuverta vmbo Nijmegen ontdek jij wat je leuk vindt. We vinden het belangrijk dat jij je snel thuis voelt. Daarom is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen proberen we het beste resultaat te halen. Jouw ontwikkeling staat altijd voorop!

Je leert vooral door te doen. Hoe? Lees snel verder!

Wat kan een leerling van ons onderwijs verwachten?

Bij ons krijg je vakken zoals Nederlands, Engels, gym en biologie. Je krijgt ook groene praktijkvakken. Groen gaat bijvoorbeeld over natuur, maar ook over gezonde voeding en recreatie. Groen is dus interessant voor iedereen! Meer weten over onze vakken? Je leest het op onze website.

Hoe ziet het eerste schooljaar eruit voor nieuwe leerlingen?

Na de zomervakantie krijg je een gezellig introductieprogramma zodat je de school en je klasgenoten snel en goed leert kennen. Je klasgenoten ontmoet je trouwens ook al in juni, dan komen alle nieuwe leerlingen al een keer naar school voor een kennismaking. 

Vanaf leerjaar 1 volg je bij ons al praktijkvakken.

Meer info over onze school

Kies je voor Yuverta, dan kies je voor ‘groen’ onderwijs. Onze school is persoonlijk en overzichtelijk, we vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt. We houden van hard werken, maar wel met veel plezier.

Omdat iedereen op een andere manier leert, kijken we goed naar wat je nodig hebt. Daar spelen we op in, waar nodig met maatwerk. We bieden lesstof op verschillende manieren aan. Zo leren we natuurlijk in de schoolbanken, maar als het even kan ook buiten de school.

We stimuleren eerlijk naar jezelf kijken, veel samenwerken en ervoor gáán, ook als het even moeilijk is. We gaan met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en hoge verwachtingen. Daar spreken we elkaar en onze leerlingen ook op aan.

Contact met ouders/verzorgers vinden we belangrijk. Als het even wat minder gaat met uw kind maar óók als het goed gaat. De mentor is de contactpersoon voor leerlingen en ouders/verzorgers. Waar nodig wordt de mentor bijgestaan door de ondersteuningscoördinator.

In de onderbouw krijg je ook lessen in de Praktische profieloriëntatie (PPO): waarbij je kennis maakt met alle aspecten van groen en de andere sectoren. Zo kan er na het tweede leerjaar voor elke leerling een vervolgadvies op maat worden gegeven.

Leerlingen met vmbo-t advies kunnen het T+ programma volgen. Hier volgen zij naast theoretische vakken ook groene praktijkvakken.

Die groene praktijkvakken zijn: Dier, Groen, Bloem, Outdoor, Techniek en Voeding.

Heb je havo in je advies? Kijk dan eens bij het groene lyceum!

Dagindeling

De lessen beginnen om 08.30 uur en duren 45 minuten. Op een dag heb je verschillende vakken van verschillende docenten. In de les ben je niet alleen maar aan het lezen of schrijven, je maakt ook opdrachten op de computer en voert praktische opdrachten uit. 

Voorlichtingsdata

Bekijk de schoolwebsite voor de meest actuele informatie, tijden en updates.

02 maart 2024
10:00 tot 15:00
Voorlichting
Open Dag
school-sfeerbeeld

Aantal leerlingen

520

Hoe je ons kunt bereiken

Adres

Marga Klompélaan 37

6532 SB Nijmegen

Meer informatie

0243550642

Vmbo.nijmegen@yuverta.nl

www.yuverta.nl

Contactpersoon

Mw. F. Hagenbeek (senior schoolleider), Mw. M. Jorritsma (ondersteuningscoordinator)

Schoolbestuur

Yuverta

schoolbestuur image

De informatie over de scholen is vanaf november weer actueel voor schooljaar 2024-2025. Het tijdpad aanmelding en de data van de voorlichtingsactiviteiten zijn wel al actueel. 

OK